Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg - Europas deckardrottning

Av  Robin Oldberg , den 17 januari 2018

Vill du veta mer om Camilla Läckberg – Sveriges största författarexport? I bloggen hittar du både information om Läckberg, samt läsordningen till Läckbergs Fjällbacka-serie. Läs mer om deckardrottningen.

Camilla Läckberg är Europas okrönta deckardrottning. Hon har nu skrivit tio böcker i Fjällbackaserien, gett ut sex barnböcker om Super-Charlie, samt två kokböcker tilsammans med Christian Hellberg. Vill du veta mer om Camilla Läckberg?

Starten

Läckberg är utbildad civilekonom och har arbetat som ekonom på både Telia och Fortum. Vägen till författarskapet öppnade upp sig efter att hon deltog i en skrivarkurs, "Att skriva krim", som hölls av förlaget Ordfront. I och med kursen började Camilla Läckberg att skriva på sin debutroman "Isprinsessan".

I 2013, samma vecka som hon födde sonen Wille, blev Isprinsessan antagen och 2003 kom boken ut i handeln. Camilla fick snabbt användning av sin utbildning och de kunskaper hon besatt om marknadsföring och vikten av att träffa kunder. De första åren spenderas stora delar på vägarna då hon reste land och rike runt, till nästan varje bokhandel, för att signera och berätta om sina böcker.

Under de första åren skrev Läckberg en ny deckare varje år och hon hann dessutom med att göra kokböcker med barndomsvännen och stjärnkocken Christian Hellberg. Redan tre år efter debuten var Camilla Läckberg Sveriges mest säljande författare.

av Camilla Läckberg
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 119,00 kr. )
Häxan , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.
När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten. Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?
Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

 

En internationell bästsäljare

I och med att hon rönte stora framgångar i Sverige spred sig även deckarintresset till allt fler länder i Europa. Hon är numera den sjätte mest lästa författaren i Europa, och hon har många läsare i Spanien, Frankrike, Danmark, Norge, Polen och England. Hittills har hennes böcker utkommit i över 60 länder och sålts i över 20 miljoner exemplar. Camilla Läckberg har gett ut tio romaner och två novellsamlingar, hennes fjällbacka-serie har blivit en av de bästsäljare både i Sverige och internationellt. 2011 dök det även upp en ny karaktär i Camilla Läckbergs värld, i och med att hon släppte sin första barnbok. Läckberg har även mottagit en massa olika priser och nomineringar för sina böcker, bland annat The Crime Novel of The Year award för Stenhuggaren, Årets författa 2005, och nominerad till Petronapriset, under Crimefest i Bristol.

Ni kan läsa mer om Camilla Läckberg på hennes hemsida, den hittar ni här.

Läsordning för Fjällbacka-serie

Det finns nu tio delar i deckarsviten som utspelar sig i Camilla Läckbergs hemstad Fjällbacka på den svenska västkusten. I handlingens centrums står författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström. Tillsammans nystar de i de mord och gåtor som uppstår i den lilla fiskarbyn. Camilla Läckbergs deckare kännetecknas av den filmiska berättarstilen som skapar en perfekt balans av vardagsliv och spänning.

1. Isprinsessan (2003)

2. Predikanten (2004)

3. Stenhuggaren (2005)

4. Olycksfågeln (2006)

5. Tyskungen (2007)

6. Sjöjungfrun (2008)

7. Fyrvaktaren (2009)

8. Änglamakerskan (2011)

9. Lejontämjaren (2014)

10. Häxan (2017)

Andra böcker

Snöstorm och mandeldoft

Mord och mandeldoft

Smaker från Fjällbacka, Tillsammans med Christian Hellberg

Fest, mat & kärlek, Tillsammans med Christian Hellberg

Super-Charlie, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 1)

Super-Charlie och gosedjurstjuven, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 2)

Super-Charlie och mormorsmysteriet, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 3)

Super-Charlie och monsterbacillerna, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 4)

Super-Charlie och lejonjakten, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 5)

Super-Charlie och den försvunna tomten, Tillsammans med Millis Sarri, illustratör (del 6)

Super-Charlie ger dig superkrafter. Siffror.

Super-Charlie ger dig superkrafter. Bokstäver

 

Källor:

http://www.camillalackberg.se/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Camilla_L%C3%A4ckberg

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!