Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Jul

En Julhälsning

Av  Mia Wagner , den 14 december 2017

Mia har skrivit en varm julhälsning till er alla. Här beskriver hon hur böcker och läsning skapar julglädje till hennes familj och vänner, och så lyfter hon på locket och berättar vilka böcker hon ska läsa denna jul!

Nu närmar sig julen med stormsteg och många av mina nära och kära kan självklart förvänta sig böcker i julklapp. Jag har med kärleksfull omtanke försökt att klura ut vad som faktiskt inspirerar dem i förhållande till vart de befinner sig i sina liv just nu. Jag hoppas att ni också har hittat inspiration till era kära. Jag tycker att det är värdefullt att ge bort en bok i present och jag älskar att kunna ge bort den insikt och närvaro som faktiskt finns i böcker, speciellt till dem som jag älskar.

Julklappar som har ett mervärde

I min umgängeskrets finns det en liten flicka på 11 år som har fått uppleva större utmaningar än vad ett barn förtjänar. Jag vill gärna visa henne styrka i motgång, så till henne har jag köpt Godnattsagor för rebelltjejer. Jag har redan läst den för mina egna döttrar och det är en bok som har givit riktigt många värdefulla samtal och en stor tilltro till den enskilda människans potential.

Till min ena svåger har jag köpt två deckare av vår danska deckarmästare Michael Kretz Krefeld, böcker har tyvärr inte översatts till svenska ännu. Hursomhelst, de är oerhört spännande och jag vet att de kommer att inspirera honom och hans inre författarlust (som dyker upp varje semester). Om ni letar efter en bra deckar så kan jag tipsa om Emelie Schepps spännande deckare Pappas Pojke. Boken är väldigt spänannde och den träffar rakt i modershjärtat på mig som förälder.

Till min andra svåger har jag köpt Nix av Nathan Hill. Det är en av mina egna favoriter och det är en fantastiskt välskriven och samtidskritisk romanskildring. Jag vet att min svåger är välorienterad och intresserad av amerikanska relationer, och att boken därför kommer att väcka hans intresse.

width=100%

Min läslista till julen

Resten av presenterna vill jag inte avslöja… Men jag kan och vill gärna berätta om min personliga läslista inför julen. Jag är typen som bygger upp ett mindre bibliotek inför semestern. Till julen har jag tagit med mig Som pesten av Hanne Vibeke Holst som jag redan har tjuvstartat med. Jag kan enkelt relatera till bokens modiga huvudperson och jag är spänd på att läsa hur hon tacklar den motgång som jag vet ligger och väntar runt hörnet. Även denna bok finns endast utgiven på danska, men förhoppningsvis så kommer den snart till Sverige. I väntan på denna bok så kan ni alltid ta en titt på Binas historia, det är en fantastisk historia om en möjlig miljökatastorf som också innehåller trovärdig och känsliga relationsskildringar mellan föräldrar och barn.

Utöver denna har jag tagit med mig en hel hög med facklitteratur eftersom dessa är relevanta för mitt arbete. Jag har förmodligen tagit med mig mer böcker än vad kan hinna med att läsa. De som jag inte hinner med sparar jag bara till ett senare tillfälle, till när hjärnan har fått ro och jag är redo för ny input.

Högläsning för dem du älskar

Jag tillbringar julsemestern med alla mina syskon och deras familjer. Varje år tar jag med en bok som jag kan läsa högt för barnen. Jag älskar att läsa högt för dem och de orkar lyckligtvis att lyssna på mig. De har alla blivit äldre nu, så i år ska jag ta chansen och försöka mig på en av mina absoluta favoritförfattare; nämligen Neil Gaimans och hans nya bok Nordiska myter. Jag har alltid haft ett speciellt band till historierna om Oden, Tor och Loke, och jag hoppas och tror att barnen också kommer att få det med hjälp av Neil Gaiman.

En jul med tacksamhet, kärlek och omsorg

Jag går denna jul til mötes med en stark känsla av tacksamhet för den kärlek och omsorg som min familj och jag själv känner för varandra. Jag fyller nämligen 40 år denna jul och jag känner att jag just nu är i det skede av livet som jag ska vara, jag trivs väldigt bra helt enkelt. Jag har underbara barn, vänner och kollegor och en fantastik pojkvän, och jag vill få dem att känna  hur mycket de faktiskt betyder för mig. När dagen är över så är vi inte mer än våra relationer till varanda.

Jag är säker på att du, och resten av medlemmarna i Plusbok.se, har kommit ihåg att skämma bort er själva och era familjer med en bok eller två, och jag hoppas att julen ger er en massa ro och närvaro så att ni kan njuta ordentlig.

 

God Jul

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!