Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Deckare

Författarduon Lars Kepler

Av  KATHRINE NYHUS LAURSEN , den 9 mars 2017

Lars Kepler är aktuell med ännu en nervpirrande kriminalroman i serien om Joona Linna. Denna gång är det en gåtfull massmördare som sprider skräck. Här kan du läsa mer om författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler.

av Lars Kepler
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
 

När Lars Kepler år 2009 debuterade med Hypnotisören var det med stor mystik och med många gissningar om vem denna nya och okända författare var. Man visste inte vem som stod bakom pseudonymen och man väntade spänt på att personerna bakom denna sensationella deckare skulle offentliggöras.

Det visade sig vara författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, som sedan dess har slagit fast författarnamnet Lars Kepler som en av Skandinaviens bästa och starkaste kriminalförfattare.

Båda författarna bakom Lars Kepler har ett förflutet inom teatern och dramaturgins värld. Denna bakgrund kommer tydligt till uttryck i Lars Keplers fängslande kriminalromaner, som är uppbyggda kring massor av spänning, drama och förlossning – precis som en bra teaterpjäs.

Lars Kepler är mest känd för serien om den före detta kriminalkommissarien Joona Linna. Hypnotisören är den första boken i serien. Men författarparet har dessutom skrivit den psykologiska thrillern Playground, som är historien om en mammas kamp för att rädda sin son. Playground visar en annan sida av Lars Kepler, där det psykologiska djupet och personskildringarna är i fokus. 

Varför Lars Kepler?

Men hur hittar man helt rätt författarnamn? Och varför blev det just Lars Kepler?

Pseudonymen Lars Kepler sägs vara en hyllning till två markanta personligheter: Den tyska astronomen och matematikern Johannes Kepler och deckarkungen Stieg Larsson. Stieg Larsson anses av många vara den författare som gjorde de nordiska kriminalromanerna kända i resten av världen med sin Millennium-trilogi, och från vem författarparet bakom Lars Kepler hämtar stor inspiration. 

 

Ordningsföljden på Lars Keplers böcker i serien om Joona Linna:

av Lars Kepler
Pocket, 2010
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 59,00 kr. )
Hypnotisören , av Lars Kepler
Beskrivning:
”Hypnositören” är den första boken av Kepler om kriminalkommissarie Joona Linna. Varför vill någon mörda en hel familj? Överlevande sonen kanske vet.

En man hittas bestialiskt mördad på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm. Efter upptäckten av honom i ett av omklädningsrummen hittar man även mannens fru och dotter ihjälhuggna i familjens radhus. Mördaren verkar ha haft en plan med att utplåna hela familjen.

Men mirakulöst nog överlever sonen med svåra skador. Joona Linna är kriminalkommissarien som blir satt på saken och när han inser att det finns ännu en överlevande familjemedlem, en syster, förstår han hur viktigt det är att polisen hittar henne innan mördaren gör det.
Pojken glider in och ut ur medvetslöshet och då Joona Linna vill skynda på förhörsprocessen, kontaktar han läkaren Erik Maria Bark. Erik Maria Bark är hypnotisör och blir övertalad att hypnotisera pojken för att Joona ska kunna få en bild av vad som hände vid det brutala överfallet på hans familj. I och med detta bryter Erik Maria Bark sitt löfte till sig själv om att aldrig mer hypnotisera någon och det är bara början på en kedja av fruktansvärda och otäcka händelser.

av Lars Kepler
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Paganinikontraktet , av Lars Kepler
Beskrivning:
I PAGANINIKONTRAKTET av Lars Kepler möter vi ännu en gång kommissarie Joona Linna. Vem står bakom mordet på kvinnan i båten?


En kvinna hittas död på en fritidsbåt som driver runt vind för våg i Stockholms skärgård, med lungor fyllda av bräckt vatten, men inte ett spår av det samma vatten på hennes kläder eller kropp.
– Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
– Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
– Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
– Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
– Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

När man hittar en man död i sin lyxlägenhet på Östermalm, hängandes i en lampkrok men utan möjlighet för att komma där upp själv, då det inte finns en enda möbel i rummet, tvivlar inte Joona en sekund på att det handlar om självmord. Detta avslutar inte fallet, utan leder istället till ett rysligt farligt förlopp. Det finns en del kontrakt man inte kan bryta ens genom sin egen död.

av Lars Kepler
Storpocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 69 kr.
  ( 129,00 kr. )
Eldvittnet , av Lars Kepler
Beskrivning:
I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.
Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.
Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.
Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln.
Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt. Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.

av Lars Kepler
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Sandmannen , av Lars Kepler
Beskrivning:
Med sin fjärde thriller överträffar Lars Kepler alla högt ställda förväntningar

En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.
”När det kommer till kriminalromaner är Lars Kepler överlägset bäst i sin genre.” Göteborgs Posten

av Lars Kepler
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Stalker , av Lars Kepler
Beskrivning:
STALKER av Lars Kepler är den femte boken om Joona Linna. En kvinna hittas brutalt mördad och tankarna förs till prästen Rocky Kyrklund.


Rocky Kyrklund är präst och dömdes till rättspsykiatrisk vård för nio år sen för ett ytterst brutalt mord. Själv kommer han inte ihåg någonting då han får regelbundna blackouter efter en svår olycka.
Samma sommar som han ska påbörja sin rehabilitering till samhället, är det någon som skickar en kort film på en kvinna i ett fönster till polisen. Kvinnan hittas mördad i sitt hem dagen efter. Det är inte bara det brutala våldet som får polisen att tänka på Rockys gamla mord och det kommer ännu en film till polisen. Ingen vet vad som händer och Joona Linna har varit försvunnen i över ett år. De flesta tror att han är död. De flesta.

av Lars Kepler
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Kaninjägaren , av Lars Kepler
Beskrivning:
KANINJÄGAREN av Lars Kepler är en spännande bok om kriminalkommissarie Joona Linna och det mord han ska hjälpa till att lösa.


Efter två år inspärrad på Kumlaanstalten, blir Joona Linna förd till ett hemligt möte. Det är polisen som behöver hans expertishjälp för att kunna stoppa den mystiske mördaren som de kallar Kaninjägaren.
Det enda som förbinder offren är att alla har hört en ramsa om en kanin som ett barn läser upp precis innan mördaren har dykt upp.

Överraskande nog hamnar tv-kocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy, men det blir inte några lugna och sköna veckor som han har tänkt, utan istället en kamp mellan liv och död.

I all hemlighet måste Saga Bauer och Joona Linna samarbeta för att hinna fånga Kaninjägaren innan det är för sent.

KANINJÄGAREN är den spännande fortsättningen om kriminalkommissarie Joona Linna och börjar där den förra boken, Stalker, slutade.

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!