Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage51
blogImage51

En man som heter Fredrik Backman

I maj släpper författaren bakom EN MAN SOM HETER OVE sin nya kortroman OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE . I samband med detta vill vi passa på att presentera författaren och bloggaren Fredrik Backman lite närmare.

av

den 01. maj 2017

Fredrik Backman föddes den 2/6 år 1981 i Brännkyrka, Stockholm men växte upp i Helsingborg. Han började sin skrivarkarriär med att skriva krönikör och blogginlägg i tidningarna Metro och Magazine Café. År 2012 debuterade han som författare med boken EN MAN SOM HETER OVE, som fick stor genomslagskraft. Något väldigt speciellt är att han även släppte boken SAKER MIN SON BEHÖVER VETA OM VÄRLDEN samma dag som EN MAN SOM HETER OVE.

En man som heter Ove

Fredrik Backman

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

Saker min son behöver veta om världen

Fredrik Backman

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

 

OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE

Fredrik Backmans nya roman OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE släpps den 15 maj. Här hos Plusbok kan du förhandsbeställa den från den 1/5.
I denna kortroman lär vi känna Farfar och Noah i Farfars kamp mot minnet som sakta försvinner. Boken beskrivs som ett fint och gripande porträtt av åldrandet.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

Fredrik Backman

Hardcover

Vårt normalpris
101,00 kr
Medlemspris
76,00 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggar

Fredrik Backman blev rikskänd genom sina populära bloggar. En av dem kallades Bröllopsbloggen och handlade, inte helt otippat, om hans egna förberedelser inför att bli en äkta make. Denna kunde läsas på tidningen Veckorevyns hemsida. Backman hade även en annan blogg, Någons farsa, där han delade med sig av sina egna tankar och funderingar kring ett blivande föräldraskap. Han gifte sig 2009 och blev pappa 2010.
Under Vinter-OS i Vancouver, Kanada, hade Backman även OS-bloggen på Magazine Cafés webbplats. Efter det fortsatte han sitt bloggande på den sidan, till och med den 3/5-2015. Därefter har alla inlägg förekommit på hans egen sida: fredrikbackman.com.

De två senaste böckerna

I september 2013 kom Fredrik Backmans tredje bok: MIN MORMOR HÄLSAR OCH SÄGER FÖRLÅT. På denna tidpunkt så var han Sveriges mest lästa författare! I boken får vi möta sjuåriga Elsa, som uppfattas som annorlunda. Fast hennes bästa vän, hennes mormor, är också speciell. Hon står nämligen på sin balkong i morgonrock och skjuter med paintballgevär på objudna gäster. Mormor har en egen värld, Miamas, dit Elsa och hon flyr från den tillvaro där de aldrig kommer att uppfattas som normala. Det blir deras frizon, ända till mormor får veta att hon är döende. Elsa får då i uppgift att lämna brev till mormors grannar, där hon ber dem om ursäkt. Det blir till ett riktigt äventyr för Elsa och en historia om att acceptera att alla dör. Elsa får också veta en hel del sanningar om sin älskade mormor.


I BJÖRNSTAD hamnar vi i en liten stad med stora drömmar och en mörk hemlighet. Vi möter det gamla hockeyproffset Peter som är tillbaka i sin hemstad, för att försöka rädda sin första klubb och Mira som vill lösa livspusslet mellan sin karriär som advokat och familjelivet. Boken är en historia om det fantastiska med idrott och hur det styrker familjer men också om hur långt vi är beredda att gå för att skydda våra barn samt om önskan att få vara sig själv.

Min mormor hälsar och säger förlåt

Fredrik Backman

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis böcker

Efter terroristattacken i Stockholm, den 7/4-2017 skrev Fredrik Backman följande inlägg på sin blogg:

"Jag inser att det här är en liten och banal sak i det stora sammanhanget den här helgen, men om någon av er är i centrala Stockholm idag så kan ni gå in på Akademibokhandeln Odenplan och köpa valfri barnbok, så betalar jag den. Mitt i allt som hände igår blev jag påmind om att jag och många andra föräldrar tittade på varandra och undrade: ”Hur förklarar vi det här för ungarna?”. Jag vet ju inte. Jag har ingen aning. Men när jag var liten och något fruktansvärt hände så läste min mamma alltid böcker för mig. Det var så hon förklarade allt det svåraste i livet, hon lät mig ställa frågor och vi började alla samtal så. Med böcker. När min farfar dog när jag var 6 läste mamma Bröderna Lejonhjärta, och det gav mig ett sätt att prata med min farmor om döden. Nu läser mamma Bröderna Lejonhjärta för mina egna barn, och jag läser Harry Potter med dem, och det hjälper oss att prata om andra saker. Det förändrar inte världen, jag vet det, men det är kanske…något. Så personalen i kassan på Odenplans Akademibokhandel har mitt kort idag, om man väljer en barnbok och visar det här inlägget så betalas den. Jag förstår givetvis att Odenplan inte är det första stället alla åker till idag, men eftersom bokhandeln där håller öppet och eftersom jag har mitt kontor i närheten känns det naturligt att börja där. Vi ser hur det går."

Denna handling fick stor uppmärksamhet och författaren hyllades av människor från hela landet.

 

Foto: Linnéa Jonasson/Appendix Fotografi


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar