Bli Medlem Returböcker Kundservice

Kära läsare, vår telefonsupport är stängd denna vecka. Skriv till oss HÄR.

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Anna Laestadius Larsson lär oss kvinnlig historia

Av  CECILIA , den 15 maj 2017

Anna Laestadius Larsson är nu i maj aktuell med ännu en historisk roman i ett kvinnligt perspektiv. I hennes, nu fjärde bok i detta tema får vi gåtan om HILMA. Lär känna författaren mer här.

av Anna Laestadius La...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )

Nu i maj släpps boken HILMA : EN ROMAN OM GÅTAN HILMA AF KLINT av Anna Laestadius Larsson. Hilma af klint var en konstnär som levde runt sekelskiftet (1900). Hilma var övertygad om att världen inte var redo för hennes konst och av den anledningen gömde hon sina tavlor. När de en dag 1986, över 40 år efter hennes död, dyker upp på en utställningen i Los Angeles börjar gåtan om Hilma. Vem var hon och hur kunde dessa fantastiska målerier ha legat gömda så länge?

 

 

 

 

 

Anna Laestadius Larsson

Anna Laestadius Larsson (född 6/4-1966) kommer från Linköping men bor i Nacka numera. Hennes författardebut kom med boken BARNBRUDEN (2013) som är den första delen i den romantriologi om kvinnor i 1700-talets Sverige. Laestadius Larsson har varit redaktionschef på tidningen Amelia och hon har även skrivit krönikor i Svenska Dagbladet och då ofta om jämställdhet. Hon har även jobbat som redaktör med bl.a. dokumentärserien ”Lite stryk får dom tåla och med program som ”Förkväll” på TV4, ”Vi i femman” och melodifestivalen. Förutom detta har Anna Laestadius Larsson haft chefsposter på Aftonbladet, där hon även jobbat som reporter. Hon har också arbetat som reporter på Expressen. År 2010 lämnade hon sitt arbete som redaktionschef för att skriva romaner. Hon sa då att hon sökte en ny utmaning och avslöjade att hon skulle skriva en historisk roman.

Boken BARNBRUDEN handlar om hertiginnan Hedvig Elisabeth Charlotta som på 1700-talet, endast 15 år gammal, skickades till Sverige för att gifta sig med Karl XIII. Ett annat känt namn var redaktör på boken, nämligen Liza Marklund. Anna Laestadius Larssons andra roman POTTUNGEN utkom 2014 och handlar om Hedvig Elisabeth Charlottas piga. Vi möter även hovdam grevinnan Sophie igen, som fanns med i den första romanen. Sophie spelar sen huvudrollen i trilogins sista bok: RÄFVHONAN.

Fokus på trilogin för Laestadius Larsson var att lyfta fram kvinnors liv i ett historiskt perspektiv. Förutom att skriva arbetar Anna Laestadius Larssons också som föreläsare för högstadie- och gymnasieelever, där hon berättar om kvinnors livsvillkor i nutid och dåtid.

av Anna Laestadius La...
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )

av Anna Laestadius La...
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )

av Anna Laestadius La...
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Anna-Lena Ahlström

Mest populära

Månadens topp 5 - juni


Läs i rätt ordning - Mari Jungstedt


Läs i rätt ordning - Nora Roberts


Läs i rätt ordning - Jesper Stein


Läs i rätt ordning - David Baldacci


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!