Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage124
blogImage124

Camilla Läckberg - Europas deckardrottning

Vill du veta mer om Camilla Läckberg – Sveriges största författarexport? I bloggen hittar du både information om Läckberg, samt läsordningen till Läckbergs Fjällbacka-serie. Läs mer om deckardrottningen.

av

den 17. januar 2018

Camilla Läckberg är Europas okrönta deckardrottning. Hon har nu skrivit tio böcker i Fjällbackaserien, gett ut sex barnböcker om Super-Charlie, samt två kokböcker tilsammans med Christian Hellberg. Vill du veta mer om Camilla Läckberg?

Starten

Läckberg är utbildad civilekonom och har arbetat som ekonom på både Telia och Fortum. Vägen till författarskapet öppnade upp sig efter att hon deltog i en skrivarkurs, "Att skriva krim", som hölls av förlaget Ordfront. I och med kursen började Camilla Läckberg att skriva på sin debutroman "Isprinsessan".

I 2013, samma vecka som hon födde sonen Wille, blev Isprinsessan antagen och 2003 kom boken ut i handeln. Camilla fick snabbt användning av sin utbildning och de kunskaper hon besatt om marknadsföring och vikten av att träffa kunder. De första åren spenderas stora delar på vägarna då hon reste land och rike runt, till nästan varje bokhandel, för att signera och berätta om sina böcker.

Under de första åren skrev Läckberg en ny deckare varje år och hon hann dessutom med att göra kokböcker med barndomsvännen och stjärnkocken Christian Hellberg. Redan tre år efter debuten var Camilla Läckberg Sveriges mest säljande författare.

Häxan

Camilla Läckberg

Häftad

Vårt normalpris
126,00 kr
Medlemspris
101,00 kr

 

En internationell bästsäljare

I och med att hon rönte stora framgångar i Sverige spred sig även deckarintresset till allt fler länder i Europa. Hon är numera den sjätte mest lästa författaren i Europa, och hon har många läsare i Spanien, Frankrike, Danmark, Norge, Polen och England. Hittills har hennes böcker utkommit i över 60 länder och sålts i över 20 miljoner exemplar. Camilla Läckberg har gett ut tio romaner och två novellsamlingar, hennes fjällbacka-serie har blivit en av de bästsäljare både i Sverige och internationellt. 2011 dök det även upp en ny karaktär i Camilla Läckbergs värld, i och med att hon släppte sin första barnbok. Läckberg har även mottagit en massa olika priser och nomineringar för sina böcker, bland annat The Crime Novel of The Year award för Stenhuggaren, Årets författa 2005, och nominerad till Petronapriset, under Crimefest i Bristol.

Ni kan läsa mer om Camilla Läckberg på hennes hemsida, den hittar ni här.

Läsordning för Fjällbacka-serie

Det finns nu tio delar i deckarsviten som utspelar sig i Camilla Läckbergs hemstad Fjällbacka på den svenska västkusten. I handlingens centrums står författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström. Tillsammans nystar de i de mord och gåtor som uppstår i den lilla fiskarbyn. Camilla Läckbergs deckare kännetecknas av den filmiska berättarstilen som skapar en perfekt balans av vardagsliv och spänning.

1. Isprinsessan (2003)

2. Predikanten (2004)

3. Stenhuggaren (2005)

4. Olycksfågeln (2006)

5. Tyskungen (2007)

6. Sjöjungfrun (2008)

7. Fyrvaktaren (2009)

8. Änglamakerskan (2011)

9. Lejontämjaren (2014)

10. Häxan (2017)

Andra böcker

Snöstorm och mandeldoft

Mord och mandeldoft

Smaker från Fjällbacka, Tillsammans med Christian Hellberg

Fest, mat & kärlek, Tillsammans med Christian Hellberg

Super-Charlie, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 1)

Super-Charlie och gosedjurstjuven, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 2)

Super-Charlie och mormorsmysteriet, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 3)

Super-Charlie och monsterbacillerna, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 4)

Super-Charlie och lejonjakten, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 5)

Super-Charlie och den försvunna tomten, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 6)

Super-Charlie ger dig superkrafter. Siffror.

Super-Charlie ger dig superkrafter. Bokstäver

 

Källor:

http://www.camillalackberg.se/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Camilla_L%C3%A4ckberg


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar