Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Julklappsguide

Julklappsguide – Presenter till 10–15 åringar

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Att hitta böcker som passar till barn och ungdomarkan vara en utmaning. Det är därför som vi har valt ut några av årets bästa barnböcker för barn mellan 10–15 år – för att hjälpa dig att hitta rätt i barnboksdjungeln!

I dessa åldrar utvecklas ofta ett bredare intresse för böcker. Det kan handla om allt från relationer, kärlek, äventyr, fantasy, etc. Humor och spänning är ofta populära genrer. Man ska dock komma ihåg att läsnivån och intresseområdena skiljer sig avsevärt mellan de äldsta och de yngsta i denna åldersgrupp.

Klassiker för de yngre inom denna målgrupp är exemplevis Astrid Lindgrens Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta. Serien PAX av Åsa Larsson och Ingela Korsell är även den ett väldigt bra alternativ med välskrivna och spännande historier. För de äldre inom åldersgruppen finns självklart även möjligheten att bita tag i vuxenböcker och bokserier. Och om inte annat så finns det en uppsjö med “Young Adult” litteratur att ta sig an. Populära böcker inom fantasy genren är ofta Harry Potter-serien, Sagan om Ringen och Percy Jackson-serien.

 

Julklappsguide till 10-15 åringar

 

Som sagt är det egentligen svårt att bunta ihop denna åldersgrupp eftersom det kan vara så stora skillnader i intressen och hur långt barnen/ungdomarna har nått i sin utveckling. Vi har valt ut 3 nyheter från det gågna året till unga mellan 10 och 15 år.

 

av Jeff Kinney
Kartonnage, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 139,00 kr. )
Fly fältet , av Jeff Kinney
Beskrivning:
Bokserien "Dagbok för alla mina fans" har efter 11 delar vuxit till ett globalt fenomen med mer än 180 miljoner böcker i tryck världen över. Böckerna prisas för sin träffsäkra humor och förmåga att fånga in motvilliga läsare. Och den roliga och spännande formen med streckteckningar och "handskriven" text lockar både lässvaga och läsvana.
Greg och hans familj kastar loss från vardagen! "Kom till paradiset!" lockar reklamen för en tropisk semesterö och den slutkörda familjen Heffley hakar genast på. De flyr från vinterkylan och den annalkande julen för att få njuta av vila och värme. Några dagar i paradiset borde göra underverk för dem.
Men snart upptäcker de att den paradisiska ön är överreklamerad. Och där finns gott om semestersabotörer som kan spoliera en familjesemester: vanskliga utflyker, brännande solsveda, plågsam magsjuka och giftiga djur ... Kommer de att få sina sköna semesterdrömmar uppfyllda, eller har de hamnat mitt i en mardröm? 
"En av de mest framgångsrika barnboksserier som någonsin publicerats", enligt The Washington Post. Sedan starten 2007 har böckerna snabbt klättrat på topplistorna - och ligger stadigt kvar där efter 10 år!

 

av John Green
Danskt band, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 111 kr.
  ( 169,00 kr. )
Sköldpaddor hela vägen ner , av John Green
Beskrivning:
Aza Holmes är egentligen inte så intresserad av att ge sig in i jakten på Russell Pickett, den försvunne multimiljardären som jagas av FBI. Men 100 000 dollar i belöning gör att Daisy - hennes bästa, enda och fullständigt orädda vän - har andra planer. "Krossa hjärtan, Holmesy, inte drömmar" är Daisys mantra.
Tillsammans navigerar de båda det korta avståndet över floden och det avgrundsdjup som skiljer dem från Picketts lyxiga egendom.
I det gigantiska huset bor nu bara Picketts söner, Davis och Noah. Davis som Aza kände när de var små. Davis som aldrig kan lita på att någon gillar honom för den han är eller om det är pappas pengar som lockar.
Men med Aza kan han vara lugn. Hon bryr sig inte om belöningen och hennes tvångstankar upptar det mesta av henns tankar. De snurrar i en allt snabbare spiral som inte går att bryta eller styra. Alla bakterier som finns, alla sätt som de kan komma in i kroppen och hur man kan dö av dem. Alla bakterier som finns i en människas saliv, som byter mun vid en kyss ...
Till denna berättelse hör också Daisys framgångsrika fanfiction om Chewbacca och en tuatara som kan bli både mycket gammal och mycket, mycket rik.
I Sköldpaddor hela vägen ner förmedlar John Green känslan i att leva med den typ av tvångstankar och psykisk ohälsa som har påverkat hans eget liv sedan barndomen. Och hur omgivningen inte riktigt kan förstå hur det är, hur folk väntar på att man bara ska ta sig samman. Det är jobbigt att vara människa, men ibland är det uthärdligt eller till och med roligt.

 

av Erika Vallin
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 123 kr.
  ( 179,00 kr. )
Speglarnas hemlighet , av Erika Vallin
Beskrivning:
"Speglarnas hemlighet är en bra och spännande bok för slukaråldern."
Anna-Karin Närkling, BTJ

Asrin är 12 år och bor mitt i Stockholm hos sin farmor, sedan hennes föräldrar omkommit i en olycka. En kväll följer hon motvilligt med på en utflykt till ett förfallet hus på Djurgården. Det blir början på ett äventyr som förändrar Asrins liv för alltid. Tillsammans med vännerna Lima och Max blir hon utvald till ett märkligt sällskap där de får höra historien om Eunomia: ett förunderligt land i ett universum där tiden står stilla. Men hur ligger allt egentligen till? Är Asrins föräldrar verkligen döda? Vad är det för portal som har öppnats? Och vem är kvinnan med den isande blicken som rör sig genom stadens speglar?

Asrin, Lima och Max ger sig ut på en hisnande resa genom Stockholm och Paris, hela vägen till universums mitt. Allt för att rädda tiden och kanske också Asrins familj.

Årets julkalender är fritt baserad på Speglarnas hemlighet.

Erika Vallin arbetar som skribent och författare. Hennes inspiration kommer från Astrid Lindgren och Maria Gripe men också klassiska brittiska äventyrsförfattare som Enid Blyton och vetenskap: "Jag har alltid varit nyfiken på hur vetenskapen kämpar för att få de sista kosmiska pussel bitarna på plats. Vad lurar egentligen i universums utkanter?".

"Vallin öppnar dörren till en saga som skruvar upp dramatiken och blir en rejäl åktur i fantasyns värld." Lena De Veen, Dala-Demokraten

 

Hittade du inte det du letade efter? Du kan hitta mer inspiration i vår Julklappsguide. Kolla även in Julklappsguide – Presenter till 15-20 åringar, där har vi plockat fram två fantastiska "young adult"-titlar och en ny Neil Gaiman bok.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!