Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Bokinspiration

Hanya Yanagihara- en osannolik succé

Av  CECILIA , den 30 mars 2017

Hanya Yanagihara är den amerikanska författaren bakom boken ”Ett litet liv” som fått stor uppmärksamhet; både i Sverige och resten av världen. Många menar att boken redan är en klassiker och vi vill ta reda på varför.

Hanya Yanagihara föddes i Los Angeles, 1974 men växte upp på Hawaii. Efter High School flyttade Yanagihara till New York och jobbade många år som publicist. Hennes första novell, The People in the Trees, baserad på virologisten Daniel Carleton Gajduseks liv betraktades som en av de bästa novellerna under 2013. Yanagiharas ETT LITET LIV släpptes i mars 2015 och fick fantastiska recensioner, trots att författaren själv och hennes manager inte trodde att den skulle sälja så mycket.

                                            Ett litet liv

av Hanya Yanagihara
Flexband, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 172 kr.
  ( 269,00 kr. )

Boken handlar om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York. Ett liv som växlar mellan ljus och mörker och deras vänskap ställs på prov ett flertal gånger. Den som håller dem samman är Jude. Jude är en framgångsrik advokat med ett traumatiskt förflutet som påverkar hans liv, oavsett hur mycket han försöker att kämpa emot. Han kan heller inte stå emot kärleken till skådespelaren Willem, som håller honom vid liv men samtidigt ger honom ett självförakt.
"Ett litet liv" har vunnit THE KIRKUS PRIZE samt blivit nominerad till MAN BOOKER PRIZE och NATIONAL BOOK AWARD. Den har även prisats i flera kända tidningar som The New York Times, Vogue, The Guardian, O, The Oprah Magazine och Publishers Weekly.

 

 
Är livet alltid värt att leva?

I Sverige har boken uppmärksammats flera gånger i media. Lina Kalmteg från Svenska Dagbladet skriver bland annat om hur hon vaknar mitt i natten och undrar hur Judes liv ska bli. I Ystad Allehanda kan man läsa att Annika Koldenius har lärt sig att smyg-gråta på tåg och hålla i sin medpassagerares arm för att överhuvudtaget kunna ta sig igenom boken.

Författaren själv säger, i en artikel i Sydsvenskan, att det inte är själva övergreppen på människor som hon intresserar sig för, utan maktmissbruket och ärren som övergreppen efterlämnar. Hon hoppas att läsaren lämnas med fler frågor och svar. En av frågorna får gärna vara: Är livet alltid värt att leva?

 

Foto Sophia Evans/Observer

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!