Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Julklappsguide

Julklappsguide – Presenter till 6–10 åringar

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Att hitta böcker som passar till de allra minsta kan vara en utmaning. Det är därför som vi har valt ut några av årets bästa barnböcker för barn mellan 6–10 år – för att hjälpa dig att hitta rätt i barnboksdjungeln!

I denna ålder blir kapitelböcker mer och mer populära och mysterier och äventyr blir även det intressantare. Man ska dock komma ihåg att kapitelböcker är ett brett område med böcker som passar bättre eller sämre beroende på hur långt barnet har nått i läsutvecklingen. Det finns både böcker med kortare meningar, med endast versaler och böcker med text och längre kapitel. Man får helt enkelt försöka läsa av hur långt ens barn har kommit och prova sig fram. När barnen kommer upp i bokslukaråldern blir böckerna tjockare - texter tar över och bilder försvinner.

I denna åldersgrupp är det egentligen första gången som böcker är avsedda för nybörjarläsning och för att barnet ska kunna börja läsa på egen hand. Många av böckerna är just därför ofta lättlästa, med enkla texter och illustrationer på varje uppslag. Denna typ av böcker är avsedda för lästräning för just nybörjarna. När det gäller högläsning så kan man nu börja högläsa svårare böcker såsom kapitelböcker såsom Sune, Harry Potter eller någon av alla de deckarhistorier som är riktade mot målgruppen.

Läsnivån kan skilja sig en hel del hos barnen i denna åldersgrupp. Vid dessa åldrar utvecklas ofta speciella intresseområden eller teman som barnen gärna vill läsa om. Deckare finns det som sagt gott om, liksom djur, sport och liknande. Spökhistorier finns det också gott om, liksom faktaböcker om olika ämnen.

 

Julklappsguide till 6-10 åringar

 

Vi har valt ut 3 nyheter från det gångna året som kanske kan inspirera dig till att hitta den perfekta barnboken.

 

av Frida Nilsson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 123 kr.
  ( 179,00 kr. )
Det tunna svärdet , av Frida Nilsson
Beskrivning:
"Likt en svensk Roald Dahl skapar Frida Nilsson världar bebodda av små barn omgivna av märkliga, skrämmande och rörande figurer." Elin Swedenmark, TT

Läs hela artikeln om Frida Nilsson här: http://bit.ly/Metro_Dettunnasvärdet

Båten färdades snabbt. En väldig massa åror förde den fram över vattnet. En sådan båt hade jag aldrig sett förut. Det kunde väl inte vara något annat än Dödens båt?

- Vänta! skrek jag. Ingen hörde eller såg mig. Årorna rullade genom vattnet, lika taktfast som visarna på en klocka.
- Du får inte åka! skrek jag. Men båten rörde sig allt längre ut mot det öppna havet. Roddarna stannade inte för någonting. Inte ens att jag drog efter andan och skrek från djupet av mig själv:
- Mamma!

När Sasjas mamma dör bestämmer han sig för att följa efter henne till Dödens rike. Det blir en lång och vindlande resa genom ett land som på många sätt påminner om vårt, men som också är annorlunda. Sasja blir vän med den goda Trine Tvefot, den modiga Prinsessan av Sparta samt med den allvarliga Höder från Harpyrien och alla tre vill de hjälpa honom att nå sitt mål. För Sasja är inte beredd att mista sin mamma. Han har kommit för att överlista Döden.
Frida Nilsson har med Det tunna svärdet skapat en spännande och mångbottnad saga i samma anda som den prisbelönta Ishavspirater.

Alexander Janson bidrar med stämningsfulla och tidlösa illustrationer i svartvitt.

"Och just detta att varken Döden eller döden är enkel och fattbar skiljer Frida Nilssons berättande från den senare Lindgrens. Vad som är ont och gott kan alltid prövas och omprövas, och här saknas snusförnuftig moral i stil med Jonathan Lejonhjärtas dogm om människor och lortar. Det gör boken komplex och utmanande, rolig, berörande och hjärtevärmande, och fantastisk för högläsning. " Stina Nylén, GP

"Frida Nilsson väjer inte för det svåra. Det som många vuxna helst vill slippa prata om med sina barn gör hon till något självklart. Och trots att hon kliver i redan upptrampade spår, såsom mästaren Astrid Lindgrens, gör hon det på sitt alldeles egna vis."
Johanna Berglund, Nerikes Allehanda

"På ett sagolikt vackert språk skriver författaren Frida Nilsson om kärleken, barndomen, leken och naturens skönhet ... Det tunna svärdet är en storslagen, omskakande och fantasifull resa till dödens rike och tillbaka." Christina Wedenmark, BTJ

"Frida Nilsson blinkar åt Hades och Asgård när hon bygger sitt rike, men skapar ändå något helt eget med hjälp av sitt besjälade språk. Hon skriver liksom animistiskt, allt lever och skimrar av magi, äpplena rodnar, löven dansar som tusentals gröna kjolar. Och allt har samma värde, en flugas död är värd att sörja, liksom en människas." Andreas, Palmaer, DN

"Frida Nilssons nya bok Det tunna svärdet är, precis som hennes bok Ishavspirater, ett storslaget äventyr med en fängslande ton." Jonna Fries, Smålandsposten

Frida Nilsson väjer inte för det svåra. Det som många vuxna helst vill slippa prata om med sina barn gör hon till något självklart. Och trots att hon kliver i redan upptrampade spår, såsom mästaren Astrid Lindgrens, gör hon det på sitt alldeles egna vis.
Johanna Berglund, Nerikes Allehanda

 

av Elias Våhlund, Agn...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 129,00 kr. )
Handbok för superhjältar. Handboken , av Elias Våhlund, Agnes Våhlund
Beskrivning:
Lisa måste bo hos sin mormor i några månader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola. Killgänget retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket.
En dag när Lisa, i vanlig ordning, blir jagad av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!
Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!
Fyra delar är planerade i tät utgivningstakt.

 

av Torben Kuhlmann
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 109 kr.
  ( 179,00 kr. )
Armstrong : den första musen på månen , av Torben Kuhlmann
Beskrivning:
"Armstrong är en oemotståndligt vacker bilderbok."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
För länge sedan hade en liten mus en stor dröm. Att förverkliga den krävde uppfinningsrikedom, list och, allra mest, mod. Allt detta hade Armstrong den första musen som reste till månen. En liten vetgirig mus betraktade månen genom sin kikare varje natt. Hans vänner var övertygade om att månen var gjord av ost och inte alls intresserade av att höra om hans vetenskapliga upptäckter. Armstrong bestämmer sig för att ta reda på sanningen och fattar ett stort beslut han ska bli den första musen på månen!
Armstrong - den första musen på månen är skriven och illustrerad av stjärnskottet på den internationella illustratörshimlen: tyske Torben Kuhlmann .
"Det är en enastående vackert illustrerad saga som dessutom berättar lite rymdfartshistoria. Varje uppslag är som en tavla. En högläsningsbok att njuta av tillsammans."
Karin Anderborg, Norra Skåne
"Det finns en varm, humoristisk ton i boken, vilket avspeglas i den harmoniska och tempererade färgsättningen. ... "Armstrong" är en mycket vacker bilderbok. Den ger en berikande belysning av det mod som ligger i att tänka stort och fritt. Samtidigt som betydelsen av teknisk och naturvetenskaplig forskning framhålls, fungerar boken som en vederkvickande saga."
Peter Grönborg, Trelleborgs Allehanda
En riktigt skojig och sevärd - bra teckningar! - bok, det är det som Torben Kuhlmann har gjort."
Mats Dahlberg, Nya Wermlands-Tidningen
"... varje uppslag är ett visuellt äventyr för alla - möss som människor - som drivits av en till synes ouppnåelig dröm.
Eija Schüssler

 

Hittade du inte det du letade efter? Du kan hitta mer inspiration i vår Julklappsguide. Du kan även hitta inspiration under kategorin Barnböcker.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!