Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage68
blogImage68

Jens Lapidus: från Snabba Cash till Top Dogg

Jens Lapidus är främst känd för sina romaner om Stockholms undre värld men 2014 utvecklades Lapidus skrivande i en liten annan riktning. Nu kommer avslutningen i trilogin om advokaten Emelie: TOP DOGG

av

den 01. juni 2017

År 2014 träffar vi för första gången advokaten Emelie, som samarbetar med den f.d. kriminelle Teddy, i romanen VIP-RUMMET. Efterföljaren STHLM DELETE utkom 2015 där Emelie och Teddy försvarar en man som är misstänkt för mord.

Nu i juni kommer den avslutande boken i trilogin, nämligen TOP DOGG. Här på Plusbok har vi naturligtvis boken till extra lågt pris.

Top dogg

Jens Lapidus

Hardcover

Vårt normalpris
212,00 kr
Medlemspris
176,00 kr

Jens Lapidus föddes den 24/5-1974 i Hägersten, Stockholm men är uppvuxen i stadsdelen Gröndal. På gymnasiet gick han på Frans Schartaus och sedan utbildade han sig till jurist på Stockholm universitet samt i London.

Lapidus har även suttit ting vid Sollentuna tingsrätt och hämtar en del idéer till sina böcker från sin tid där. Han inspireras också av amerikanska författare som Dennis Lehane och James Ellroy.

Språket i Lapidus böcker är inspirerade av bland annat rappare som de i Latin Kings och författaren Jonas Hassen Khemiris böcker samt folk i så kallade ”bratkretsar”.

                                                    Trilogin om Emelie och Teddy

VIP-rummet

Jens Lapidus

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

Mellan år 2004-2007 var Lapidus biträdande affärsjurist på advokatfirman Mannheimer Swartling samt därefter som advokat på Försvarsadvokaterna. Det är därför inte svårt att förstå varför personskildringen av advokaten Emelie, i den senaste trilogin av Lapidus, är så verklighetstrogen.

I VIP-RUMMET träffar vi, som sagt, Emelie och Teddy för första gången. Teddy har precis kommit ut från anstalten efter 8 år och vill bli laglig. Problemet är bara att han inte har några pengar, får ingen hjälp av arbetsförmedlingen. Dessutom får han en indrivare på halsen. 
Emelie drömmer om en karriär på advokatfirman och när hon får ett ovanligt uppdrag ser hon sin chans. Fast varför Teddy ska hjälpa henne?

 

I STHLM DELETE möter vi återigen Emelie och Teddy som dras in i en härva där alla inblandade är hotade. Ett lik hittas i en lägenhet och man finner en ung man skadad i närheten. Nu börjar jakten på att ta reda på vem den mördade är och varför så många spår leder till den man som Teddy kidnappade för många år sen.

 

 

 

 

 

 

Mer om Jens Lapidus och hans skrivande

-Utöver att skriva romaner så har Lapidus läst några kurser i nationalekonomi, idéhistoria, praktisk filosofi och medie- och kommunikationsvetenskap.

-Han var bisittare till Hasse Aros i tv-programmet Efterlyst.

-Boken SNABBA CASH är en av Sveriges mest sålda böcker som sålde i drygt 600 000 exemplar mellan 2006-2010. Den har även blivit till film, precis som Snabba Cash 2, Snabba Cash - Livet deluxe och Kerstin Ström.

-Lapidus böcker har för övrigt sålts till översättning i c:a 30 länder.

-Han utsågs år 2008 till Sveriges bäst klädda man.

-Lapidus har även skrivit en novellsamling kallad MAMMA FÖRSÖKTE (2012).

 

Som avslutning kommer här fler exempel på de böcker av Jens Lapidus som du kan hitta här på Plusbok!

 

Gängkrig 145

Peter Bergting, Jens Lapidus

Pocket

Vårt normalpris
63,00 kr
Medlemspris
47,00 kr

Heder

Jens Lapidus

Häftad

Vårt normalpris
52,00 kr
Medlemspris
43,00 kr

Livet deluxe

Jens Lapidus

Pocket

Vårt normalpris
74,00 kr
Medlemspris
55,00 kr

Mamma försökte

Jens Lapidus

Pocket

Vårt normalpris
56,00 kr
Medlemspris
47,00 kr

 

Foto: Martin Stenmark


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar