Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Arne Dahl-mannen bakom sitt alias

Av  CECILIA , den 2 april 2017

Flera av er har kanske kommit i kontakt med pseudonymen ovan genom den populära TV-serien om ”A-gruppen” och på så sätt blivit lockade till att läsa böckerna bakom. Fast vem är egentligen mannen bakom själva pseudonymen?

Plusbok hade det stora nöje att få en författarintervju med Arne Dahl, eller Jan Arnald som han egentligen heter, på bokmässan i Köpenhamn, november 2016. Det blev ett långt, intressant samtal om den vändning han gjort som författare i och med den nya serien om poliserna Sam Berger och Molly Blom.

Dahls tidigare böcker har varit såväl samhällskritiska, samt politiskt och globalt inriktade och stundvis varit så komplexa att han behövt göra stora scheman med post-it-lappar. Fast den nya serien med Utmarker och efterföljaren Inland är långt ifrån så välplanerade. Dahl gjorde en totalvändning i sitt författarskap som han ansåg var nödvändig för att få ny energi och inspiration som författare. Han lämnade därför sina trygghetszoner och resultatet blev två ”helt vanliga” deckare, med färre huvudpersoner mer nerv och en intensivare handling.

                                            Förverkligar sina mardrömmar

av Arne Dahl
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 219,00 kr. )

Utmarker var egentligen menad att bli en fristående bok och inte en serie, men det löftet till sig själv tvingades han bryta cirka 80 sidor in i boken. Det var när huvudpersonerna Sam och Molly möttes som Dahl insåg att kemin mellan dem var omöjlig att inte bygga vidare på. Det kanske inte blir så många som 15 böcker, som dem i serien om A-gruppen men minst tre utlovar han där på vår författarscen.

Även fast själva historien i Utmarker är fiktiv så bygger den på Arne Dahls egna värsta mardrömmar. Han säger att alla föräldrars största skräck är att ens barn försvinner och Dahl själv är inget undantag. Platserna som handlingen i boken utspelar sig på är dessutom från hans egna drömmar om obehagliga hus och att sitta fastspänd i en mörk källare.

                                             En tåg-deckare?

av Arne Dahl
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 92 kr.
  ( 219,00 kr. )

När Plusbok träffar Dahl så har han ännu inte skrivit färdigt Inland men var fullt igång, om än något pressad. Boken, som släpptes den 27/3-2017, har därför bland annat skrivits på tyska tåg för att bli klar till dess. Även om denna serie har skrivits på ett helt nytt sätt så har Dahl varit noga med att behålla, som han uttrycker det själv, sitt eget fingeravtryck. Han menar också att dessa två böcker går att läsa ut på en enda sömnlös natt. Om han syftar på att man inte kan sova på grund av de läskiga miljöerna eller de skoningslösa mördarna låter vi vara osagt men vi håller med om att de är nästan omöjliga att lägga ifrån sig!

 

 

 

 

Foto: Sara Arnald 2011

Taggar:   Deckarekriminalroman

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!