Bli Medlem Returböcker Kundservice

Kära läsare, vår telefonsupport är stängd denna vecka. Skriv till oss HÄR.

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författare

FÖRFATTARPORTRÄTT HARUKI MURAKAMI

Av  JOHANNA , den 24 april 2015

Haruki Murakami blev utnämnd till en av de 100 mest inflytelserika personerna 2015 av TIME. Han skrev sin första bok vid 29 års ålder, innan dess hade han varken skrivit eller haft tankar på att bli författare.

Haruki Murakami har alltid varit mycket mer intresserad av amerikansk litteratur än den egna japanska och därav använder han sig av den västerländska tekniken. Han har inspirerat många yngre författare, främst inom fantasy och sience fiction. 

 

 

Haruki Murikami

Båda föräldrarna arbetade som litteraturvetare. Men Murakami hade inga tankar på att bli författare vid den tiden. Istället Murakami studerade drama på universitetet i Tokyo och var mycket musikintresserad, därav att han öppnade jazzbaren ”Peter Cat” i Tokyo, som han drev från 1974 till 1982. Många av hans verk är inspirerade av musikvärlden och detta är enkelt att se på hans boktitlar som Norwegian Wood (inspirerad av Beatles låten med samma namn).

Karriären

Han skrev sin första bok vid 29 års ålder, innan dess hade han varken skrivit eller haft tankar på att bli författare. Från ingenstans fick han inspiration till boken Hear the wind, medan han var på en baseball match. När boken var färdig skickade han in den till en litteraturtävling som direkt mottog bidraget och han vann, så drog hans litterära karriär igång.
De var de framgångarna som fick honom att fortsätta skriva. Hans första böcker översattes i en mycket liten utgåva på engelska och det var här de magiska inslagen tog sin fart.

Om stilen

Han har tilldelats flera utmärkelser och vunnit flera priser som Franz Kafka-priset och Jerusalempriset. Men det som det talas främst om är Yomiuripriset i litteratur som tilldelades honom av en av hans tidigare främsta kritiker. Han diskuteras också ofta i Nobelpris sammanhang. Och nu senast fick han den hedersfyllda titeln en av de 100 mest inflytande personerna 2015 av TIME.

Böcker

av Haruki Murakami
Pocket, 2008
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Fågeln som vrider upp världen.

Detta var hans första internationella succé och anses vara hans absolut bästa. Det är en mörk förvirrad historia med det drömlika gränslandet som Murakami är känd för.

 

 

 

 

 

 


av Haruki Murakami
Pocket, 2009
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Kafka på stranden.

En bok som är svår att förklara handlingen till. Men återigen använder hans sig av sin vackra författar teknik och tar med oss på en resa i ett drömland. En bok som man sent glömmer.

 

 

 

 

 

 


av Haruki Murakami
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Män utan kvinnor.

En berättelse där han inspirerats av både baren han en gång ägde och författaren Kafka. Ett mardröms senario där världen inte är som den borde vara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du hittar alla hans böcker här, där vi har dom till super priser: Haruki Murakami på Plusbok.se

 

 

Mest populära

Månadens topp 5 - juni


Läs i rätt ordning - Mari Jungstedt


Läs i rätt ordning - Nora Roberts


Läs i rätt ordning - Jesper Stein


Läs i rätt ordning - David Baldacci


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!