Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Julklappsguide

Julklappsguide – Historiska böcker

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Känner du någon som älskar att läsa historiska böcker? Vi har valt ut tre av årets största titlar inom denna genre. Här hittar du tre riktigt bra böcker till dem som älskar att läsa om historia.

Känner du någon som älskar historia och historiska böcker? Här kan du hitta tips på historiska böcker som du kan ge bort i julklapp – eller köpa till dig själv. Vi har valt ut tre böcker från det gågna året som förhoppninsvis kan inspirera dig i din julklappsjakt!

 

Julklappsguide – Historiska böcker

 

Här är tre fantastiska historiska böcker – perfekt till historieälskaren!

 

av Ken Follett
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 259,00 kr. )
Den eviga elden , av Ken Follett
Beskrivning:
Ken Follett återvänder till skådeplatsen för succéromanerna Svärdet och spiran och En värld utan slut i en magnifik, episk berättelse med det turbulenta 1500-talet som fond.Det är jul och Ned Willard är på väg tillbaka till hemstaden Kingsbridge. Än har han ingen aning om att det kommande året, 1558, ska vända upp och ned på hans eget liv, och förändra Europa för all framtid. Stadens mäktiga katedral tornar upp sig över en befolkning delad av religiös extremism och hat, där högt hållna principer ständigt krockar med vänskap, lojalitet och kärlek. Ned finner sig plötsligt stå på motsatt sida i konflikten som kvinnan han drömmer om att gifta sig med, Margery Fitzgerald. När Elisabet I kröns till drottning vänder sig hela Europa mot England. För att skydda sig från lönnmördare, uppror och invasioner grundar den sluga och beslutsamma unga monarken landets första underrättelsetjänst. I Paris bidar Maria Stuart sin tid. Hon har utropats till Englands rätta ledare och hennes anhängare gör upp planer för hur man ska kunna avsätta drottningen. Skyddad av en liten, lojal grupp av spioner och hemliga agenter klamrar sig Elisabet I fast vid tronen. Samtidigt jagar Ned Willard den gåtfulle Jean Langlais, utan att veta att det bakom det tagna namnet gömmer sig en gammal klasskamrat som känner honom alltför väl.Den eviga elden skildrar en ödestid, då våldet sprids från Edinburgh till Genève och Neds och Margerys kärlekshistoria tycks dömd att sluta i tragik. Precis som idag visar sig fienden inte vara rivaliserande trosuppfattningar. Den verkliga kampen utspelas mellan dem som tror på tolerans och kompromisser och de tyranner som vill tvinga sina idéer på andra, kosta vad det kosta vill.

 

 

av Per T. Ohlsson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
1918 : året då Sverige blev Sverige , av Per T. Ohlsson
Beskrivning:
Det var året då allt hade kunnat gå galet. Ute i Europa rasade första världskriget, det neutrala Sverige var avspärrat och livsmedelsbristen skriande. Ransoneringarna hårdnade. I Ryssland hade Lenins bolsjeviker gripit makten, i Finland utkämpades ett grymt inbördeskrig och i Tyskland reste sig en krigstrött befolkning medan amerikanska soldater vällde in över västfronten. En ny tid randades.
Samtidigt närmade sig striden för allmän och lika rösträtt ett slutligt avgörande. Vänstern drev på, högern stretade emot.
Om detta spänningsfyllda år, kanske det mest dramatiska i Sveriges historia, berättar Per T Ohlsson månad för månad om händelserna, konflikterna och personerna.
Luften dallrade av revolutionära stämningar. På hösten var läget så nervöst att slutstyckena avlägsnades ur värnpliktiga soldaters gevär och kung Gustaf V förberedde sig på att fly landet. Och mitt i detta politiska drama svepte spanska sjukans lie över land och folk. När året var till ända hade 27 000 svenskar dukat under för den värsta influensaepidemin någonsin.
Ändå slutade 1918 med en fredlig revolution under ordnade former. Besinningen segrade till sist. I december fattade en nästan enig riksdag beslut om allmän och lika rösträtt för män och kvinnor. Efter flera decenniers kamp vek sig rösträttens motståndare för trycket utifrån och inifrån. Det var demokratins genombrott.
På område efter område – politiken, kulturen, arbetsmarknaden, jämställdheten, näringslivet – tog landet viktiga kliv mot det öppna välfärdssamhälle som vi tar för givet idag: 1918 var året då Sverige blev Sverige.

 

av Yuval Noah Harari
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Sapiens , av Yuval Noah Harari
Beskrivning:
SAPIENS av Yuval Noah Harari är en storslagen historia om människans ursprung, nutid och framtid. Varför överlevde just Homo Sapiens?
 
SAPIENS är en pampig historia om människans ursprung, nutid och framtid. Författaren och historikern Yuval Noah Harari låter oss följa med från Homo Sapiens första stapplande steg på jorden; då var vi bara ett däggdjur bland alla andra, till idag där vi står som världens härskare, med makten att både skapa och utplåna liv.
 
För 70 000 år sedan fanns det inte mindre än sex olika mänskliga arter, kanske till och med fler. Ingen av dem påverkade den globala ekologin i något större omfång, men idag har bara en art överlevt, nämligen Homo Sapiens. Hur kommer det sig? En del av hemligheten bakom framgången är att vi är det enda djuret som kan prata om abstrakta saker som till exempel gudar, nationer, pengar och mänskliga rättigheter. SAPIENS är en bok som tar upp dessa aspekter av mänskligheten, samt ger ny grund till diskussionen om vårt gemensamma förflutna och planetens framtid.

 

Oavsett vem du letar efter en julklapp till dig själv eller till någon annan så kan du hitta inspiration i vår Julklappsguide. Om du inte hittade det du letade efter så kan du också ta en titt på under kategorierna Deckare & spänning, Hobby, Mat & gastronomiRomaner eller Hälsa.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!