Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage60
blogImage60

Alfons Åberg 45 år!

Tänk att det var 45 år sedan som barn för första gången fick lära känna Alfons Åberg och pappa ... ja vad heter hans pappa egentligen? Det och mycket annat får du veta i vårt hyllningsinlägg.

av

den 08. maj 2017

Lycklige Alfons Åberg

Gunilla Bergström

Hardcover

Vårt normalpris
108,00 kr
Medlemspris
83,00 kr

När Alfons Åberg fyllde 30 år (2002) så firades det bland annat med nyutgåvor av några Alfons-klassiker. En av dem var LYCKLIGE ALFONS här till vänster. När det nu är 45-årsjubileum så släpps i höst boken ALLA MÖJLIGA ALFONS. Här tittar Alfons sig i spegeln och konstaterar att det finns många olika typer av ansikten av honom, inte bara det spegeln visar.

Historien om Alfons

Den första boken om denna fiktiva pojke utkom 1972 och heter GOD NATT, ALFONS ÅBERG. Alfons är en ganska vanlig kille som bor i ett höghus med sin pappa. De allra flesta böcker utspelar sig just i stadsmiljö och handlar ofta om helt vanliga vardagssituationer. I Alfons lägenhet bor även den vita katten Pussel och ibland tittar även Alfons låtsaskompis Mållgan förbi. Böckerna om Alfons har skrivits av Gunilla Bergström, som du hittar mer fakta om här och de har översatts till 30 olika språk.

Alfons Åberg kan beskrivas som lite busig men väldigt söt och rar. Han har hög moral och vågar (oftast) stå upp för vad han tycker och tänker. Alfons är en väldigt bra vän! Ibland hamnar han i lite tokiga situationer men han reder alltid ut dem, för det mesta genom att be om hjälp.

Alfons kompisar

Alfons bästa vänner heter Viktor och Milla. Från början var det bara Alfons och Viktor som lekte men efter ett tag kom Viktors kusin Milla in i bilden. Många har säkert läst boken ”Alfons och Milla” där Alfons blir retad för att han leker med en tjej. ”Det där är ju ingen tjej. Det är ju Milla” slog Alfons fast och så var den saken avklarad.

Alfons familj

Visste ni att Alfons pappa heter Bertil? Han är en lugn och tålmodig pappa som hjälper Alfons ur många, knepiga situationer. Pappa Åberg finns alltid där för Alfons och kärleken dem mellan är stark och tydlig. Det nämns aldrig något om en mamma i någon av böckerna men Alfons har bl.a. en farmor och två kusiner.

Vem spökar, Alfons Åberg?

Gunilla Bergström

Hardcover

Vårt normalpris
108,00 kr
Medlemspris
83,00 kr

Kul fakta om Alfons Åberg

Här kommer några små saker som ni kanske inte visste om Alfons Åberg och hans värld:

-Alfons Åberg heter Alfie Atkins på engelska, Albert Åberg på norska och Willi Wiberg på tyska.

- Alfons pappa borde ha minst två syskon, eftersom Alfons har en barnlös faster men leker med sina kusiner hemma hos farmor.

-Alfons vän Viktor heter förmodligen ”Andersson” i efternamn, eftersom det står på hans ytterdörr i boken VEM RÄDDAR ALFONS ÅBERG?.

- I augusti 2012 utkom GOD NATT, ALFONS ÅBERG på latin (Quiesce Placide, Alphonse Amnimontane)

-Det finns en restaurang i Hässelby Strand (Stockholm) som heter d'Alphons med Alfons Åberg som symbol.

 

Vi här på Plusbok är övertygade om att böckerna om Alfons Åberg kommer att leva i många år framöver och vi avslutar med att ge ytterligare tips på fina böcker om ”45-åringen”.

Alfons leker med ord

Hardcover

Vårt normalpris
101,00 kr
Medlemspris
84,00 kr

Hokus pokus, Alfons Åberg!

Gunilla Bergström

Hardcover

Vårt normalpris
99,00 kr
Medlemspris
79,00 kr

Alfons trollar och trixar

Hardcover

Vårt normalpris
114,00 kr
Medlemspris
95,00 kr

Alfons och allt som låter!

Board book

Vårt normalpris
119,00 kr
Medlemspris
94,00 kr

Alfons Åberg - Kompisboken : fyra utvalda berättelser

Gunilla Bergström

Hardcover

Vårt normalpris
192,00 kr
Medlemspris
157,00 kr

Stor-Alfons. Tre utvalda berättelser om att läsa själv

Gunilla Bergström

Hardcover

Vårt normalpris
192,00 kr
Medlemspris
157,00 kr

 

 

 


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar