Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Ann Cleeves släpper nytt

Av  CECILIA , den 16 maj 2017

Idag släpper den populära deckarförfattaren Ann Cleves sin nya bok i Sverige. Vi på Plusbok har den givetvis till ett extra lågt pris och här kan du läsa mer om författaren.

av Ann Cleeves
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 158 kr.
  ( 229,00 kr. )

Boken MÖRK JORD är den sjunde boken i Cleeves SHETLANDSSERIE. Den är också del tre i den nya kvartetten. Du har kanske sett TV-serien ”Shetland” som sänds på SVT? Det är Ann Cleeves böcker som den baseras på.

I MÖRK JORD kör Jimmy Perez förbi en, vad han tror, övergiven stuga. Den har förstörts av de stora mängder vatten och lera som spridit sig efter ett jordskred. I den hittar han en död kvinna, som visar sig ha blivit mördad redan innan jordskredet. Nu börjar Jimmys jakt på att få reda på hur kvinnan dog, men även för att ta reda på vem hon är.

 

 

Allt började med fåglar

Ann Cleeves (född 1954) växte upp på den engelska landsbygden. Efter att hon hoppat av universitetet tog hon ett antal småjobb, bland annat som kock på ett fågelobservatorium på Fair Isle. Här träffade hon en dag Tim, som var en gäst-ornitolog och det tog inte lång tid förrän de gifte sig. Tim arbetade på ett litet naturreservat, Hilbre och paret flyttade därför dit. De var de enda invånarna i reservatet, hade varken el eller vatten och att ta sig till fastlandet var besvärligt. Ann, som inte var intresserad av fåglar, började då skriva för att få tiden att gå. Hennes första kriminal-noveller handlar om den äldre naturalisten George Palmer-Jones.

                                                 Shetlands Island-serien

av Ann Cleeves
Kartonnage, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 59 kr.
  ( 89,00 kr. )
 

Till en början var tanken att Ann Cleeves skulle skriva en kort kriminalnovell, som utspelade sig på Shetlandsöarna. Anledningen till detta var att hon inte trodde att hon kunde skriva någon längre historia, med tanke på öns storlek och antal invånare. Cleeves ansåg att det rimligtvis inte kunde ske så många mord på en sådan liten yta. Fast när hon utforskade området mer, förälskade hon sig i det och blev även övertygad av en av de boende på ön att skriva en hel kriminalroman. Döm av Cleeves förvåning när den första boken, SVART SOM NATTEN, blev omåttligt populär och rosad samt att hennes läsare törstade efter en hel bokserie. Sagt och gjort, en novell blev till, nu fyra böcker med stora succéer. Böckerna har även blivit till en TV-serie.

 

Här följer fler böcker i Shetland-serien:

 

av Ann Cleeves
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Blå gryning , av Ann Cleeves
Beskrivning:
Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem för att presentera sin fästmö Fran för föräldrarna.På ön finns också en fågelstation med en kvinnlig föreståndare, hennes familj, en kokerska och ett antal besökande ornitologer. Efter en förlovningsfest för Perez och Fran hittas föreståndaren brutalt knivmördad, med håret fullt av fjädrar. Vid första anblicken verkar ett klassiskt triangeldrama ligga bakom mordet, men det visar sig att fler på ön bär på hemligheter. När ett till brott inträffar vet Jimmy att han måste arbeta snabbt. De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden och en av dem är en mördare som kan slå till när som helst.Blå gryning är en klassisk brittisk spänningsroman av högsta klass och den sista, fristående delen i Shetlandskvartetten av Ann Cleeves. Hon har hyllats för sina trovärdiga personteckningar, fantastiska miljöskildringar och originella intriger. Cleeves belönades med prestigefyllda Duncan Lawrie Dagger för bästa engelska kriminalroman för Svart som natten (2007), en bok som också nominerades till Martin Beck Award av Svenska Deckarakademien.

av Ann Cleeves
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Dött vatten , av Ann Cleeves
Beskrivning:
En journalist hittas död i en båt i marinan nedanför åklagarens hus på den största av Shetlandsöarna. Det blir den unga Willow Reeves från en ö i Yttre Hebriderna som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är halvt sjukskriven efter sin fästmös död. Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet och hjälpa sin kollega. Markham, den döde journalisten, kom ursprungligen från Shetlandsöarna, men hade lämnat dem för många år sedan och gjort sig ett namn i London. Varför hade han nu återvänt? Willow Reeves och Jimmy Perez kommer i sitt sökande till Sullum Voe, centrum för Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att Markham under sina sista dagar arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen ett som var tillräckligt avslöjande för att motivera hans död … Dött vatten är den första boken i en ny kvartett berättelser från Shetlandsöarna, fortfarande med Jimmy Perez i huvudrollen. Med miljöerna, personporträtten och intrigerna i spänningsromanerna från Shetlandsöarna har Ann Cleeves nått både den stora publiken och kritikerna. För den första boken i kvartetten, Svart som natten, fick hon både det prestigefyllda engelska priset Gold Dagger Award och nominerades till det svenska Martin Beck Award.


Andra böcker

Ann Cleeves har hunnit skriva många böcker under årens lopp, trots att det var med Shetland-serien som hon fick sitt stora genombrott. Gemensamt för alla hennes böcker är att de går i brottens tecken. Här får ni förslag på ett par böcker mer av denna författare:

av Ann Cleeves
, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Glasverandan , av Ann Cleeves
Beskrivning:
I ett gammalt hus på engelska landsbygden samlas en grupp människor med författardrömmar. Här i den pittoreska, gröna omgivningen ska de tillsammans inspireras till att skriva. Temat för kursen är spänningslitteratur. Men snart krackelerar idyllen. En dag hittas en av lärarna, en känd tv-profil, grymt knivhuggen i närheten av husets vackra glasveranda. Kriminalkommissarie Vera Stanhope och hennes parhäst, polisassistent Joe Ashworth, dras in i mordutredningen. Tidigt upptäcker Vera att hennes granne finns i sällskapet och dessutom tycks vara den som alla misstankar riktas mot. Men Vera och Joe hittar varken motiv eller ledtrådar. När ytterligare ett mord sker befarar Vera att det finns en mördare som vill göra verklighet av fiktionen som skapas i huset. Men nu börjar det bli ont om tid, kommer Vera och Joe att kunna lista ut hur nästa mord är planerat innan mördaren slår till igen?Glasverandan är en klassisk pusseldeckare och bladvändare i Agatha Christies fotspår, där alla står som misstänkta och spänningen håller ett grepp om läsaren till sista sidan. Återigen visar Ann Cleeves att hon är mysdeckarens nya drottning. Böckerna med Vera Stanhope har även filmatiserats med Brenda Blethyn i huvudrollen och visats på TV4 i Sverige.

av Ann Cleeves
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Tomma luften , av Ann Cleeves
Beskrivning:
Det är midsommar på Shetlandsöarna, en tid av ljusa nätter och gäckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor är vänner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lämnat Londons larm och stress för en långhelg på Unst, Shetlands nordligaste ö. De är där för att enligt den shetländska traditionen fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Sent på kvällen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne, som ser ut som ett självmordsbrev. Men det är något som inte stämmer med brevet, och när Eleanors kropp hittas nära den dramatiska klippkanten tätnar mysteriet.Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves får uppdraget att resa till Unst för att utreda fallet. Innan Eleanor försvann påstod hon att hon sett spöket efter en liten flicka som drunknat på ön på tjugotalet. Enligt Eleanors vänner hade hennes intresse för spöket på Unst verkat närmast som en besatthet – höll hon kanske på att förlora förståndet? Jimmy och Willow får dock snabbt känslan av att Eleanors död är mer komplicerad än så.Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!