Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp-5 - augusti

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Babels Sjölin

Av  CECILIA , den 18 maj 2017

Den före detta programledaren för litteraturprogrammet ”Babel” debuterade nu i april som barnboksförfattare med ”Stormen och monstertrucken”. Fast det är inte den enda han skrivit. Läs mer om författaren här!

av Daniel Sjölin
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 73 kr.
  ( 129,00 kr. )

Författaren och programledaren Daniel Sjölin föddes år 1977 i Bålsta. Under sju år var han programledare för det populära litteraturprogrammet Babel SVT. Här i vår släppte Sjölin barnboken STORMEN OCH MONSTERTRUCKEN, som är en bilderbok för ”montertruck-diggare”.

Sjölin vann år 2008 Örjan Lindbergerpriset för att ”ha gjort den goda litteraturen tillgänglig för en bred publik” genom programmet Babel. Han är även, sen år 2012, hedersdoktor vid humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet samt var Sommarvärd i P1 samma år.

 

 

 

av Michael Mortimer
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )

Ingen nybörjare på böcker

Daniel Sjölin är endast debutant när det gäller barnböcker. Faktum är att han skrivit tre (av sex planerade) böcker i en deckarserie, tillsammans med Jerker Virdborg. Känner du inte igen hans namn i kriminalroman-sammanhang? Det är inte så konstigt. De två författarna skriver nämligen under pseudonym Michael Mortimer. Hittills har de gett ut böckerna JUNGFRUSTENEN, FOSSILDROTTNINGEN och BLODSSYSTRAR.

I JUNGFRUSTENEN möter vi studenten Ida som, efter ett märkligt samtal från sin mormor, ansvaret för en ask. Problemet är att den som ger henne den dör och helt plötsligt är både polisen om ett gäng hemliga forskare ute efter henne och asken.

 

av Michael Mortimer
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Fossildrottningen , av Michael Mortimer
Beskrivning:
Ida och Lasse har lyckats komma in i Ryssland och tar sig vidare till Moskva för att finna Idas mormor Alma. Med sig har de ett fragment av en besynnerlig fossilsten som trotsar alla natur­vetenskapliga förklaringar - Jungfrustenen.
Dessutom för de med sig en tidigare okänd dagbok av Linné­lärjungen Daniel Solander samt ett antal dyrbara ryska smycken som för över två hundra år sedan gömdes undan i en avlägsen älv i norra Finland.
Ida och Lasse ska tillsammans med Alma försöka hitta de övriga tre fossilfragmenten, men ett hotfullt forskarnätverk är dem tätt i hälarna och kan göra vad som helst för att få fatt i stenarna.
Dessutom vill Ida få svar på den fråga som präglat hela hennes liv: Är hennes mamma Eva död eller kan det vara så att hon fortfarande lever?
Fossildrottningen är andra delen av sex i en fartfylld, lekfull och gripande thrillerserie. Det handlar om mystiska grundämnen, försvunna mödrar och en annalkande ekologisk katastrof. Bara om Ida, Eva och Alma hittar varandra i tid kan de lösa den svindlande gåtan och rädda världen.

av Michael Mortimer
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Blodssystrarna , av Michael Mortimer
Beskrivning:
Urmakare Axel Ljunger i Stockholm får i uppdrag att laga ett märkvärdigt gammalt fickur. Kort därefter spårar ett tåg ur på Årstabron - i samma ögonblick som uret stannar.
Samtidigt har Ida Nordlund, hennes mormor Alma och styvpappan Lasse hållit sig gömda på en gård i Spanien, där de har forskat på Fossildrottningen, den hemlighetsfulla sten som en gång hittades av Linnélärjungen Daniel Solander. Men gömstället röjs och de måste ta till flykten.
För att lösa stenens mysterium och förhindra fler katastrofer måste de få tag i Idas mamma Eva, som har försvunnit och efterlämnat märkliga matematiska kalkyler. Spåren går via reliker sänkta i ett träsk på Visingsö, filmstjärnan Charles Bronson, trimaranbåtar, bortglömda guldgruvor och det märkliga Voynichmanuskriptet.
Blodssystrarna är den tredje delen i Michael Mortimers thrillerserie om Ida Nordlunds jakt på sin försvunna mamma och försöket att rädda världen från en ekologisk kollaps.

Taggar:   barnbokbarnböckerbilderbok

Mest populära

Läs i rätt ordning - Anders Roslund


12 boktips till semestern


Månadens topp 5 - augusti


Läs i rätt ordning - Anders Gustafson och Johan Kant


Läs i rätt ordning - Tess Gerritsen


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!