Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage3
blogImage3

Författarduon Lars Kepler

Lars Kepler är aktuell med ännu en nervpirrande kriminalroman i serien om Joona Linna. Denna gång är det en gåtfull massmördare som sprider skräck. Här kan du läsa mer om författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler.

av

den 09. marts 2017

När Lars Kepler år 2009 debuterade med Hypnotisören var det med stor mystik och med många gissningar om vem denna nya och okända författare var. Man visste inte vem som stod bakom pseudonymen och man väntade spänt på att personerna bakom denna sensationella deckare skulle offentliggöras.

Det visade sig vara författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, som sedan dess har slagit fast författarnamnet Lars Kepler som en av Skandinaviens bästa och starkaste kriminalförfattare.

Båda författarna bakom Lars Kepler har ett förflutet inom teatern och dramaturgins värld. Denna bakgrund kommer tydligt till uttryck i Lars Keplers fängslande kriminalromaner, som är uppbyggda kring massor av spänning, drama och förlossning – precis som en bra teaterpjäs.

Lars Kepler är mest känd för serien om den före detta kriminalkommissarien Joona Linna. Hypnotisören är den första boken i serien. Men författarparet har dessutom skrivit den psykologiska thrillern Playground, som är historien om en mammas kamp för att rädda sin son. Playground visar en annan sida av Lars Kepler, där det psykologiska djupet och personskildringarna är i fokus. 

Varför Lars Kepler?

Men hur hittar man helt rätt författarnamn? Och varför blev det just Lars Kepler?

Pseudonymen Lars Kepler sägs vara en hyllning till två markanta personligheter: Den tyska astronomen och matematikern Johannes Kepler och deckarkungen Stieg Larsson. Stieg Larsson anses av många vara den författare som gjorde de nordiska kriminalromanerna kända i resten av världen med sin Millennium-trilogi, och från vem författarparet bakom Lars Kepler hämtar stor inspiration. 

 

Ordningsföljden på Lars Keplers böcker i serien om Joona Linna:

Paganinikontraktet

Lars Kepler

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

Sandmannen

Lars Kepler

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

Stalker

Lars Kepler

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

 

 


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar