Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Bokrea 2018

Boktips under Bokrean

Av  Robin Oldberg , den 12 februari 2018

Under årets bokrea kan du fynda en massa fantastiska böcker! Här hittar du allt du kan tänka dig! För att göra det enklare för dig så tipsar vi dig här om några riktigt bra böcker – med stora rabatter.

Bokrean är en höjdpunkt för alla bokälskare – massvis med goda böcker till fantastiska priser! Ibland kan det dock vara svårt att sortera sig fram till de bästa klippen. Därför tänkte vi tipsa dig om några riktigt bra böcker, som vi under Bokrean säljer till en billig slant.

Våra tips:

Här tipsar vi om 19 böcker – om ni vill se alla böcker som finns tillgängliga under årets Bokrea så kan ni hitta dem HÄR. Kom ihåg att priserna på många av böckerna först uppdateras den 27/2 (böckerna som finns med bland våra Topp 25 Bästsäljare behåller dock sina fantastiska priser).

Hälsa, Livsstil & Psykologi

av Anders Hansen
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 64 kr.
  ( 119,00 kr. )
Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna , av Anders Hansen
Beskrivning:
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.
Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel”, till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.
I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.

av Maria Borelius
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 229,00 kr. )
Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten , av Maria Borelius
Beskrivning:
Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och upplevde en allmän känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska. Som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap, och hon reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det handlade om mat och träning men också om känslor, solnedgångar, långlevnadssekter och urgamla indiska hälsokurer. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.
Nominerad till Publishingpriset 2018 för bästa fackbok.
Vinnare av Stora ToppHälsapriset 2018!
Utsedd till Årets hälsohjälte av 1,6 miljonersklubben!
---
MARIA BORELIUS är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet Nova, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon har en fil.kand i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.

av Michael Mosley
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 219,00 kr. )
Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mosley : snabba resultat på både diabetes och övervikt , av Michael Mosley
Beskrivning:
BLODSOCKERKOLL PÅ 8 VECKOR av Dr. Michael Mosley

Vill du ha styr på ditt blodsocker och kunna påverka din hälsa positivt samtidigt som du äter en god och nyttig mat? I BLODSOCKERKOLL PÅ 8 VECKOR MED MICHAEL MOSLEY : SNABBA RESULTAT PÅ BÅDE DIABETES OCH ÖVERVIKT får du veta vad du själv kan göra för att sänka ditt blodsockervärde. Den nya dieten som riktar in sig på blodsockervärdet ger dig snabba resultat både på diabetes och övervikt.

En av de stora, dolda epidemierna i vår tid är de höga blodsockervärdena som ökar risker för olika sjukdomar som till exempel diabetes typ 2, stroke, demens och cancer. Det finns fler än 1 500 000 människor i Sverige som har förhöjda blodsockervärden och långt de flesta har ingen aning om det! Över 400 000 svenskar har fullt utvecklad diabetes typ 2.

Maten vi äter idag är full av socker och snabba kolhydrater är med till att göra oss överviktiga och den är även en bidragande orsak till de höga blodsockervärdena.

Men det finns hopp och förtröstan. Genom att äta rätt under bara åtta veckor, kommer du att förbättra både din vikt, hälsa och stabilisera ditt blodsocker.

I BLODSOCKERKOLL PÅ 8 VECKOR MED MICHAEL MOSLEY får du både inspiration, olika tester och handfasta tips. Du får även smarta tabeller som visar hur mycket du kan äta av specifika maträtter. Du får dessutom riktigt läckra och näringsrika recept.
Utöver detta tar Michael Mosley upp myten med att det är bättre att gå långsamt ner i vikt – detta stämmer inte, speciellt inte när det gäller att förebygga eller bota diabetes typ 2.

 

Historiska Romaner:

av Ola Larsmo
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 219,00 kr. )
Swede Hollow , av Ola Larsmo
Beskrivning:
Swede Hollow av Ola Larsmo är historien om de svenska emigranter som 1897 tog till USA och inte kom till det förlovade landet, men till slummen.


USA var i sekelskiftet mellan 1800-1900 drömmarnas land där det lovades guld och gröna skogar till alla som flyttade dit. Den barska sanningen var dock att en miljon svenskar som migrerade aldrig kom längre än till ”Swede Hollow” – en slum som befann sig i en ravin mitt i staten Minnesota. De var inte populära, varken hos amerikanerna eller de svenskar som hade klarat sig i det nya landet. Detta är även människor som vi idag har valt att glömma och ta bort ur vår, svenskarnas, historia – vi vill inte veta att alla svenskar inte fick ett fantastiskt liv efter att de kom till USA.

Det är vinter 1897 och en udda samling människor ankommer till Swede Hollow, som alla drömmer om en bättre framtid. Familjen Björn som har lyckats komma undan en katastrof, David som letar efter sin förlorade kärlek och Inga den föräldralösa flickan som söker ett bättre liv. De möts dock av den tuffa verkligheten som innebär hårda, långa arbetsdagar, sjukdomar och inte minst våld. Men tillsammans lyckas de få sig ett någorlunda liv i industristaden St. Paul – där de alla drömmer om att ”komma upp på gatan”.

av Sarah Perry
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 239,00 kr. )
Ormen i Essex , av Sarah Perry
Beskrivning:
ORMEN I ESSEX av Sarah Perry är en roman i Dickens-stil som handlar om en ung nybliven änka som vägrar följa samhällets förväntningar.

London 1893. Den unga, egensinniga änkan Cora Seaborne har befriats från ett olyckligt äktenskap, och beslutar sig för att lämna staden och skapa ett nytt liv åt sig själv och sin son, Francis. Tillsammans med sin väninna Martha flyttar hon till den lilla staden Colchester i Essex.

Rykten om ett mystiskt monster har gjort lokalbefolkningen orolig, men Cora är fast besluten att upptäcka och klassificera djuret, som hon tror är en ny, okänd art. Stadens präst William Ransome blir en oväntad medhjälpare och vän, och medan de söker efter varelsen kommer de allt närmare varandra.

ORMEN I ESSEX har bland annat belönats med Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och har varit nummer ett på Sunday Times bästsäljarlista.

av Kazuo Ishiguro
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 219,00 kr. )
Vi som var föräldralösa , av Kazuo Ishiguro
Beskrivning:
England på 1930-talet. Christopher Banks har blivit landets mest respekterade detektiv, hans fall är det stora samtalsämnet i Londons societet. Men ett olöst brott hemsöker honom: hans föräldrars mystiska försvinnande i Shanghai när han bara var en liten pojke.
Nu, när landet går mot det stora kriget anser Banks att tiden är inne att återvända till barndomsstaden för att till sist lösa mysteriet – bara om han gör detta kan civilisationen räddas från den annalkande katastrofen.
Vi som var föräldralösa är en berättelse om minnen, om behovet av att återvända, och om ett barns vision av världen – en vision som överlevt årtionden och som obevekligt format och förvrängt en människas liv.
Den japanskfödde brittiske författaren Kazuo Ishiguro (Återstoden av dagen) är idag ett världsnamn. Detta är hans första roman på fem år.
Översättning av Rose-Marie Nielsen

 

Romaner

av Elena Ferrante
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 259,00 kr. )
Det förlorade barnet , av Elena Ferrante
Beskrivning:
DET FÖRLORADE BARNET av Elena Ferrante är den fjärde och sista delen i serien om de båda väninnorna Elena och Lila.DET FÖRLORADE BARNET är den fjärde och sista delen i serien om de båda väninnorna Elena och Lila, där Elena som nu har blivit en etablerad författare flyttar tillbaka till Neapel för att kunna vara närmare sin älskare. Hon är tveksam till om hon ska kontakta Lila, som har blivit en framgångsrik affärskvinna i databranschen, då hon är rädd för att Lila ska ta över hennes liv. Men ödet vill sig att de båda barndomsväninnorna blir grannar och de hjälper varandra med barnen. Deras vänskap blir inte så ensidig i vuxen ålder, men deras liv kommer ännu en gång att ta drastiska vändningar och ställa allt på sin spets.

av Lars Wilderäng
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Stjärndamm , av Lars Wilderäng
Beskrivning:
Den actionfyllda och avslutande delen i Stjärntrilogin
"På väg att bli en klassiker i genren." - Skånska Dagbladet
Den civilisation som sakta men säkert byggdes upp igen, 10 år efter Nedsläckningen, är nu krossad. Inga kulor i världen kunde skydda dem mot den fiende som var nära att förinta dem alla. Och som visade sig vara värre än den mest fasansfulla mardröm.
Några av de få överlevande har åter samlats på Carlstens fästning, fångade som råttor och omringade av hotfullt svarta ögon. Det måste finnas ett sätt att stoppa det här hotet, om det så är det sista de gör. Frågan är bara hur de ska ta sig ur sin fångenskap, och om det finns fler överlevare där ute?

av Kazuo Ishiguro
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Nocturner : fem berättelser om skymning och musik , av Kazuo Ishiguro
Beskrivning:
En gatumusikant i Venedig råkar få syn på en av sina gamla idoler, en sångare vars karriär nu är på nedgång; en begåvad men okänd jazzmusiker och en firad sångerska möts under en sjukhusvistelse och mellan dem uppstår en lika trevande som osannolik bekantskap. En ung musiker stöter ihop och blir bekant med ett äldre par som turnerat Europa runt i vad som åtminstone på ytan verkar vara en perfekt tillvaro.
Nocturner är fem fristående berättelser som tillsammans formar en helhet. Med lyhörd känslighet och virtuos skärpa skildras här ett antal möten – och avsked – som alla på något sätt har med musik att göra. Det är ytterst få författare förunnat att på samma sätt som Ishiguro, på ett till synes enkelt men samtidigt mycket komplext sätt, kunna frambesvärja de allra finaste nyanserna i mänskliga relationer.

 

Deckare:

av Emelie Schepp
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 139 kr.
  ( 229,00 kr. )
Pappas pojke , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Succéförfattaren Emelie Schepp är tillbaka med boken `Pappas pojke´ - En spännande deckare där vi fortsatt får följa åklagaren Jana Berzelius.
En varm sommarkväll i Norrköping. En sexåriga pojken ringer skräckslagen till sin pappa, han berättar att någon har tagit sig in i familjens hus. Det är det sista som hörs om pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzeluis återvänder i ännu ett nervpirrande fall. Denna gång leder hon förundersökningen om pojkens försvinnande. Tillsammans med kriminalkommisarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon komma underfund med vad som ligger bakom pojkens försvinnande. Problemet är att ju närmre sanningen de kommer, desto mer personligt blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken. 
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.
`Pappas pojke´ är dem fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius. Serien har blivit en internaitonell succé, från att ha givits ut på Emelie Schepps egna förlag, till att idag säljas i 30-talet länder och tillhöra HarperCollins, ett av världens största förlag. År 2016 utsågs Emelie Schepp till Årets Deckarförfattare 2016.
---
"Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut "
Göteborgs-Posten om "Prio ett"
"Schepps bästa deckare hittills."
Corren om "Prio ett"
"En spännande och välskriven deckare som befäster att Schepp nu tillhör de etablerade författarna på den svenska deckarscenen."
Borås Tidning om "Prio ett"

av Camilla Grebe
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Husdjuret , av Camilla Grebe
Beskrivning:
Vinnare av Glasnyckeln för årets bästa nordiska kriminalroman!

En roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som löser det.
Malin är den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat.
Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid.
Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet.
Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris.

Camilla Grebes Husdjuret är en fristående fortsättning på den kritikerrosade Älskaren från huvudkontoret från 2015 som har översatts till fler än 20 språk och sålts till ett av USA:s största filmbolag. Det är en berättelse om vår samtid, om identitet och om de lögner vi berättar för andra och de vi själva väljer att tro på. Den utsågs till bästa svenska kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademin och belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska dito.

av Kristina Ohlsson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Syndafloder , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
SYNDAFLODER av Kristina Ohlsson är den sjätte boken om Fredrika och Alex. Vem har skjutit mannen och varför bär han dotterns ring?
 
En man hittas död framför brasan, sittandes i sin fåtölj. Han har blivit skjuten i bröstet. Underligt nog har han sin dotters vigselring sittandes på lillfingret.
I en annan del av stan letar en begravningsentreprenör febrilt efter sin bror, en bror som ingen annan saknar och som han är rädd för är borta för alltid.
Under tiden kämpar en kvinna för att behålla kontrollen när hennes man blir farligare och farligare. Tiden rinner mellan fingrarna på henne och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.
Fredrika Bergman och Alex Recht kan se samband mellan de olika fallen och de upptäcker en cirkel av spår som leder till att gamla synder kommer till ytan. Men det är någon som vill ställa allt till rätta igen och som skriver meddelanden till Alex. Men vem är det egentligen och varför verkar det som om gärningsmannen hela tiden ligger ett steg före?
 
SYNDAFLODER är den sjätte boken om Fredrika Bergman och Alex Recht.

 

Barnböcker:

av Moni Nilsson
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 44 kr.
  ( 139,00 kr. )
Tsatsiki och kärleken , av Moni Nilsson
Beskrivning:
Tsatsiki börjar fyran till hösten. Innan dess ska han vara hos pappa Bläckfiskaren i Grekland. Men den här sommaren blir annorlunda. När Tsatsikis farfar dör är det tur att kusin Elena finns, för hennes påhitt är så roliga och läskiga att Tsatsiki nästan glömmer bort det sorgliga som hänt.

Hemma i Stockholm igen blir Tsatsiki och Per Hammar blodsbröder, och de bestämmer att det fortfarande är okej att leka med Lego. När man går i fyran kan man vara liten och stor på samma gång. Till att vara stor hör kärleken. Tsatsiki känner sig alldeles konstig när han förstår att Julia nog är kär i honom. Visserligen är Julia snäll och sjunger snyggt, men Tsatsiki är ju kär i Sara. Sara och Tsatsiki är nästan förlovade, och har tungrullats flera gånger.

Morsans mage bara växer och växer, och hon blir så konstig i humöret. Göran säljer motorcykeln, och köper en röd gammal Volvo istället. Först blir Tsatsiki både ledsen och arg, men bilen visar sig vara väldigt bra att ha när lillasyster Retzina kommer till världen. Nu är Tsatsiki storebror och det känns härligt och högtidligt. Tänk att Tsatsiki och Morsan och Göran och Retzina är en alldeles egen liten stor familj!

De populära böckerna om Tsatsiki har fått en rad utmärkelser och priser och har översatts till många olika språk. Några av böckerna har även filmatiserats. Tsatsiki och kärleken är den fjärde delen i serien.

Moni Nilsson (född 1955) är en av våra mest älskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spänner över nästan 30 år, har hon skrivit inom många olika genrer och för olika åldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 språk och även har filmatiserats.

av Andrew Davenport
Häftad, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 17 kr.
  ( 39,00 kr. )
I drömmarnas trädgård. Vad kul! Glänsande klistermärken. , av Andrew Davenport
Beskrivning:

Det finns tyvärr ingen beskrivning på denna bok.

av C. S. Lewis
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 68 kr.
  ( 99,00 kr. )
Min morbror trollkarlen , av C. S. Lewis
Beskrivning:
"Min morbror trollkarlen" är den första delen i serien Narnia. Det här är berättelsen om något som hände i slutet av 1800-talet. Det är en berättelse av stor vikt, för den förklarar hur alla resorna mellan vår värld och landet Narnia började. För att pröva kraften hos ett par magiska ringar skickas pojken Digory och hans kamrat Polly ut i det okända. De hamnar i en främmande värld och får med egna ögon uppleva hur landet Narnia föds, själva skapelsen. De möter även Aslan, lejonet, som utstrålar en sådan godhet och kraft att barnen inte tvekar att på hans uppdrag ge sig ut i Narnia för att bekämpa de onda makter som hotar denna värld. I sju böcker målar C. S. Lewis upp en fantasivärld, Narnia. I serien ingår titlarna "Min morbror trollkarlen", "Häxan och lejonet", "Hästen och hans pojke", "Caspian, prins av Narnia", "Kung Caspian och skeppet Gryningen", "Silvertronen" och "Den sista striden".

 

Biografier & Fakta:

av Christian Unge
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 229,00 kr. )
Har jag en dålig dag kanske någon dör , av Christian Unge
Beskrivning:
Sylvestre var bara nitton år gammal när han dog i min famn och mitt misstag orsakade hans död.
I sin bok berättar Christian Unge om misstag han har gjort med patienter under sin tjänstgöring för Läkare Utan Gränser i Afrika eller på akutmottagningen i Sverige. Han berättar om kunskapsbrist, dålig handledning, stress, bristande kommunikation och svåra etiska gränsdragningar som skäl till varför fel inträffar inom vården.
Christian Unge pekar även på systemfel, som vårdplatsbrist och superspecialiseringen i storstadsregionerna. Han djupdyker dessutom i världens slumområden och traumatologins våldsamheter.
Men framför allt vänder han blicken mot sig själv och granskar sina misstag på ett utlämnande och okonstlat sätt. Som läsare får vi vara i hans sjukhuskläder. En känsla som kan vara både skrämmande som igenkännande:
Det skulle faktiskt kunnat vara jag som gjorde det där misstaget.

av Björn Runeborg
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 23 kr.
  ( 59,00 kr. )
Dag , av Björn Runeborg
Beskrivning:
Björn Runeborgs roman Dag börjar stillsamt, med en ung Dag Hammarskjöld som promenerar hand i hand med sin mor i hemstaden Uppsala. Året är 1923, och den några år yngre skolkamraten Miranda betraktar intresserat det förbipasserande paret. I sin almanacka markerar hon datumet med ett ödesdigert D. Med tiden övergår den ungdomliga förälskelsen till en mystisk passion, ja, det liknar mer ett slags sjukdom. Det verkar dessutom som om fler människor i Uppsala drabbats av samma magiska besatthet. Ja, i det sug som Runeborg skapar känns det plötsligt rimligt att varje svensk skulle kunna hemfalla i samma klaustrofobiska dyrkan.
Dag är romanen i vilken det svenska nationalhelgonet Dag Hammarskjöld blir föremål för intensiva för att inte säga extrema förälskelser. För boken tilldelades Björn Runeborg Sveriges Radios romanpris 2008.
»Likt ett strängt komponerat musikstycke bygger Runeborg upp sin mäktiga roman... Dag Hammarskjöld blir livets alfa och omega. Bortom honom finns intet... Håll med om att det är en helt bisarr romanintrig!« GABRIELLA HÅKANSSON, DN

av Eva Lundgren
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Knutbykoden , av Eva Lundgren
Beskrivning:
I januari 2004 mördas en kvinna brutalt i ett litet svenskt samhälle, och hennes granne förs till sjukhus med livshotande skador. Under de följande månaderna rullas ett osannolikt svartsjukedrama upp i medierna - det så kallade Knutbydramat - där otrohet vävs samman med maktbegär och en blind vilja till lydnad inför Gud.
Knutbykoden bygger på en lång rad samtal som Eva Lundgren, feminist och professor i sociologi på Uppsala universitet, senare förde med den livstidsdömde pingstpastorn Helge Fossmo på Kumla-fängelset med början i april 2005.
Att Fossmo var en av de ansvariga för händelserna stod bortom alla tvivel. Men i samtalen och under sitt arbete med rättsprotokoll och opublicerat material började Lundgren ana ett mönster, något som fattades i mediebilden och som måste blottläggas för att vi ska kunna förstå det som skedde i Knutby.
Detta mönster kallar hon »Knutbykoden«.
»Jag har inte blivit så fängslad av en bok sedan Stieg Larssons trilogi.« BERGENS TIDENDE
»Omskakande läsning som stämmer till eftertanke.« DALA-DEMOKRATEN
»En unik och skrämmande läsupplevelse.« HELSINGBORGS DAGBLAD
»Boken har alldeles avgjort ett värde för den som vill förstå något av de gåtfulla gruppdynamiska krafter och språkspel som styrde sektlivet i Knutby.« DAGENS NYHETER
»I Helge Fossmos berättelse för Eva Lundgren framträder en bisarr och kuslig Knutbyvärld. Knutby Filadelfia lever i sin egen verklighet, och i den världen sker inget som inte Gud vill. Naturligtvis är Helge Fossmos berättelse hans partsinlaga. Men Eva Lundgren prövar den med forskarens akribi och låter honom inte slippa undan med enkla rationaliseringar. En mycket spännande bok.« SMÅLANDSPOSTEN
»Jag kan inte låta bli att fascineras.« ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

 

* Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Bokreans startsida.

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!