Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Christoffer Carlsson - spänning för både unga och vuxna

Av  CECILIA , den 14 maj 2017

Christoffer Carlsson är kriminologen som använt sina erfarenheter för att skapa spännande böcker. Flera av hans böcker har vunnit Svenska Deckarakademins priser. Nu släpps han senaste deckare!

Christoffer Carlsson föddes 1986 och växte upp i Halmstad. Sedan 2005 har han däremot bott i Stockholm eftersom det var där han studerade. Carlsson är filosofie doktor i kriminologi och har fått flera utmärkelser för artiklar som han fått publicerat inom sitt ämne, bl.a. ett pris, år 2012, av European Society of Criminology för en som han fick publicerad i British Journal of Criminology.

av Christoffer Carlss...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 229,00 kr. )

Med tanke på hans bakgrund, så är det lätt att förstå varför Christoffer Carlssons böcker har blivit så populära och vi är många som har väntat på utgivningen av den senaste: DEN TUNNA BLÅ LINJEN. Denna kriminalroman är den fjärde och avslutande delen i serien om polisen Leo Junker.


Fredag den 13:e november 2015 sker ett terrorattentat i Paris, samtidigt som stora flyktingströmmar vandrar genom Europa. Det ryktas om att en terrorist har tagit sig in i Sverige för att genomföra ett attentat i landet. Samtidigt får Leo Junker ett brev om det fem år gamla, olösta, mordet på Angelica Reyes.

 

 

De tre första böckerna om polisen Leo Junker heter DEN OSYNLIGE MANNEN FRÅN SALEM (2013), DEN FALLANDE DETEKTIVEN (2014) och MÄSTARE, VÄKTARE, LÖGNARE, VÄN (2015). Nedan presenterar vi dem lite närmare. Christoffer Carlsson vann Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminal 2013 för DEN OSYNLIGE MANNEN FRÅN SALEM. 

av Christoffer Carlss...
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 22 kr.
  ( 49,00 kr. )
Den osynlige mannen från Salem , av Christoffer Carlsson
Beskrivning:
Årets bästa svenska kriminalroman!
/Svenska deckarakademin
Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.
Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.
Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.
"Den osynlige mannen från Salem är en sådan där roman jag skulle önska att jag hade framför mig att läsa för tänk så bra den visade sig vara!"
Gefle Dagblad
"Christoffer Carlsson är helt i en klass för sig bland de svenska deckarförfattarna. Kanske är 'Den osynlige mannen från Salem' rent av Christoffer Carlssons bästa hittills."
Östgöta Correspondenten
"Krypande obehaglig och begåvad deckare ..."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

av Christoffer Carlss...
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 22 kr.
  ( 49,00 kr. )
Den fallande detektiven , av Christoffer Carlsson
Beskrivning:
"en av Sveriges mest intressanta deckarförfattare" SVT Gomorron Sverige
"Den här berättelsen slår ner rakt i samtiden. Det jag gillar med författaren är att han inte bara riktar in sig på spänningsintrigen, utan kan konsten att beskriva hur klass och uppväxt formar oss". Aftonbladet
"Christoffer Carlsson har återigen skrivit en vacker kriminalroman. Förtätad, aktuell och med språklig finess. Detta är briljant och löftesrikt". Borås Tidning
Stockholm, natten till Lucia. I en gränd ligger sociologen Thomas Markus Heber död. Leo Junker är tillbaka på våldsroteln och utreder fallet tillsammans med Gabriel Birck.
I Hebers forskningsanteckningar finns tecken som tyder på ett kommande politiskt attentat, men vem är det som ska utsättas? Och vem är den skyldige? När det otänkbara inträffar rasar ett kraftigt snöoväder, och mitt i stormen befinner sig Gabriel och Leo, som inte inser att de rör sig rakt mot gärningsmannen.
Hagsätra, femton år tidigare. På en fest träffas två unga män som råkar ha likadana tröjor. Det är så det börjar.

av Christoffer Carlss...
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 22 kr.
  ( 49,00 kr. )
Mästare, väktare, lögnare, vän , av Christoffer Carlsson
Beskrivning:
Det lilla samhället Bruket, i juni 2014. Hoppet om en fridfull midsommar krossas när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort efter en längre sjukskrivning.
Bruket är en märklig plats och döljer fler hemligheter än man först tror. I takt med att en händelse avlöser en annan växer något större än sanningen om ett grovt brott fram.
I en annan tid och en annan värld är det Stockholm och 1984. Två poliser ser sin stora chans i skuggorna av ett tillslag, men en ung journalist är fast besluten att avslöja deras hemlighet. De möts en kall natt i november och efter det finns ingen återvändo.
Mästare, väktare, lögnare, vän är den tredje och fristående delen om Leo Junker, och ett storslaget kriminaldrama om kärlek, vänskap, svek och skuld.
En bok med många bottnar och komplex intrig, men framför allt en vacker, välskriven och sorgsen bok om Sverige, om svek och misslyckanden och försoning.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Hans serie om Leo Juncker talar direkt till mitt deckarnördiga hjärta - välskriven, lekfull, kärleksfull mot genren men också med en ambition att säga något om vårt samhälle En av årets mer intressanta deckare och väl värd en läsning.
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

 

                                            Ungdomsbok

av Christoffer Carlss...
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 102 kr.
  ( 159,00 kr. )

OKTOBER ÄR DEN KALLASTE MÅNADEN är Christoffer Carlssons första ungdomsroman. Den utgavs 2016 och fick samma år Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska barn- och ungdomsdeckare, även kallat Spårhunden.

I boken möter vi Vega, 16 år, som håller tyst när polisen en dag dyker upp och ställer frågor om hennes bror. Hon säger inget om hans bil eller hagelgevär. Trots detta blir hon ofrivilligt indragen i allt runt det brott som hon skyddar sin bror för och får betala ett högt pris för det.

 

 

 

Övriga böcker

Utöver bokserien om polisen Leo Junker och ungdomsboken OKTOBER ÄR DEN KALLASTE MÅNADEN så har Christoffer Carlsson skrivit två, fristående, deckare. Den ena av dem är hans debutroman: FALLET VINCENT FRANKE (2010) och den andra heter DEN ENÖGDA KANINEN (2011). Båda två har fått lysande recensioner och bidragit till att föra fram denna, relativt nya, deckarförfattaren i ljuset. Precis som hans andra böcker så kan du givetvis även köpa dessa till ett bra pris här på Plusbok.se:

av Christoffer Carlss...
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 20 kr.
  ( 49,00 kr. )
Fallet Vincent Franke , av Christoffer Carlsson
Beskrivning:
Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och det enda Vincent vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån. På uppdrag av Pastor, den tyngste aktören i Stockholms undre värld, måste han hålla henne inlåst.

av Christoffer Carlss...
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 20 kr.
  ( 49,00 kr. )
Den enögda kaninen , av Christoffer Carlsson
Beskrivning:
Bortom det lilla samhället Dalen finns ett övergivet hus. Det är det första David Flygare får veta när han återvänder till sin barndomsstad för sommaren.
Tillsammans med fem vänner tillbringar David de långa sommardagarna vid huset. De solar, grillar, dricker, har sex och begår inbrott i skydd av natten. De gömmer stöldgodset i huset.
Men stölderna skapar oro i det lilla samhället. Och då en ensam, gammal man dessutom försvinner börjar det koka under ytan, vad är det egentligen som pågår i Dalen?
När sommaren är över kommer det vita huset att stå för allt David och hans vänner har tagit från Dalen, och allt det som tagits från dem det som aldrig kan komma tillbaka.
Den enögda kaninen är en spänningsroman om en liten plats där stora händelser inträffar. En glesbygd noir med en stämning som kryper under huden. En berättelse om kärlek och vänskap, om hemligheter och lögner.

 

 

Foto: Anna-Lena Ahlström

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!