Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Julklappsguide

Julklappsguide – Biografier

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Känner du någon som älskar att läsa biografier? Här kan du hittar du tips på tre riktigt bra biografier som du kan ge bort i julklapp – eller köpa till dig själv! Klicka dig in på blogginlägget för att läsa mer.

Biografier är den perfekta genväg in i en annan persons liv. Känner du någon som dyrkar en känd eller intressant person? Kanske kan du då hitta en självbiografi om denna person? 

 

Julklappsguide – Biografier

 

Letar du efter en biografi? Då behöver du inte längre leta. Här är tre riktigt bra biografier, som vi har valt ut för att hjälpa dig i din julklappsjakt.

 

av Carl-Johan Vallgre...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 172 kr.
  ( 259,00 kr. )
Mikael Persbrandt : så som jag minns det , av Carl-Johan Vallgren
Beskrivning:
Läs Mikael Persbrandts memoarer i SÅ SOM JAG MINNS DET av Carl-Johan Vallgren.

Mikael Persbrandt är en av Sveriges mest kända skådespelare, och har bland annat gjort rollen som Gunvald Larsson i Beck-serien. Han spelade en av huvudrollerna i filmen Hämnden, som vann en Oscar i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film 2010.

Persbrandts karriär sträcker sig även utanför hemlandets gränser, och han spelade bland annat karaktären Beorn i filmtrilogin The Hobbit. Boken är skriven i samarbete med Mikael Persbrandt.

 

 

av Fanny Härgestam, H...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 196 kr.
  ( 289,00 kr. )
Hur jag lärde mig förstå världen , av Fanny Härgestam, Hans Rosling
Beskrivning:
HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN av Hans Rosling är en självbiografi av en av nutidens mest folkkära forskare. Det är en bok om en ung man med enkel bakgrund som använder vetenskapen för att resa ut i världen och förklara den på nytt. Tillsammans med journalisten Fanny Härgestam har Hans Rosling fullbordat sina memoarer med samma karaktäristiska berättarglädje som gjorde att alla lyssnade när han talade. Här beskriver han sitt liv och de svåra beslut han tagit på vägen.

“Ett telefonsamtal den 5 februari 2016 gjorde det bråttom att skriva böcker“ skriver Hans i förordet till boken. Han hade fått cancer i bukspottkörteln och förväntades ha omkring ett år kvar att leva. Den planerade boken Factfulness som skulle skrivas i samarbete med sonen Ola och hans fru fick första prioritet, men snart visade det sig att det fanns material nog till två böcker - resultatet blev HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN. En bok som handlar mindre om siffror och mer om möten med människor. En personlig och engagerande berättelse du inte får missa!

UR HANS ROSLINGS FÖRORD
Ett telefonsamtal den 5 februari 2016 gjorde det bråttom att skriva böcker. Min läkare ringde och berättade att jag hade bukspottkörtelcancer. Jag var förberedd på de dåliga nyheterna. Samtalet den eftermiddagen var bara bekräftelsen på vad som gradvis blivit uppenbart för mig under de senaste dagarnas läkarundersökningar. Prognosen var dålig. Jag hade ungefär ett år kvar att leva.

Jag grät största delen av den fredagskvällen. Som tur var hade jag Agneta, min ungdomskärlek och fru. Med henne som tröst, och med våra barns och vänners stöd, kunde jag anpassa mig till den nya verkligheten. Jag skulle inte dö kommande månad. Livet skulle fortsätta trots den dödliga sjukdomen. Jag skulle kunna njuta av livet åtminstone under våren och sommaren.

Cancern har gjort min dagsform oförutsägbar. Därför har också mitt arbete förändrats. Bara några dagar efter sjukdomsbeskedet ställde jag in samtliga föreläsningar samt film- och TV-produktioner. Detta var ledsamt att göra, men jag hade inget val. Dessutom kunde jag stå ut med den dramatiska förändringen av en specifik anledning. Någonting annat stod nämligen överst på min önskelista: att få skriva boken Factfulness tillsammans med min son Ola och hans fru Anna. Vi har jobbat ihop med folkbildning i 18 år och tillsammans grundat stiftelsen Gapminder.

Det var under hösten 2015 som Anna och Ola kom på bokkonceptet och titeln. Boken var redan tänkt att skrivas av oss tre under kommande år, parallellt med vårt pågående arbete för Gapminder. Min cancer gjorde det bara än mer brådskande för mig.

Snart visade det sig att materialet skulle räcka till två böcker. Medan Factfulness handlar om varför vi människor har så svårt att förstå utvecklingen i världen, handlar den här boken om mig och hur jag kom att förstå världen. Det här är alltså en bok som innehåller ytterst få siffror. Istället handlar den om möten med människor som öppnat mina ögon. Fått mig att tänka om.

Hans Rosling, januari 2017

Factfulness utkommer våren 2018.

 

Oavsett vem du letar efter en julklapp till dig själv eller till någon annan så kan du hitta inspiration i vår Julklappsguide. Om du inte hittade det du letade efter så kan du också ta en titt på under kategorierna Deckare & spänning, Hobby, Mat & gastronomiRomaner eller Hälsa.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!