Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Jullklappsguide

Julklappsguide – Presenter till 3–6 åringar

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Att hitta böcker som passar till de yngre barn kan vara en utmaning. Det är därför som vi har valt ut några av årets bästa barnböcker för barn mellan 3–6 år – för att hjälpa dig att hitta rätt i barnboksdjungeln!

I takt med att barn utvecklas så börjar de även reflektera över vad de hör och ser. De utvecklar talförmågan och frågvisheten allt snabbare. I och med detta så ökar även intresset för handling i böcker. Det finns böcker med mer och mindre text i och man får försöka styra det efter barnens läsutveckling.

Mellan åldrarna 3–6 år så är de flesta böckerna fortfarande tänka och anpasade för högläsning. Detta beror på att de yngre barnen i denna målgrupp inte kan läsa själva, de äldre barnen inom denna målgrupp har dock förmodligen redan börjat lära sig alfabetet och kan kanske därför läsa lite själva.

Just bilderböcker finns det en oerhörd mängd utav. Bland dessa hittar man ofta bokserier med samma huvudperson i. Klassiker inom genren är bl.a. Alfons Åberg, Nicke Nyfiken, och Astrid Lindgrens underbara berättelse. Inom denna ålderskategori hittar man ofta sagor, sagosamlingar, rim, ramsor och sånger. Faktaböcker om exempelvis dinosaurier, insekter och ändrådjur blir ofta allt mer populärt.

Julklappsguide till 3-6 åringar

 

Vi har valt ut tre nyheter från det gångna året som kanske kan inspirera dig till att hitta den perfekta barnboken. Här hittar du därför böcker till mindre barn.

 

av Maja Säfström
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 83 kr.
  ( 139,00 kr. )
Fantastiska fakta om djur från förr , av Maja Säfström
Beskrivning:
"För en genomsnittlig vuxen bjuder boken på lika mycket bildning som för barnen. Fantastiska fakta om djur från förr stimulerar barns förmåga att tänka fritt och stort." Amanda Svensson, Expressen

"En fenomenal evolutionshistorielektion...på ett humoristiskt och stilsäkert sätt. Illustrationerna är enkla i svartvitt, men med en lekfullhet som gör djuren helt oemotståndligt charmiga. Texten är handtextad med versaler och det underlättar för nybörjarläsaren." Piroska Bakran, BTJ

Du kanske redan vet en hel del om dinosaurier, men visste du att det på jorden också har levt gigantiska trollsländor, bävrar med horn och ödlor med vingar på benen? Maja Säfström har i den här boken illustrerat och samlat massor av spännande fakta om olika djur från förr.

Med mycket humor och fantastiska, svartvita illustrationer presenteras här koncentrerad, rolig och lärorik fakta. Att text är handtextad med versaler, vilket gör det enklare för nybörjarläsaren. En perfekt present till faktatörstande barn!

Maja Säfström är arkitekt och illustratör. Hon har över 130.000 följare på instagramkontot Majasbok. Med Fantastiska fakta om djur debuterade hon som författare 2016.

"Träffa jättetrollsländan, flygödlan och den första fisken i denna söta och lärorika illustrerade bok." ICA Kuriren

"En intresseväckande uppföljare till Fantastiska fakta om djur. /.../ Havsskorpionen, jättetrollsländan, titanoboan och den irländska älgen: det naturhistoriska museet blir levande genom Säfströms urval och pennföring." Martin Hellström, Dagens Nyheter

"Utmärkt för såväl barn som börjar läsa själva, som mor- och farföräldrar som vill läsa högt. Den här boken kittlar helt klart fantasin och rör om i tankebanorna." Leif Carlsson, Tidningen Kulturen

"Rena, svartvita (och ofta mycket gulliga) tuschillustrationer av djurarter, ackompanjerade av korta men förbluffande fakta./.../ För en genomsnittlig vuxen bjuder boken på lika mycket bildning som för barnen./.../ Fantastiska fakta om djur från förr stimulerar barns förmåga att tänka fritt och stort." Amanda Svensson, Expressen

"Fascinerande och förbluffande läsning från början till slut - att alla dessa urtidsdjur en gång funnits, på riktigt! Spännande och lättläst fakta, lågmäld humor och vackra bilder." Vi läser

"En fenomenal evolutionshistorielektion då beskrivningarna har ett tydligt fokus på djurets fysiska likheter med idag levande djur. Det görs på ett humoristiskt och stilsäkert sätt. Illustrationerna är enkla i svartvitt, men med en lekfullhet som gör djuren helt oemotståndligt charmiga. Texten är handtextad med versaler och det underlättar för nybörjarläsaren. Humoristiska pratbubblor där djuren själva kommer till tals blandas med korta vetenskapliga fakta." Piroska Bakran, BTJ

"Det är en fängslande bok som ger ny kunskap, men som även sätter fantasin i rörelse och inspirerar till både läsning och samtal med barn." Miljömagasinet

"Säfströms teckningar jag skulle gärna ha en på väggen är oerhört ömsinta, humoristiska och gestaltar de olika djuren med distinkta och älskvärda karaktärer. Jag log mig igenom hela boken." Ola Wihlke, bearbooks.se

"Uppföljaren till succén Fantastiska fakta om djur är minst lika bra. de charmigt svartvitt tecknade djuren jag inte visste funnits existerar ändå inga foton på Boken vidgar faktiskt mitt kunskapsfält och öppnar upp för de mest fantastiska föreställningar om urtiden." Josefin Jansson, Jönköpings-Posten


"En intressant bok om historiska djur./.../ Passar barn och historieintresserade." Linda Sundström, Piteå-Tidningen

Fantastiska fakta om djur från förr stimulerar barns förmåga att tänka fritt och stort.
Amanda Svensson, Expressen

 

av Camilla Läckberg,...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 73 kr.
  ( 129,00 kr. )
Super-Charlie och skurksystern , av Camilla Läckberg, Millis Sarri
Beskrivning:
I Super-Charlies familj är lyckan total - det senaste tillskottet, bebisen Polly, charmar alla som kommer i hennes väg. Nu är Super-Charlie inte längre minst i familjen. Men lyckan varar inte länge ... Snart börjar mystiska saker att hända. Kan den till synes oskyldiga lilla Polly ha ett finger med i spelet?
Super-Charlie och skurksystern är den sjunde helt fristående boken om barnens egen superhjälte, den kaxige Super-Charlie. Deckardrottningen Camilla Läckbergs humor och träffsäkra skildring av livet i en småbarnsfamilj och illustratören Millis Sarris fartfyllda bilder fyllda av roliga detaljer gör böckerna till barnens favoriter.

 

av Lotta Olsson, Olof...
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 82 kr.
  ( 129,00 kr. )
Mitt bland stjärnor , av Lotta Olsson, Olof Landström
Beskrivning:
"De bästa barnböckerna kan man slita på länge. De har en kvalitet i text och bild som gör att man inte blir uttråkad av att läsa om dem. En sådan klassikerpotential har poeten Lotta Olssons och illustratören Olof Landströms svindlande, poetiska färd genom världen."
Yukiko Duke, Vi Läser
""Mitt bland stjärnor" har blivit evolutionär och existentiell bilderbokspoesi på hög nivå. De filosofiska och humoristiska stilpoängerna avlöser varandra i text och bild, tonlägena växlar mellan högt och lågt, ibland i parallella men ofta i kontrasterande rörelser mellan text och bild."
Ulla Rhedin, Dagens Nyheter
Mitt bland stjärnor rymmer livets märkvärdighet: från universums oändlighet till loppan i rävens svans. Lotta Olssons poetiska text tillsammans med Olof Landströms varma och humoristiska illustrationer gör Mitt bland stjärnor till en bilderbok för alla åldrar.
Här är havet. Här är vinden.
Här är mjuka mammakinden.
Här är fågelpappans mask.
Här är sol och snö och slask.
Här är allt för första gången:
skrattet, gråten, fågelsången.
Här är dagen som ska gry.
Allas värld är alltid ny.
Lotta Olsson är prisbelönad poet och författare som skriver både för barn och vuxna. Mitt bland stjärnor är hennes första samarbete med Olof Landström som är en av Sveriges främsta barnboksillustratörer.
"Med enkla, rimmade verser lyckas Lotta Olsson få oss att bli varse det mirakel som livet på jorden innebär och naturens under i form av ständig förnyelse. Mitt i det oändliga universum. En svindlande läsupplevelse!"
Ingalill Mosander, Aftonbladet

 

Hittade du inte det du letade efter? Du kan hitta mer inspiration i vår Julklappsguide. Du kan även hitta inspiration under kategorierna Baby & Barn och Barnböcker.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!