Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Alfons Åberg

Alfons Åberg 45 år!

Av  CECILIA , den 8 maj 2017

Tänk att det var 45 år sedan som barn för första gången fick lära känna Alfons Åberg och pappa ... ja vad heter hans pappa egentligen? Det och mycket annat får du veta i vårt hyllningsinlägg.

av Gunilla Bergström
, 2002
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 56 kr.
  ( 99,00 kr. )

När Alfons Åberg fyllde 30 år (2002) så firades det bland annat med nyutgåvor av några Alfons-klassiker. En av dem var LYCKLIGE ALFONS här till vänster. När det nu är 45-årsjubileum så släpps i höst boken ALLA MÖJLIGA ALFONS. Här tittar Alfons sig i spegeln och konstaterar att det finns många olika typer av ansikten av honom, inte bara det spegeln visar.

Historien om Alfons

Den första boken om denna fiktiva pojke utkom 1972 och heter GOD NATT, ALFONS ÅBERG. Alfons är en ganska vanlig kille som bor i ett höghus med sin pappa. De allra flesta böcker utspelar sig just i stadsmiljö och handlar ofta om helt vanliga vardagssituationer. I Alfons lägenhet bor även den vita katten Pussel och ibland tittar även Alfons låtsaskompis Mållgan förbi. Böckerna om Alfons har skrivits av Gunilla Bergström, som du hittar mer fakta om här och de har översatts till 30 olika språk.

Alfons Åberg kan beskrivas som lite busig men väldigt söt och rar. Han har hög moral och vågar (oftast) stå upp för vad han tycker och tänker. Alfons är en väldigt bra vän! Ibland hamnar han i lite tokiga situationer men han reder alltid ut dem, för det mesta genom att be om hjälp.

av Gunilla Bergström
Kartonnage, 2002
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 63 kr.
  ( 99,00 kr. )

Alfons kompisar

Alfons bästa vänner heter Viktor och Milla. Från början var det bara Alfons och Viktor som lekte men efter ett tag kom Viktors kusin Milla in i bilden. Många har säkert läst boken ”Alfons och Milla” där Alfons blir retad för att han leker med en tjej. ”Det där är ju ingen tjej. Det är ju Milla” slog Alfons fast och så var den saken avklarad.

Alfons familj

Visste ni att Alfons pappa heter Bertil? Han är en lugn och tålmodig pappa som hjälper Alfons ur många, knepiga situationer. Pappa Åberg finns alltid där för Alfons och kärleken dem mellan är stark och tydlig. Det nämns aldrig något om en mamma i någon av böckerna men Alfons har bl.a. en farmor och två kusiner.

av Gunilla Bergström
, 2002
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 74 kr.
  ( 99,00 kr. )

Kul fakta om Alfons Åberg

Här kommer några små saker som ni kanske inte visste om Alfons Åberg och hans värld:

-Alfons Åberg heter Alfie Atkins på engelska, Albert Åberg på norska och Willi Wiberg på tyska.

- Alfons pappa borde ha minst två syskon, eftersom Alfons har en barnlös faster men leker med sina kusiner hemma hos farmor.

-Alfons vän Viktor heter förmodligen ”Andersson” i efternamn, eftersom det står på hans ytterdörr i boken VEM RÄDDAR ALFONS ÅBERG?.

- I augusti 2012 utkom GOD NATT, ALFONS ÅBERG på latin (Quiesce Placide, Alphonse Amnimontane)

-Det finns en restaurang i Hässelby Strand (Stockholm) som heter d'Alphons med Alfons Åberg som symbol.

 

Vi här på Plusbok är övertygade om att böckerna om Alfons Åberg kommer att leva i många år framöver och vi avslutar med att ge ytterligare tips på fina böcker om ”45-åringen”.


av
Kartonnage, 2008
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 109,00 kr. )

av Gunilla Bergström
Kartonnage, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 63 kr.
  ( 89,00 kr. )

av
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 71 kr.
  ( 129,00 kr. )

av
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 109,00 kr. )

av Gunilla Bergström
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 123 kr.
  ( 199,00 kr. )

av Gunilla Bergström
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 123 kr.
  ( 199,00 kr. )

 

 

 

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!