Plusbog logo
Vår kundtjänst är stängd måndag 01.06.20.
blogImage96
blogImage96

Julklappsguide – Presenter till 10–15 åringar

Att hitta böcker som passar till barn och ungdomarkan vara en utmaning. Det är därför som vi har valt ut några av årets bästa barnböcker för barn mellan 10–15 år – för att hjälpa dig att hitta rätt i barnboksdjungeln!

av

den 27. november 2017

I dessa åldrar utvecklas ofta ett bredare intresse för böcker. Det kan handla om allt från relationer, kärlek, äventyr, fantasy, etc. Humor och spänning är ofta populära genrer. Man ska dock komma ihåg att läsnivån och intresseområdena skiljer sig avsevärt mellan de äldsta och de yngsta i denna åldersgrupp.

Klassiker för de yngre inom denna målgrupp är exemplevis Astrid Lindgrens Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta. Serien PAX av Åsa Larsson och Ingela Korsell är även den ett väldigt bra alternativ med välskrivna och spännande historier. För de äldre inom åldersgruppen finns självklart även möjligheten att bita tag i vuxenböcker och bokserier. Och om inte annat så finns det en uppsjö med “Young Adult” litteratur att ta sig an. Populära böcker inom fantasy genren är ofta Harry Potter-serien, Sagan om Ringen och Percy Jackson-serien.

 

Julklappsguide till 10-15 åringar

 

Som sagt är det egentligen svårt att bunta ihop denna åldersgrupp eftersom det kan vara så stora skillnader i intressen och hur långt barnen/ungdomarna har nått i sin utveckling. Vi har valt ut 3 nyheter från det gågna året till unga mellan 10 och 15 år.

 

Fly fältet

Jeff Kinney

Hardcover

Vårt normalpris
146,00 kr
Medlemspris
121,00 kr

 

Sköldpaddor hela vägen ner

John Green

Häftad

Vårt normalpris
164,00 kr
Medlemspris
129,00 kr

 

Speglarnas hemlighet

Erika Vallin

Hardcover

Vårt normalpris
160,00 kr
Medlemspris
134,00 kr

 

Hittade du inte det du letade efter? Du kan hitta mer inspiration i vår Julklappsguide. Kolla även in Julklappsguide – Presenter till 15-20 åringar, där har vi plockat fram två fantastiska "young adult"-titlar och en ny Neil Gaiman bok.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar