Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Deckare

Höstens 10 största deckare

Av  Robin Oldberg , den 21 november 2017

Hösten 2017 har bjudit på en riktigt bra höst/vinter för deckarälskare. En hel drös med fantastiska deckare har släppts – vi listar här de 10 största från den gångna hösten.

När julen och julhandeln börjar närma sig brukar bokmarknaden sätta fart. Flera stora författare, både inhemska och internationella, har alltså släppt nya böcker under hösten. Dan Brown, Emelie Schepp. David Lagercrantz, John Le Carré, Denise Rudberg och Måns Kallentoft är några av författarna bakom dessa böcker, böcker som du nu hittar på denna lista. Om du precis har läst färdig en deckare och nu är på jakt efter något nytt, ja, då kanske du kan hitta inspiration här. En stor del av årets nya deckare är fortsättningar på framgångsrika bokserie; det betyder att du kan spendera otaliga timmar i fantastikst spännande världar med mord, gåtor och äventyr.

Kom igång med en ny deckare.

Med nya delar i både Millenuim-serien, Robert Langdon-serien, Elegant crime-serien (och många andra) så ska du förhoppningsvis kunna hitta en deckare som passar just dig. Gillar du täta spionthrillers? Då kan du kolla in John Le Carrés bokserie om spionmästaren Geroge Smiley. Vill du läsa om Sveriges inrikessäkerhet och hur vi skulle påverkas av yttre hot? Då finns Lars Wilderängs fantastiska böcker att ta sig an. Vi har här listat de 10 största deckartitlarna från den gångna hösten.

10 stordeckare från hösten 2017

Begynnelse, av Dan Brown

Begynnelse är den femte delen i Dan Browns bokserie om Harvardprofessorn Robert Langdon. Langdon undersöker denna gång svaren till några av världens existentiella frågor. Som vanligt bjuder Dan Brown på en fartfylld och spännande läsupplevelse blandat med historia och kluriga gåtor. Om du gillar en fartfylld "page-turner"med spänning, mysterier och äventyr så kan detta vara något för dig.

av Dan Brown
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Begynnelse , av Dan Brown
Beskrivning:
Varifrån kommer vi?Vart är vi på väg?Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism. Efter sensationella bästsäljare som Da Vinci-koden, Änglar och Demoner och Inferno är Dan Brown nu tillbaka med en av sina hittills mest hisnande, banbrytande och underhållande romaner.

Mannen som sökte sin skugga, av David Lagercrantz

Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist är, i och med Mannen som sökte sin skugga, tillbaka i den femte delen i Milleniumserien. Likt den fjärde boken så är även denna skriven av David Lagercrantz. Lisbeth kämpar med att avtjäna sitt straff på kvinnofängelset i Flodaberg, ett dokument ger dock henne ny information om myndigheternas övergrepp mot henne i hennes barndom.

av David Lagercrantz
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 173 kr.
  ( 259,00 kr. )
Mannen som sökte sin skugga , av David Lagercrantz
Beskrivning:
`Mannen som sökte sin skugga är den femte delen i Millenium-serien. Författaren David Lagercrantz tar vid efter den förra boken, och fortsätter bygga upp den värld som Stieg Larsson påbörjade. 
Lisbeth Salander avtjänar sitt straff på kvinnofängelset i Flodaberg. Konflikterna mellan fångarna finns överaltt, men hpn gör sitt bästa för att hålla sig undan från dem. Det dröjer dock inte länge innan fängelsets informella ledare, Benito, utmanar Lisbeth. Detta efter att Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trackasserats i cellen bredvid hennes.
Efter ett besök av Holger Palmgren som har fått tag på dokument som kastar ett nytt ljus över myndigheternas övergrepp mot henne i hennes barndom, ber hon Mikael Blomkvist om hjälp för att göra efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär. 
 
Hur kan en välartad finanskilles bakgrund hänga ihop med Lisbeths? Hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp allt mer? 
David Lagercrantz har tvinnat en spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

Dödlig Kod, av Tom Clancy & Mark Greaney

Dödlig kod är den tolfte(!) boken om presidenten Jack Ryan. I och med Tom Clancys död fick Mark Grearey förtroendet från Clancys familj att fortsätta Jack Ryan-serien. Precis som alla Tom Clancy-berättelser så är även denna skrämmande aktuell och realistisk.

av Tom Clancy, Mark G...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 74 kr.
  ( 129,00 kr. )
Dödlig kod , av Tom Clancy, Mark Greaney
Beskrivning:
TERROR PÅ HEMMAPLAN
På darknet säljs hemligstämplade uppgifter, kompletterade med data från sociala medier, om högt uppsatta agenter och militärer. När terrorrörelsen IS får tag på informationen inleds en rad dödliga attacker mot den amerikanska arméeliten.
För president Jack Ryan blir hotet plötsligt personligt. Jakten på dataläckan leds av den hemliga underrättelseorganisationen Kollegiet, i vilken presidentens son Jack Ryan Junior ingår. Det blir en nervkittlande kamp mot klockan, ända fram till den dramatiska upplösningen.
Dödlig kod är den tolfte boken om president Jack Ryan. Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är den skrämmande aktuell och realistisk, och som hämtad direkt från dagens löpsedlar i tider av läckta mejl och fake news.
"En magnifik bladvändare både övertygande och skrämmande realistisk. " NY Journal of Books
"Clancy-fans kommer njuta av Dödlig kod ." The Washington Times
"Trovärdigt om radikala terrorattacker i Amerika." Kirkus Review
"Ett måste för varje thriller-fan." The Real Bookspy
"En väl uppbyggd, välskriven och spännande politisk thriller." BTJ

De sju som såg, av Denise Rudberg

Marianne Jidhoff utreder döden av en mycket känd idrottsman. Mannens död skapar insikter i mannens liv och hans tidigare till synes perfekta tillvaro omkullkastas. Detta är den sjunde delen i Denise Rudbergs Elegant Crime-serie. Även denna gång tar Rudberg med oss in i Stockholmelitens finrum, bland guldfoajéer och sammetssalonger.

av Denise Rudberg
Kartonnage, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 158 kr.
  ( 229,00 kr. )
De sju som såg , av Denise Rudberg
Beskrivning:
I husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom.
Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Då utredningen fördjupas får Marianne dock höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott.
Sjunde delen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff är tillbaka. Denise Rudberg tar oss än en gång med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger. Krypande spänning och elegant underhållning i en värld där en vacker yta döljer många mörka familjehemligheter.

Bödelskyssen, av Mons Kallentoft

I Bödelskyssen får vi än en gång följa kriminalinspektör Malin Fors. Malin är nu tillbaka i Linköping efter en hård och uppslitande tid som sambandsofficer i metropolen Bangkok. Detta är den elfte boken om Malin Fors. Mons Kallentofts serie om Malin Fors är inspirerad av de fem sinnena. Den första delen i serien, Djävulsdoften, hyllades av kritikerna, liksom hans tidigare böcker om Malin.

av Mons Kallentoft
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Bödelskyssen , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Mons Kallentofts böcker om kriminalinspektör Malin Fors har sålts i över tre miljoner exemplar och älskas av läsare världen över.
I Bödelskyssen är Malin tillbaka i Linköping efter en uppslitande tid som sambandsofficer i metropolen Bangkok. Hon har lyckats hålla sig nykter, men är rastlös och behöver ett komplicerat fall för att hålla begäret efter alkohol stången.
Så kapas ett plan på Linköpings flygplats och Malin och hennes kollegor kastas in i det största gisslandramat i Sveriges historia. Över fyrtio män, kvinnor och barn hotas till livet av kaparen som har tagit sig rätten att bestämma över andras liv och död. Men kan några få liv offras för att rädda många?
Kapningen blir en tragisk händelse som får efterverkningar under lång tid framöver. När sommaren når sin kulmen exploderar Linköping i ett grymmare våld än staden någonsin skådat. Malin måste försöka stoppa en mördare som hela tiden hotar att slå till igen, och som ständigt ligger steget före.
Bödelskyssen är del två i deckarkungen Mons Kallentofts nya serie om Malin Fors, inspirerad av de fem sinnena. Den första delen i serien, Djävulsdoften, hyllades av kritikerna, liksom hans tidigare böcker om Malin.

Höstsol, av Lars Wilderäng

Lars Wilderängs skrämmande och rafflande säkerhetspolitiska thrillerserie, Höstsol, målas en inte allt för avlägsen framtid upp, med utgångspunkt från dagens säkerhetspolitiska läge. Kan det vara så att vi inte är så säkra som vi tror att vi är? Många av Wilderängs böcker innehåller kritik mot Sveriges tidigare nedrustning av det svenska försvaret.

av Lars Wilderäng
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Höstsol , av Lars Wilderäng
Beskrivning:
Det är tidig september och i Stockholms skärgård pågår ännu en ubåtsjakt, men den här gången lyckas en privatperson fånga något på bild, något som sätter stor press på det redan skakiga världsläget.
På Generalstaben i Moskva tar en överste ett livsavgörande beslut, och en diplomat vid ryska ambassaden är allt annat än det han utger sig för att vara. Samtidigt gör ett amerikanskt specialförband i Irak en upptäckt som kommer att få ödesdigra konsekvenser.
På hemmaplan försöker Johanna lägga all sin energi på sitt repövande kompani istället för på sitt havererade förhållande. Hennes ex Jonas börjar sitt nya jobb som beredskapshandläggare i Uppsala medan hans bror Christian placeras ut som livvakt hos den excentriske och svårhanterade utrikesministern. Snart börjar det gå upp för dem alla att den trygga verklighet de så länge tagit för given sakta men säkert är på väg att förändras.
Ingenting är som det verkar. Är de alla bara marionetter i ett säkerhetspolitiskt spel med de allra högsta av insatser? Vem håller egentligen i trådarna när utvecklingen i världen tar en fasansfull vändning?
Höstsol är den första delen i en rafflande säkerhetspolitisk thrillerserie i två delar som utspelar sig i en framtid som ligger obehagligt nära vår egen tid, och som tar avstamp i dagens säkerhetspolitiska läge.

Pappas Pojke, av Emelie Schepp

Från egen utgivning till ett av världens största förlag! Emelie Schepps serie om åklagaren Jana Berzelius startade smått – men blev snabbt en stor succé världen över. Detta är den fjärde delen i serien där Jana utreder försvinnandet av en sexårig pojke, ett fall som snabbt visar sig bli mer personligt än hon någonsin kunnat ana.

av Emelie Schepp
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Pappas pojke , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Succéförfattaren Emelie Schepp är tillbaka med boken `Pappas pojke´ - En spännande deckare där vi fortsatt får följa åklagaren Jana Berzelius.
En varm sommarkväll i Norrköping. En sexåriga pojken ringer skräckslagen till sin pappa, han berättar att någon har tagit sig in i familjens hus. Det är det sista som hörs om pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzeluis återvänder i ännu ett nervpirrande fall. Denna gång leder hon förundersökningen om pojkens försvinnande. Tillsammans med kriminalkommisarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon komma underfund med vad som ligger bakom pojkens försvinnande. Problemet är att ju närmre sanningen de kommer, desto mer personligt blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken. 
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.
`Pappas pojke´ är dem fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius. Serien har blivit en internaitonell succé, från att ha givits ut på Emelie Schepps egna förlag, till att idag säljas i 30-talet länder och tillhöra HarperCollins, ett av världens största förlag. År 2016 utsågs Emelie Schepp till Årets Deckarförfattare 2016.
---
"Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut "
Göteborgs-Posten om "Prio ett"
"Schepps bästa deckare hittills."
Corren om "Prio ett"
"En spännande och välskriven deckare som befäster att Schepp nu tillhör de etablerade författarna på den svenska deckarscenen."
Borås Tidning om "Prio ett"

Visselblåsaren, av John Grisham

John Grisham är succéförfattaren som fortsätter att ge. Med mästerverk såsom Pelikanfallet, Partners, Domen, Juryn och Regnmakaren har John Grisham gjort sig synonym med genren juridiska thrillers/deckare. Visselblåsaren handlar om advokaten Lacy Stoltz som efter ett märkligt tips om att en av Floridas mest oantastliga domare tar emot mutor. Hennes efterundersökningar leder henne dock allt djupare in i den organiserade brottsligheten.

av John Grisham
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 164 kr.
  ( 239,00 kr. )
Visselblåsaren , av John Grisham
Beskrivning:
Man förväntar sig att domare ska vara moralens väktare, att de ska arbeta för rättvisa och demokrati. Man förväntar sig att en domare ska vara lagbokens förlängda arm och alltid sätta rättvisa i främsta rummet. Vad händer när en domare börjar använda lagen för sitt eget syfte, när en domare visar sig vara mutbar?Advokaten Lacy Stoltz arbetar för en myndighet i Florida som undersöker juridisk brottslighet. Hon är inte en polis, men hennes arbete består ofta i att undersöka när misstag eller brott har begåtts inom domstolssystemet. En dag får Lacy ett märkligt tips, någon känner till att en av Floridas mest oantastliga domare tar emot mutor. När Lacy börjar gräva i tipset visar det sig att det finns en utbredd organiserad brottslighet som rör allt från casinoverksamhet till husbyggen till olaglig arbetskraft i denna idylliska solskensstat. Men hur kommer man åt brotten när allt kontrolleras av lagen själv?Med Visselblåsaren visar John Grisham återigen varför han är en av världens mest älskade spänningsförfattare.

Landsförrädaren, av David Baldacci

Sergeant John Puller undersöker sin äldre brors rymning från det högsäkerhetsfängelse som han vistats på sedan han blev dömts för förräderi. Landsförrädaren är den tredje delen i Baldaccis bokserie om utredaren John Puller. Andra intressanta deckare från den eviga bästsäljaren David Baldacci är hans bokserier Kamelklubben, King & Maxwell, A Shaw, Will Robie och hans nyaste serie om Amos Decker. Alla hans serier är fartfyllda spänningsromaner med intressanta karaktärer.

av David Baldacci
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Landsförrädaren , av David Baldacci
Beskrivning:
Det är ett fängelse olikt alla andra, med ett säkerhetssystem utöver det vanliga och militärens hårda disciplinregler.
Ingen av fångarna har ens tänkt tanken på attrymma. Alla trodde att det var omöjligt. Fram tills nu.John Pullers äldre bror Robert är dömd för landsförräderi.Hans oförklarliga rymning från fängelset har gjorthonom till landets mest eftersökta brottsling. Vita husetser John Puller som länken till att finna Robert. Men Pullerupptäcker snart att hans bror är jagad av någon sominte vill fånga honom levande. Puller tvingas dessutomatt samarbeta med en annan agent som verkar ha en heltegen agenda.
De blir allt mer involverade i fallet, och Puller hittarmärkliga detaljer om sin brors dom. Och det verkar somatt någon är villig att göra vad som helst för att sanningeninte ska komma fram. Pullers förmåga som utredare sättsverkligen på prov, och han kanske inte är tillräckligt skicklig för att rädda sin bror eller ens sig själv.
Landsförrädaren är den tredje delen i Baldaccis serie om den amerikanska arméns utredare John Puller.

 

 

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!