Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage65
blogImage65

Ann Cleeves släpper nytt

Idag släpper den populära deckarförfattaren Ann Cleves sin nya bok i Sverige. Vi på Plusbok har den givetvis till ett extra lågt pris och här kan du läsa mer om författaren.

av

den 16. maj 2017

Boken MÖRK JORD är den sjunde boken i Cleeves SHETLANDSSERIE. Den är också del tre i den nya kvartetten. Du har kanske sett TV-serien ”Shetland” som sänds på SVT? Det är Ann Cleeves böcker som den baseras på.

I MÖRK JORD kör Jimmy Perez förbi en, vad han tror, övergiven stuga. Den har förstörts av de stora mängder vatten och lera som spridit sig efter ett jordskred. I den hittar han en död kvinna, som visar sig ha blivit mördad redan innan jordskredet. Nu börjar Jimmys jakt på att få reda på hur kvinnan dog, men även för att ta reda på vem hon är.

 

 

Allt började med fåglar

Ann Cleeves (född 1954) växte upp på den engelska landsbygden. Efter att hon hoppat av universitetet tog hon ett antal småjobb, bland annat som kock på ett fågelobservatorium på Fair Isle. Här träffade hon en dag Tim, som var en gäst-ornitolog och det tog inte lång tid förrän de gifte sig. Tim arbetade på ett litet naturreservat, Hilbre och paret flyttade därför dit. De var de enda invånarna i reservatet, hade varken el eller vatten och att ta sig till fastlandet var besvärligt. Ann, som inte var intresserad av fåglar, började då skriva för att få tiden att gå. Hennes första kriminal-noveller handlar om den äldre naturalisten George Palmer-Jones.

                                                 Shetlands Island-serien

Svart som natten ; Vita nätter

Ann Cleeves

Hardcover

Vårt normalpris
92,00 kr
Medlemspris
72,00 kr
 

Till en början var tanken att Ann Cleeves skulle skriva en kort kriminalnovell, som utspelade sig på Shetlandsöarna. Anledningen till detta var att hon inte trodde att hon kunde skriva någon längre historia, med tanke på öns storlek och antal invånare. Cleeves ansåg att det rimligtvis inte kunde ske så många mord på en sådan liten yta. Fast när hon utforskade området mer, förälskade hon sig i det och blev även övertygad av en av de boende på ön att skriva en hel kriminalroman. Döm av Cleeves förvåning när den första boken, SVART SOM NATTEN, blev omåttligt populär och rosad samt att hennes läsare törstade efter en hel bokserie. Sagt och gjort, en novell blev till, nu fyra böcker med stora succéer. Böckerna har även blivit till en TV-serie.

 

Här följer fler böcker i Shetland-serien:

 

Blå gryning

Ann Cleeves

Pocket

Vårt normalpris
65,00 kr
Medlemspris
49,00 kr

Dött vatten

Ann Cleeves

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

Andra böcker

Ann Cleeves har hunnit skriva många böcker under årens lopp, trots att det var med Shetland-serien som hon fick sitt stora genombrott. Gemensamt för alla hennes böcker är att de går i brottens tecken. Här får ni förslag på ett par böcker mer av denna författare:

Tomma luften

Ann Cleeves

Pocket

Vårt normalpris
70,00 kr
Medlemspris
52,00 kr

Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar