Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Jens Lapidus: från Snabba Cash till Top Dogg

Av  CECILIA , den 1 juni 2017

Jens Lapidus är främst känd för sina romaner om Stockholms undre värld men 2014 utvecklades Lapidus skrivande i en liten annan riktning. Nu kommer avslutningen i trilogin om advokaten Emelie: TOP DOGG

År 2014 träffar vi för första gången advokaten Emelie, som samarbetar med den f.d. kriminelle Teddy, i romanen VIP-RUMMET. Efterföljaren STHLM DELETE utkom 2015 där Emelie och Teddy försvarar en man som är misstänkt för mord.

Nu i juni kommer den avslutande boken i trilogin, nämligen TOP DOGG. Här på Plusbok har vi naturligtvis boken till extra lågt pris.

av Jens Lapidus
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Top dogg , av Jens Lapidus
Beskrivning:
Ett hemligt nätverk i Stockholm har i decennier utnyttjat unga flickor, var och en som kommer det på spåren gör det med fara för livet. I den tredje boken om det omaka paret Teddy och Emelie, kåkfararen och advokaten, börjar snaran dras åt. Polisen har tillsatt en specialgrupp för att ta reda på vilka som ingår i sammanslutningen men ändå kommer de inte åt våldet. Och vem är det som med alla medel försöker tysta Teddy och Emelie? TOP DOGG är den mäktiga upplösningen på det drama som utvecklades i succéromanerna VIP-rummet och STHLM DELETE.

Jens Lapidus föddes den 24/5-1974 i Hägersten, Stockholm men är uppvuxen i stadsdelen Gröndal. På gymnasiet gick han på Frans Schartaus och sedan utbildade han sig till jurist på Stockholm universitet samt i London.

Lapidus har även suttit ting vid Sollentuna tingsrätt och hämtar en del idéer till sina böcker från sin tid där. Han inspireras också av amerikanska författare som Dennis Lehane och James Ellroy.

Språket i Lapidus böcker är inspirerade av bland annat rappare som de i Latin Kings och författaren Jonas Hassen Khemiris böcker samt folk i så kallade ”bratkretsar”.

                                                    Trilogin om Emelie och Teddy

av Jens Lapidus
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )

Mellan år 2004-2007 var Lapidus biträdande affärsjurist på advokatfirman Mannheimer Swartling samt därefter som advokat på Försvarsadvokaterna. Det är därför inte svårt att förstå varför personskildringen av advokaten Emelie, i den senaste trilogin av Lapidus, är så verklighetstrogen.

I VIP-RUMMET träffar vi, som sagt, Emelie och Teddy för första gången. Teddy har precis kommit ut från anstalten efter 8 år och vill bli laglig. Problemet är bara att han inte har några pengar, får ingen hjälp av arbetsförmedlingen. Dessutom får han en indrivare på halsen. 
Emelie drömmer om en karriär på advokatfirman och när hon får ett ovanligt uppdrag ser hon sin chans. Fast varför Teddy ska hjälpa henne?

 

av Jens Lapidus
Storpocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 119,00 kr. )

I STHLM DELETE möter vi återigen Emelie och Teddy som dras in i en härva där alla inblandade är hotade. Ett lik hittas i en lägenhet och man finner en ung man skadad i närheten. Nu börjar jakten på att ta reda på vem den mördade är och varför så många spår leder till den man som Teddy kidnappade för många år sen.

 

 

 

 

 

 

Mer om Jens Lapidus och hans skrivande

-Utöver att skriva romaner så har Lapidus läst några kurser i nationalekonomi, idéhistoria, praktisk filosofi och medie- och kommunikationsvetenskap.

-Han var bisittare till Hasse Aros i tv-programmet Efterlyst.

-Boken SNABBA CASH är en av Sveriges mest sålda böcker som sålde i drygt 600 000 exemplar mellan 2006-2010. Den har även blivit till film, precis som Snabba Cash 2, Snabba Cash - Livet deluxe och Kerstin Ström.

-Lapidus böcker har för övrigt sålts till översättning i c:a 30 länder.

-Han utsågs år 2008 till Sveriges bäst klädda man.

-Lapidus har även skrivit en novellsamling kallad MAMMA FÖRSÖKTE (2012).

 

Som avslutning kommer här fler exempel på de böcker av Jens Lapidus som du kan hitta här på Plusbok!

 

av Jens Lapidus, Pete...
Pocket, 2010
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Gängkrig 145 , av Jens Lapidus, Peter Bergting
Beskrivning:
Mahmud al-Askori måste ta tillbaka något. Sin heder.
Små suedijävlar. Jag svär, jag svär på mammas grav – de ska straffas. Den ena snubben är halvbror till Eddie Ljublic. En galen jävel. Riktigt sjuk alltså. Och det skiter jag i – jag ska plocka dom där fittorna. Men jag kan inte fixa dom ensam.
I Gängkrig 145 tar Jens Lapidus steget in i serievärlden. Hans tredje berättelse i Stockholm Noir-sviten är en serieroman i samarbete med illustratören Peter Bergting.
Jens Lapidus, varför väljer du att ge ut din tredje bok som serie?
– Jag har alltid tyckt om serier och tror att kombinationen av text och bild tillför berättandet en dimension. Det går att förmedla vissa stämningar på ett lugnt men ändå dramatiskt sätt som är mycket speciellt. Dessutom är det kul att experimentera med genren och testa en ny grej. Peter Bergting är den störste i Sverige på det här, så det känns fett.
Peter Bergting, varför väljer du att ge ut en serie med Jens Lapidus?
– Att få göra en serie ihop med Jens är det ultimata samarbetet. En författare som är så berättartekniskt driven och som besitter så stort kunnande om det han skriver är drömpartnern för en illustratör. När man ger sig in i ett projekt av den här storleken måste allt stämma. Jens är en lika inbiten serieläsare som jag, vilket gjorde att alla pusselbitar föll på plats direkt. Att det dessutom är en originalhistoria gör ju inte saken sämre. Ett sådant här samarbete är unikt för Sverige, och för mig som mestadels jobbat med att ge ut serier i USA är det extra kul att få gestalta ett realistiskt Stockholm.

av Jens Lapidus
Häftad, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 49,00 kr. )
Heder , av Jens Lapidus
Beskrivning:
Jens Lapidus är advokat och författare, mest känd för sin Stockholm noir-trilogi: Snabba cash , Aldrig fucka upp och Livet deluxe . Novellen Heder återspeglar Lapidus förmåga att skildra det svenska brottssamhällets olika sidor. Denna gång kretsar berättelsen kring Adam, som försöker anpassa sig till ett liv utanför fängelsemurarna.
Han satte sig i passagerarsätet. Bilen riste till när den startade. Det var mammas sambo Johns kärra, och det var han som körde. Det var sjukt - han var trettioåtta år och hade ingen annan som kunde plocka upp honom utanför anstalten än mammas kille. De första fem minuterna sa de ingenting till varandra.
"En rak, osentimental berättelse ett utsnitt ur livet som det ter sig för en man som just lämnat fängelset, och samtidigt summerar existensens grymma logik." Fokus
"Jens Lapidus håller sig nära den genre som han tidigare har skrivit, trots att han nu tagit steget in i det litterära finrummet med Heder." Dagensbok.com
Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.

av Jens Lapidus
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Livet deluxe , av Jens Lapidus
Beskrivning:
I Jens Lapidus nya roman återknyter vi kontakten med huvudpersonerna i de tidigare delarna av Stockholm Noir. Arvet. Från far till dotter. Från syster till bror. Känslan, hedern och makten. Smutsiga cash – oavsett var de kommer från – blir till rena pengar när de tvättats några varv. Trådarna tvinnas tätt och hårt mellan dramats olika huvudpersoner. Det är en ny tid nu. En ny era. Kartan som vi följt sedan Snabba cash ritas om. Samtidigt är det mesta sig likt. Stockholms undersida är densamma. Aktörerna är nya, men allt går i arv.
JW har inte förspillt sin tid på kåken. Han planerar en storstilad comeback.
Jorge har tröttnat på att försöka leva hederligt, kränga latte och foccacias. Livet deluxe hägrar. Och den här gången ska det bli riktigt stora pengar.
Men polisen tar till nya medel. En undercover-operatör tar sig djupt in i Stockholms undre värld, nära Jorge. Nära JW.
Samtidigt är en man utan ansikte och namn ute efter Gudfadern själv, Radovan Kranjic. Allt fler behöver ställa sig frågan: Hur ser livet ut e.R.? Vem blir Stockholms nya kung – eller drottning?

av Jens Lapidus
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Mamma försökte , av Jens Lapidus
Beskrivning:
Vi har lärt känna Jens Lapidus som en författare med ambitioner att beskriva stora rörelser och brokiga kollektiv i Stockholms kriminella värld. Här ges en annan sida av berättaren, där den enskilda händelsen, det utmejslade minnet, den förtätade scenplatsen får sin alldeles särskilda laddning. I ett dussintal noveller, några nyskrivna och andra publicerade i olika sammanhang, får vi möta enskilda personer ur Lapidus Stockholm noir-värld, en och en i sina egna historier. Här finns också en del mer oväntade inslag, som ligger nära den klassiska skräck- och sf-novellen. Men rösten är densamma, den skarpa blicken för lögner och självbedrägerier, och känslan för både tragiken och komiken i denna värld av stora egon, alldeles för mycket vapen och ett outtömligt behov av cash.
Det är inte minst den moraliska aspekten av brottet som intresserar Jens Lapidus i denna samling. Hur förklarar en försvarsadvokat att han eller hon måste göra sitt yttersta varje gång man försvarar en brottsling, hur motbjudande handlingen än är, exempelvis barnmisshandel? Hur ser livet ut efter tio år i fängelse och en nedskitad meritförteckning? Och hur lever man som anhörig med tanken på att en bror och en son stängs in?

 

Foto: Martin Stenmark

Taggar:   romanstockholm noir

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!