Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Deckare

Chris Carter - Från rockmusiker till världsberömd författare

Av  HANNA BREDAHL , den 27 mars 2017

En stor internationell bästsäljande författare har äntligen kommit till Sverige. Det är kanske inte så många av er som har hört talas om Chris Carter och hans böcker. Men här nedan har ni möjlighet att få reda på mer.

av Chris Carter
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 259,00 kr. )

Krucifixmördaren – en fängslande debut

Den första boken av Chris Carter heter Krucifixmördaren och utspelar sig i Los Angeles där en ung kvinnas kropp hittas i en övergiven stuga mitt i en stor skog utanför staden. Kriminalinspektör Robert Hunter befinner sig plötsligt i en fasansfull mordutredning. Offret var naket och hängde mellan två trästolpar. Hon hade utsatts för sadistisk tortyr innan hon dog en oerhört plågsam död. All hud hade skalats bort från hennes ansikte – medan hon fortfarande levde. I nacken hade någon skurit in ett egendomligt dubbelkors: Krucifixmördarens symbol. 
  
Men det är en omöjlighet. Krucifixmördaren avrättades nämligen två år tidigare efter att just Hunter jagat honom i flera år. Kan det vara en copycat-mördare? Eller kan det otänkbara vara sant? Finns den riktiga mördaren fortfarande där ute, beredd att återigen ge sig ut på en ondskefull och våldsam jakt på nya offer, välja ut dem till synes slumpmässigt och håna Robert Hunter för att han inte kan fånga honom? 

Låter inte detta som en rysligt spännande handling? Denna psykologiska thriller är svår att släppa när man väl börjat läsa, men den är inget för känsliga själar. Morden är alltid bestialiska och blodiga och du har ofta hjärtat i halsgropen när du läser. Men det är ju så det ska vara när man har en spännande thriller i händerna. 

Lås ytterdörren. Kryp upp i soffhörnet. Ta en filt över dig och läs Krucifixmördaren. Du kommer inte kunna släppa den igen förrän du har läst ut den.

 

 

Om författaren

Vem är han då, den här bästsäljande författaren, som står bakom de blodiga morden och de spännande intrigerna?

Chris Carter är född och uppvuxen i Brasilien. Efter gymnasiet flyttade han till USA och studerade psykologi med inriktning på kriminellt beteende vid University of Michigan. Chris Carter har sysslat med många saker under årens lopp och han har bland annat jobbat som kriminalpsykolog, rockmusiker och författare. Han har jobbat hos distriktsåklagaren i staten Michigan, där han var en del av ett team som studerade och intervjuade åtskilliga kriminella, häribland livstidsdömda serie- och massmördare.

På nittiotalet flyttade han till Los Angeles och jobbade som gitarrist och under cirka 10 år turnerade han världen runt med välkända pop- och rockband, bland annat Ricky Martin, Björk och Shania Twain. Nuförtiden är han bosatt i London och har lagt gitarren på hyllan och jobbar istället som författare och skribent på heltid. Dessutom ligger han på Sunday Times topp-tio-lista över bästsäljande författare.

I serien om kriminalinspektören Hunter har det släppts 8 böcker, än så länge är det bara den första titeln, Krucifixmördaren från år 2009, som är översatt till svenska.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!