Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Avdelning J(ussi)

Av  CECILIA , den 7 maj 2017

Jussi Adler-Olsen är den omåttligt populära författaren bakom deckarserien om Avdelning Q. Just nu har vi extra bra pris på den senaste i serien om Carl Mørck: SELFIES. Läs även mer om författaren här.

Den danske författaren Jussi Adler-Olsen föddes 1950 under det fulla namnet Carl Valdemar Jussi Henry. Just namnet Carl är något han senare använde till att namnge sin kriminalare Carl Mørck i den populära deckarserien om Avdelning Q.

av Jussi Adler-Olsen
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )

Jussi har läst såväl medicin, samhälle och film på universitetsnivå och har arbetat som förläggare, redaktör, filmkomponist och antikvariatsbokhandlare. Med dessa erfarenheter i botten, så är det inte konstigt att han skrivit de omåttligt populära böckerna om Avdeling Q. Den senaste heter SELFIES och just nu kan du köpa den extra billigt hos oss på Plusbok. 

I SELFIES har en äldre kvinna mördats i en park och en bilist kör ner unga kvinnor. Fallen hamnar på Avdelings Qs bord. 

 

 

 

 

 

                                             Avdelning Q

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )

Avdelning Q håller till i källaren i polishuset. Den var egentligen menad till att bara finnas där, rent geografiskt för att polischef Marcus Jacobsen skulle kunna inkassera miljonbelopp till huset. Som ledare för avdelningen sätter han sin ärkerival Carl Mørck. Det polischefen inte hade räknat med är att Carl Mørck och hans kompanjoner Assad och Rose faktiskt avklarar de fall som läggs på dem. Fallen är så kallade ”cold cases”, alltså gamla saker som aldrig fick någon uppklaring eller förklaring. Det har hittills skrivits 7 böcker i serien men 3 till är redan planerade. KVINNAN I BUREN, FASANJÄGARNA och FLASKPOST FRÅN P har även filmatiserats.

Den första boken, KVINNAN I RUMMET, utkom 2007.  

 

Adler-Olsens succé

Debutromanen KVINNAN I RUMMET nådde snabbt stora framgångar; den hamnade som nummer 19 på New York Times bästsäljarlista och vann priser som The Barry Award for Best Novel 2012 i just USA, Best Foreign Novel of the Year 2011 i Japan och Prix Plume du Thriller international i Frankrike. Boken handlar om en kvinna inom politiken, vars försvinnande på en färja avslutades hos polisen med motivet ”troligt självmord” som förklaring. Fast när Avdelning Q börjar att titta på fallet så dyker det upp bevis på att kvinnan fortfarande kan vara vid liv.
I och med denna bok så var succén ett faktum och världen skrek efter fler böcker om Carl Mørck och Avdelning Q.
Här på Plusbok kan du självklart köpa böckerna om Avdelning Q till förmånliga priser. Här kommer de resterande 5:

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 38 kr.
  ( 59,00 kr. )

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övriga böcker av Adler-Olsen

Jussi har även skrivit andra böcker utöver dem om Avdelning Q. Bland annat den otäckt realistiska WASHINGTONDEKRETET, som handlar om vad som kan hända om makten hamnar i fel ledares händer.

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Washingtondekretet , av Jussi Adler-Olsen
Beskrivning:
Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

Doggie är i chocktillstånd – inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.Washingtondekretet är en tankeväckande politisk thriller från författaren bakom succéböckerna om Avdelning Q.

av Jussi Adler-Olsen
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Alfabethuset , av Jussi Adler-Olsen
Beskrivning:
Två engelska piloter skjuts ner och hamnar bakom fiendens linjer under andra världskriget. Om de tas tillfånga kommer de att avrättas som spioner. Så de tar sig ombord på ett tåg reserverat för sårade SS-män på väg hem från östfronten, för att kunna fly senare. I stället hamnar de i Alfabethuset, ett sinnessjukhus långt bort från fronten, där de är tvungna att byta identitet för att inte bli avslöjade. Men är piloterna James och Bryan de enda som spelar? Och hur länge kan man simulera sinnessjukdom utan att bli galen på riktigt? Alfabethuset utspelar sig på två tidsplan, i fyrtiotalets Nazityskland och i sjuttiotalets England och Västtyskland. Det är en psykologisk thriller i samma nervpirrande stil som Jussi Adler-Olsens internationellt framgångsrika romaner om kriminalinspektör Mørck och Avdelning Q.

 

 

 

 

Foto på författaren: Robin Skjoldborg

Taggar:   Deckarekriminalroman

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!