Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage58
blogImage58

Christoffer Carlsson - spänning för både unga och vuxna

Christoffer Carlsson är kriminologen som använt sina erfarenheter för att skapa spännande böcker. Flera av hans böcker har vunnit Svenska Deckarakademins priser. Nu släpps han senaste deckare!

av

den 14. maj 2017

Christoffer Carlsson föddes 1986 och växte upp i Halmstad. Sedan 2005 har han däremot bott i Stockholm eftersom det var där han studerade. Carlsson är filosofie doktor i kriminologi och har fått flera utmärkelser för artiklar som han fått publicerat inom sitt ämne, bl.a. ett pris, år 2012, av European Society of Criminology för en som han fick publicerad i British Journal of Criminology.

Med tanke på hans bakgrund, så är det lätt att förstå varför Christoffer Carlssons böcker har blivit så populära och vi är många som har väntat på utgivningen av den senaste: DEN TUNNA BLÅ LINJEN. Denna kriminalroman är den fjärde och avslutande delen i serien om polisen Leo Junker.


Fredag den 13:e november 2015 sker ett terrorattentat i Paris, samtidigt som stora flyktingströmmar vandrar genom Europa. Det ryktas om att en terrorist har tagit sig in i Sverige för att genomföra ett attentat i landet. Samtidigt får Leo Junker ett brev om det fem år gamla, olösta, mordet på Angelica Reyes.

 

 

De tre första böckerna om polisen Leo Junker heter DEN OSYNLIGE MANNEN FRÅN SALEM (2013), DEN FALLANDE DETEKTIVEN (2014) och MÄSTARE, VÄKTARE, LÖGNARE, VÄN (2015). Nedan presenterar vi dem lite närmare. Christoffer Carlsson vann Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminal 2013 för DEN OSYNLIGE MANNEN FRÅN SALEM. 

 

                                            Ungdomsbok

Oktober är den kallaste månaden

Christoffer Carlsson

Hardcover

Vårt normalpris
141,00 kr
Medlemspris
118,00 kr

OKTOBER ÄR DEN KALLASTE MÅNADEN är Christoffer Carlssons första ungdomsroman. Den utgavs 2016 och fick samma år Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska barn- och ungdomsdeckare, även kallat Spårhunden.

I boken möter vi Vega, 16 år, som håller tyst när polisen en dag dyker upp och ställer frågor om hennes bror. Hon säger inget om hans bil eller hagelgevär. Trots detta blir hon ofrivilligt indragen i allt runt det brott som hon skyddar sin bror för och får betala ett högt pris för det.

 

 

 

Övriga böcker

Utöver bokserien om polisen Leo Junker och ungdomsboken OKTOBER ÄR DEN KALLASTE MÅNADEN så har Christoffer Carlsson skrivit två, fristående, deckare. Den ena av dem är hans debutroman: FALLET VINCENT FRANKE (2010) och den andra heter DEN ENÖGDA KANINEN (2011). Båda två har fått lysande recensioner och bidragit till att föra fram denna, relativt nya, deckarförfattaren i ljuset. Precis som hans andra böcker så kan du givetvis även köpa dessa till ett bra pris här på Plusbok.se:

 

 

Foto: Anna-Lena Ahlström


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar