Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

En man som heter Fredrik Backman

Av  CECILIA , den 1 maj 2017

I maj släpper författaren bakom EN MAN SOM HETER OVE sin nya kortroman OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE . I samband med detta vill vi passa på att presentera författaren och bloggaren Fredrik Backman lite närmare.

Fredrik Backman föddes den 2/6 år 1981 i Brännkyrka, Stockholm men växte upp i Helsingborg. Han började sin skrivarkarriär med att skriva krönikör och blogginlägg i tidningarna Metro och Magazine Café. År 2012 debuterade han som författare med boken EN MAN SOM HETER OVE, som fick stor genomslagskraft. Något väldigt speciellt är att han även släppte boken SAKER MIN SON BEHÖVER VETA OM VÄRLDEN samma dag som EN MAN SOM HETER OVE.

av Fredrik Backman
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
En man som heter Ove , av Fredrik Backman
Beskrivning:
EN MAN SOM HETER OVE av Fredrik Backman är en roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab.

Ove är 59 år och kör i en Saab. Folk brukar kalla honom för ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove tycker fan inte att han är bitter. Man kan väl bara inte gå omkring och flina hela tiden!

Han tar en inspektionsrunda i kvarteret varje morgon; flyttar cyklar och kollar igenom källsorteringstunnorna. Detta gör han fast det är många år sedan han blev avsatt som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller som han själv minns det: ”Den där statskuppen”.

Men bakom den buttra ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när det flyttar in nya grannar i radhuset mittemot och de kommer till att ha sönder Oves brevlåda, är detta starten på en humoristisk och charmig historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Det är en berättelse om en mans och en bostadsrättsförening som förändras i grunden.

av Fredrik Backman
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Saker min son behöver veta om världen , av Fredrik Backman
Beskrivning:
Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För allt jag kommer göra fel. För allt jag inte kommer förstå. För minibussen. Shortsen. ”Öl byggde denna vackra kropp”-t-shirten. För att jag försöker high-fajva dina kompisar.Den här boken är till dig. Om sakerna jag tror att du behöver veta om världen. Om fotboll, Ikea, manlighet, Gud, friterad Snickers-glass och hur man klarar Monkey Island 3. Om försvunna bilnycklar och varför pappa var tvungen att döda den sjungande plastgiraffen.Mest av allt är det en bok om att försöka vara en bra förälder. För jag vill att du ska veta att jag verkligen alltid gjorde så gott jag kunde.Ingen googlade mer än jag.Saker min son behöver veta om världen är en pappas stapplande försök att förklara världen för en tvååring. I kapitel som ”Vad du kommer att behöva veta om Ikea”, ”Vad du kommer att behöva veta om rörelseaktiverade toalettlampor” och ”Vad du kommer att behöva veta om varför Felicias mamma är sur på mig” blottlägger Fredrik Backman med stor komisk träffsäkerhet 2000-talets småbarnsföräldrars alla ängsligheter och tillkortakommanden. Men mellan igenkännande gapskratt och skarpa samtidsreflektioner finns också kapitel som ”Vad du kommer att behöva veta om manlighet” och ”Vad du kommer att behöva vet om när jag håller dig lite för hårt i handen”. Med uppriktiga rädslor och villkorslösa kärleksförklaringar som går rakt in i bröstet hos läsaren. Vare sig man är förälder eller inte.

 

OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE

Fredrik Backmans nya roman OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE släpps den 15 maj. Här hos Plusbok kan du förhandsbeställa den från den 1/5.
I denna kortroman lär vi känna Farfar och Noah i Farfars kamp mot minnet som sakta försvinner. Boken beskrivs som ett fint och gripande porträtt av åldrandet.

av Fredrik Backman
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 67 kr.
  ( 99,00 kr. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggar

Fredrik Backman blev rikskänd genom sina populära bloggar. En av dem kallades Bröllopsbloggen och handlade, inte helt otippat, om hans egna förberedelser inför att bli en äkta make. Denna kunde läsas på tidningen Veckorevyns hemsida. Backman hade även en annan blogg, Någons farsa, där han delade med sig av sina egna tankar och funderingar kring ett blivande föräldraskap. Han gifte sig 2009 och blev pappa 2010.
Under Vinter-OS i Vancouver, Kanada, hade Backman även OS-bloggen på Magazine Cafés webbplats. Efter det fortsatte han sitt bloggande på den sidan, till och med den 3/5-2015. Därefter har alla inlägg förekommit på hans egen sida: fredrikbackman.com.

De två senaste böckerna

I september 2013 kom Fredrik Backmans tredje bok: MIN MORMOR HÄLSAR OCH SÄGER FÖRLÅT. På denna tidpunkt så var han Sveriges mest lästa författare! I boken får vi möta sjuåriga Elsa, som uppfattas som annorlunda. Fast hennes bästa vän, hennes mormor, är också speciell. Hon står nämligen på sin balkong i morgonrock och skjuter med paintballgevär på objudna gäster. Mormor har en egen värld, Miamas, dit Elsa och hon flyr från den tillvaro där de aldrig kommer att uppfattas som normala. Det blir deras frizon, ända till mormor får veta att hon är döende. Elsa får då i uppgift att lämna brev till mormors grannar, där hon ber dem om ursäkt. Det blir till ett riktigt äventyr för Elsa och en historia om att acceptera att alla dör. Elsa får också veta en hel del sanningar om sin älskade mormor.


I BJÖRNSTAD hamnar vi i en liten stad med stora drömmar och en mörk hemlighet. Vi möter det gamla hockeyproffset Peter som är tillbaka i sin hemstad, för att försöka rädda sin första klubb och Mira som vill lösa livspusslet mellan sin karriär som advokat och familjelivet. Boken är en historia om det fantastiska med idrott och hur det styrker familjer men också om hur långt vi är beredda att gå för att skydda våra barn samt om önskan att få vara sig själv.

av Fredrik Backman
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )

av Fredrik Backman
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 249,00 kr. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis böcker

Efter terroristattacken i Stockholm, den 7/4-2017 skrev Fredrik Backman följande inlägg på sin blogg:

"Jag inser att det här är en liten och banal sak i det stora sammanhanget den här helgen, men om någon av er är i centrala Stockholm idag så kan ni gå in på Akademibokhandeln Odenplan och köpa valfri barnbok, så betalar jag den. Mitt i allt som hände igår blev jag påmind om att jag och många andra föräldrar tittade på varandra och undrade: ”Hur förklarar vi det här för ungarna?”. Jag vet ju inte. Jag har ingen aning. Men när jag var liten och något fruktansvärt hände så läste min mamma alltid böcker för mig. Det var så hon förklarade allt det svåraste i livet, hon lät mig ställa frågor och vi började alla samtal så. Med böcker. När min farfar dog när jag var 6 läste mamma Bröderna Lejonhjärta, och det gav mig ett sätt att prata med min farmor om döden. Nu läser mamma Bröderna Lejonhjärta för mina egna barn, och jag läser Harry Potter med dem, och det hjälper oss att prata om andra saker. Det förändrar inte världen, jag vet det, men det är kanske…något. Så personalen i kassan på Odenplans Akademibokhandel har mitt kort idag, om man väljer en barnbok och visar det här inlägget så betalas den. Jag förstår givetvis att Odenplan inte är det första stället alla åker till idag, men eftersom bokhandeln där håller öppet och eftersom jag har mitt kontor i närheten känns det naturligt att börja där. Vi ser hur det går."

Denna handling fick stor uppmärksamhet och författaren hyllades av människor från hela landet.

 

Foto: Linnéa Jonasson/Appendix Fotografi

Taggar:   romankortroman

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!