Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Klassiker

7 fantastiska klassiker

Av  Robin Oldberg , den 3 januari 2018

Få en bra start på det nya året med en klassiker. Här har vi samlat sju väldigt olika böcker. Det som de har gemensamt är att de allihop ger en utomordentlig läsupplevelse – alla har med tiden blivit tvättäkta klassiker!

Vi har här samlat sju fantastiska klassiker som alla kan ge dig en fantastisk läsupplevelse. Det finns något för alla smaker, men de har alla bidragit med något i litteraturens historia och de är kanske också mer än det som man, vid första ögonkastet, hade räknat med att de skulle vara.

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway är känd för att skriva böcker om manliga och hårdkokta män – många ser hans protagonister som en reflektion av honom själv. Hans vackra skrivspråk har inspirerat en hel drös av författare och hans imponerande och präktiga verk ger än idag upphov till fantastiska läsupplevelser, de inspirerar fortfarande författare och läsare från både när och fjärran.

av Ernest Hemingway
, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 131 kr.
  ( 189,00 kr. )
Och solen har sin gång , av Ernest Hemingway
Beskrivning:
Och solen har sin gång (The Sun Also Rises) av Ernest Hemingway räknas som en av världslitteraturens mest inflytelserika romaner. Boken är i ganska stor utsträckning självbiografisk. Huvudpersonen Jake Barnes har åtskilliga drag gemensamma med Hemingway själv. Handlingen kan tyckas enkel – Jake umgås med sina vänner i Paris, det är i mitten av 1920-talet, de flesta av romanens personligheter är amerikaner eller engelsmän med en mer eller mindre tillkämpat nonchalant inställning till livet – lika stilfullt ansvarslösa som stilfullt coola – men egentligen desperat törstande efter kärlek och livsmening. I nyöversättning och med efterord av Christian Ekvall.
"Denna bok har betytt så mycket för mig. Nu har den kommit i nyöversättning. Översättningen är alldeles utmärkt." Ingalill Mosander, Go'kväll

av Ernest Hemingway
, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 118 kr.
  ( 189,00 kr. )
Farväl till vapnen , av Ernest Hemingway
Beskrivning:
Boken utspelas under första världskriget och blev en av Hemingways stora romansuccéer. Den helt unge amerikanen Frederic Henry - med uppenbara drag av Hemingway själv - tar värvning som frivillig. Han får rangen löjtnant och placeras som ambulansförare vid fronten i norra Italien. Det är där italienarna kämpar för att hålla stången mot de anfallande betydligt bättre rustade österrikarna och tyskarna – och de lyckas inget vidare. I nyöversättning och med ett initierat efterord av Christian Ekvall.

 

Jane Austen

Nästan som en rak motsatts mot Hemingway så är Jane Austen känd för sina böcker om unga kvinnor och kärlek. Trots hennes romantiska handlingar är hon också väldkänd för sin skarpa och spydiga penna. I hennes böcker hittar man en underliggande samhällskritik som hon bland annat belyser genom en fantastisk känsla för ironi och sarkasm.

av Jane Austen
Storpocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Stolthet och fördom , av Jane Austen
Beskrivning:
Stolthet och fördom är en av de där riktigt mäktiga kärleksromanerna som man kan läsa gång på gång. Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter. Med sitt rika och engagerande persongalleri, sina vackra miljöer och med sin subtila humor har romanen inspirerat och fängslat otaliga läsare världen över och fortsätter att göra så.

Jane Austens klassiska roman gavs ut i England 1813 och den första svenska översättningen utkom 1920. Nu återutges den i nyöversättning av Gun-Britt Sundström och med efterskrift av författaren Malte Persson.

av Jane Austen
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 128 kr.
  ( 189,00 kr. )
Förnuft och känsla , av Jane Austen
Beskrivning:
En av den engelska litteraturens stora klassiker i ny lyxig utgåva
Marianne Dashwood är impulsiv och låter sig lätt dras med i de stora känslornas spel. Motsatsen till sin förståndiga och balanserade syster Elinor. Marianne, passionerad och romantisk, faller för den charmiga men opålitliga John Willoughby. Medan Elinor stoiskt hanterar nyheten om att den hon älskar, Edward Ferrars, är trolovad med en annan.
Jane Austens första roman Förnuft och känsla skildrar med unik exakthet övergången mellan upplysning och romantik, genom två oförglömliga kvinnogestalter. Historien om Marianne och Elinor Dashwood har aldrig slutat fascinera läsare världen över. En av den engelska litteraturens stora klassiker, här i svensk översättning av Marie-Louise Elliott.
JANE AUSTEN [1775- 1817] var en engelsk författare, född i Steventon, Hampshire. Hennes romaner var realistiska skildringar med bitande ironi av den engelska överklassen och inte minst kvinnans roll i den. Mest berömda är Förnuft och känsla [ Sense and Sensibility , 1811], Stolthet och fördom [ Pride and Prejudice , 1813] och den postuma Övertalning [ Persuasion , 1818].
»Bredvid Jane Austen är James Joyce lika oskuldsfull som gräs.« | W.H. AUDEN
»Med den permanenta kvaliteten hos riktig litteratur.« | VIRGINIA WOOLF

 

Charlotte Brontë

Charlotte Brontë är en av de tre Brontë systrarna som under 1800-talet utgav en rad fantastiska romaner. I motsättning till systrarna Anne och Emily har Charlotte Brontë skrivit flera böcker, men den mest lästa och högst älskade är Jane Eyre, som är en romantisk roman med starka gotiska drag.

av Charlotte Brontë
Häftad, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 142 kr.
  ( 219,00 kr. )
Jane Eyre , av Charlotte Brontë
Beskrivning:

Det finns tyvärr ingen beskrivning på denna bok.

 

Harper Lee

Ställ ut en väktare är boken som gjorde Harper Lee känd och den var också grunden till hennes vinst av Pulitzer-priset. Romanen belyser ras i Amerika och trots att boken innehåller otaliga hemskheter såsom rasdiskriminering och våldtäkt så har Harper Lee lyckats med konsstycket att injicera boken med värme.

 

av Harper Lee
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Ställ ut en väktare , av Harper Lee
Beskrivning:
Det har blivit femtiotal i småstaden Maycomb i Alabama. Den nu vuxna Jean Louise Finch – eller Scout som hon kallas – återvänder hem från New York för att besöka sin far, Atticus. Scout blir tvungen att brottas med såväl personliga som politiska frågor medan hon försöker förstå sin fars syn på samhället, liksom sina egna känslor inför platsen där hon växte upp.

Ställ ut en väktare är Harper Lees första roman på över femtio år och den andra någonsin som ges ut. Den skrevs innan Dödssynden (To Kill a Mockingbird), men utspelar sig kronologiskt sett efter händelserna i debutboken. Lee trodde själv att manuset hade gått förlorat, tills det återfanns förra året. Ställ ut en väktare är en tankeväckande roman skriven i en turbulent tid, som kastar nytt ljus över en av den moderna litteraturens klassiker.

 

Lewis Carroll

Alice i Underlandet är nog mest känd som klassisk barnlitteratur men det är en av de böcker som man kan läsa oavsett ålder. Det är en berättelse fylld med finurliga personligheter och vändningar. Med en förtrollande känsla för logik och ordlekar trollbinder Lewis Carroll både unga och gamla läsare.

 

av Lewis Carroll
, 2009
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 158 kr.
  ( 239,00 kr. )
Alice i underlandet , av Lewis Carroll
Beskrivning:
Den oändligt fantasifulla berättelsen av Lewis Carroll började med en saga som berättades på en båtutflykt en sommardag år 1862. Åhörare var tioåriga Alice och hennes båda systrar, döttrar till dekanen vid Christ Church College i Oxford, där Lewis Carroll undervisade. Barnen blev så förtjusta i den otroliga sagovärld han målade upp att de bad honom att skriva ner berättelsen.
Alla de drömlika äventyr som Alice råkar ut för när hon har fallit ner i kaninhålet, och inte minst de oförglömliga figurer hon träffar på där, fängslade omedelbart både barn och vuxna. Den ständigt leende Solkatten, Hattmakaren, den vita kaninen och Hjärter Dam har alla kommit att bli några av litteraturens mest älskade och uppskattade sagofigurer.

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!