Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Bokinspiration

Andrea de La Barre de Nanteuil blandar Skåne med Paris

Av  CECILIA , den 27 april 2017

Andrea de La Barre de Nanteuil är författaren till de populära barnböckerna om Mademoiselle Oiseau och den lilla flickan Isabella. Vi har just nu extra fokus på dessa mycket speciella damer.

av Andrea de La Barre...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 122 kr.
  ( 179,00 kr. )

Mademoiselle Oiseau och landet Argentine är den tredje boken om Mademoiselle Oiseau och Isabella. Denna gång känner Isabella sig nere och hon vet inte varför. Hon har bara legat i flera dagar och halvsovit på Mademoiselle Oiseaus soffa. Mademoiselle Oiseau tror att det är vårens fel. Hon hatar nämligen våren, eftersom hon tycker att den luktar gråt. Mademoiselle Oiseau tar med sig Isabella bort från Avenue des Temps Perdus, över taken i Paris till en stad där drömmar möter verklighet.

 

 

 

 

Couture-kläder och långa promenader längs Seine

Andrea, med det långa efternamnet de La Barre de Nanteuil, föddes år 1976 i Lund. Numera bor hon i Paris där hon, förutom att skriva böcker, jobbar som PR-ansvarig på ett modehus. Då är det inte helt osökt att hon hittar sin inspiration i 30-talets couture-kläder (les années folles) och under långa promenader längs floden Seine.

av Andrea de La Barre...
, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 117 kr.
  ( 179,00 kr. )
Boken om Mademoiselle Oiseau , av Andrea de La Barre de Nanteuil
Beskrivning:
"Mitt i Paris, inte långt från floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. Där, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau. Lyfter man på hakan och tittar upp mot våningen svajar huset nästan. Inte bara för att det är så högt utan också för att Mademoiselles alla fåglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det känns lite snurrigt. Det ser ut som om det ligger en hatt på huset. En somrig, rolig halmhatt som vill flyga i väg med fåglarna och katterna och de svarta balkongräckena som ett spetsbroderat band."
En dag råkar nioåriga Isabella av misstag trycka på våning sex istället för fem när hon kliver in i hissen. Först när hon sätter nyckeln i låset märker hon att något inte är som det ska. Men då är det redan för sent.
Innan hon hinner blinka dras hon in i Mademoiselle Oiseaus lägenhet - en värld av fjädrar och fnurridurr, långa pärlhalsband och klacka-skor, egensinniga katter, nyfikna fåglar och sidenklänningar i överflöd. Men också en värld där en magisk panterknapp och hemliga rum lever ett alldeles eget liv bland Paris takåsar.
En fantastisk, härlig saga om vänskapen mellan en liten flicka och en tidlös dam, om livet och kärleken och drömmarna. Om det som är sant och det som är nästan-sant, och om allt det som nästan är för bra för att vara sant men likväl är sant ändå. Eller?
Lovisa Burfitts skira illustrationer fångar på pricken den magiska charm och förtrollande dekadens som råder i en överdådig Parisvåning där tiden verkar stå stilla.
Den här boken har ingen åldersgräns uppåt. Det är en bok för alla över 6 år.

av Andrea de La Barre...
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 117 kr.
  ( 179,00 kr. )

 

Mademoiselle Oiseaus värld

Andrea sitter i sitt eget köksfönster när hon skriver. Där ser hon ut över de, för Paris typiska, gråa zink-tak som Mademoiselle Oiseau och Isabella färdas över. 

Hon har blandat sitt eget liv med ren fantasi samt miljön från uppväxten i Skåne med livet i Paris i sina barnböcker. Det är säkerligen anledningen till att de är så härligt levande och unika. Andrea har inte en massa katter hemma men det är lika trångt med tre små barn och det är inte helt vanligt att en fransk fröken använder skånska intryck som ”fryna på näsan”.

 

 

 

Här hittar du fler böcker av Andrea de La Barre de Nanteuil:

 

av Andrea de La Barre...
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 99,00 kr. )
Mademoiselle Oiseau Målarbok , av Andrea de La Barre de Nanteuil
Beskrivning:
Följ med till Mademoiselle Oiseaus fantastiska värld. 12 bilder att färglägga, riva ut och sätta upp!
"Mitt i Paris, inte långt från floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. Där, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau. Lyfter man på hakan och tittar upp mot våningen svajar huset nästan. Inte bara för att det är så högt utan också för att Mademoiselles alla fåglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det känns lite snurrigt."

av Andrea de La Barre...
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 70 kr.
  ( 129,00 kr. )
Pokalurigt , av Andrea de La Barre de Nanteuil, Lovisa Burfitt
Beskrivning:
En charmig bilderbok av skaparna till Mademoiselle Oiseau. Med härliga rim, roliga att läsa om och om igen.
I Paris i den stora eleganta våningen lurar en liten rund pokalur i varje vrå. Pokalurer är egensinniga små figurer som busar och rimmar och aldrig sitter still! De stjäl sockerbullar, tjuvåker på katten och skrotar under sängen precis när man ska somna. Tillsammans med pokalurerna blir vardagen ett äventyr!

 

 

Foto: Olivier Jacquet

Taggar:   barnbokbarnböcker

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!