Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Julklappsguide

Julklappsguide – Mat- & kokböcker

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Älskar du att laga mat, eller känner du någon som gör det? Mat- och kokböcker är perfekta källor för att fördjupa sig i matlagningskonsten. Här kan di hitta inspiration från tre av årets bästa mat- och kokböcker.

Vi är många som älskar mat – men inte lika många som älskar att laga mat. Därför är det ju alltid en bra idé att uppmuntra dem som faktiskt tycker om att laga mat. Kanske genom att ge bort inspiration i bokform? Här har vi valt ut tre av årets bästa mat- och kokböcker – för att kunna inspirera dig i din julklappsjakt.

 

Julklappsguide – Mat- och kokböcker

 

Här hittar du tre fina kokböcker som kan inspirera dig i dina matlagningskonster.

 

av Elin Unnes
Häftad, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Paris för foodisar , av Elin Unnes
Beskrivning:
Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorin: Restaurang-, hotell, musei- och turistguider/ -kataloger.

"Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen."
Allt om Mat

Det här är den ultimata Paris-guiden och precis hur jag älskar att bli tipsad om en stad.
Mokkasin

Det här är en guide till det nya Paris, den plats som återigen är det goda livets huvudstad. Det är en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinsrestaurangerna och de billiga, ruffiga barerna där kockar, musiker och folk med liten budget men stor aptit möts.

Följ med till dignande marknadsstånd, till haken där ostron fortfarande serveras som fattigmansmat, till restauranger i gränder och barer gömda i källaren.

Det är en berusande värld där lite vad som helst kan hända.

Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.

Jag kan inte tänka mig någon bättre än just Elin Unnes att premiärförfatta i Natur & Kulturs nya serie med matguider till världshörnen för foodisar. Jag är nämligen ett stort fan av hennes sätt att skriva och ta sig an vad det nu må vara, odling eller en bok om läkeväxter. Och allt det andra hon skriver om. Nu är det alltså Paris med fokus på matskatt. Fast på ett nytt sätt.
Mokkasin

"Som frankofil och matentuasiast kan jag inte annat att älska den här boken. Det är guidebokens motsvarighet till dina kompisars allra bästa krogtips, fullsmockad med vackra bilder och härliga recept. Journalisten och författaren Elin Unnes guidar oss med varsam hand genom hennes personliga Paris, blandat med underbara passager om parisisk krogkultur."
Veckans Affärer

"Ypperlig guide av Elin Unnes för alla nyfikna på neobistroscenen."
SvD Resor

"En gång om året åker Elin Unnestill Paris. Så, att säga att hon har blivit något av en expert på vad som är bra i matväg i staden är inte att överdriva. En kulinarisk resa, varsågod!"
Göteborg-Posten

En smart och snygg bok."
Damernas Värld

"Främst en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinskrogarna och de billiga, rufiiga barerna där kockar, musik och folk med liten budget och stor aptit möts."
Mariefreds Tidning

"Det vattnas i munnen när man läser."
Kristianstadsbladet
Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen.

 

av Mia Clase, Lina Ne...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
Food Pharmacy : kokboken , av Mia Clase, Lina Nertby Aurell
Beskrivning:
Den antiinflammatoriska kokboken,`Food Pharmacy´ av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, är framtagen i nära samarbete med tarmfloran.
En kokbok som förenklar din vardag. Författarna Lina och Mia ger smarta tips och råd på recept till alla som vill börja jaga näring och äta mat som är bra för tarmfloran, samtidigt som det borta inflammationer och sjukdomar. `Food Pharmacy´var en av förra årets stora 
Förra årets succébok `Food Pharmacy´lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars där i också). Nu följer de upp succén med en kokbok. recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att råvarorna ska behålla så mycket näring som möjligt.
I `FOOD PHARMACY´finns det måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie? Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att säkra att de smakar riktigt gott.
Lina och Mia fokuserar inte på någon diet, istället är det ett fokus på hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!
Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.

 

av Niklas Ekstedt, He...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 123 kr.
  ( 209,00 kr. )
Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop , av Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
Beskrivning:
Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.
I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.
Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.

 

Oavsett vem du letar efter en julklapp till dig själv eller till någon annan så kan du hitta inspiration i vår Julklappsguide. Om du inte hittade det du letade efter så kan du också ta en titt på under kategorierna Deckare & spänning, Hobby, Mat & gastronomiRomaner eller Hälsa.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!