Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage94
blogImage94

Julklappsguide – Presenter till 3–6 åringar

Att hitta böcker som passar till de yngre barn kan vara en utmaning. Det är därför som vi har valt ut några av årets bästa barnböcker för barn mellan 3–6 år – för att hjälpa dig att hitta rätt i barnboksdjungeln!

av

den 27. november 2017

I takt med att barn utvecklas så börjar de även reflektera över vad de hör och ser. De utvecklar talförmågan och frågvisheten allt snabbare. I och med detta så ökar även intresset för handling i böcker. Det finns böcker med mer och mindre text i och man får försöka styra det efter barnens läsutveckling.

Mellan åldrarna 3–6 år så är de flesta böckerna fortfarande tänka och anpasade för högläsning. Detta beror på att de yngre barnen i denna målgrupp inte kan läsa själva, de äldre barnen inom denna målgrupp har dock förmodligen redan börjat lära sig alfabetet och kan kanske därför läsa lite själva.

Just bilderböcker finns det en oerhörd mängd utav. Bland dessa hittar man ofta bokserier med samma huvudperson i. Klassiker inom genren är bl.a. Alfons Åberg, Nicke Nyfiken, och Astrid Lindgrens underbara berättelse. Inom denna ålderskategori hittar man ofta sagor, sagosamlingar, rim, ramsor och sånger. Faktaböcker om exempelvis dinosaurier, insekter och ändrådjur blir ofta allt mer populärt.

Julklappsguide till 3-6 åringar

 

Vi har valt ut tre nyheter från det gångna året som kanske kan inspirera dig till att hitta den perfekta barnboken. Här hittar du därför böcker till mindre barn.

 

Fantastiska fakta om djur från förr

Maja Säfström

Hardcover

Vårt normalpris
136,00 kr
Medlemspris
111,00 kr

 

Super-Charlie och skurksystern

Millis Sarri, Camilla Läckberg

Hardcover

Vårt normalpris
133,00 kr
Medlemspris
108,00 kr

 

Mitt bland stjärnor

Olof Landström, Lotta Olsson

Hardcover

Vårt normalpris
131,00 kr
Medlemspris
106,00 kr

 

Hittade du inte det du letade efter? Du kan hitta mer inspiration i vår Julklappsguide. Du kan även hitta inspiration under kategorierna Baby & Barn och Barnböcker.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar