Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Vi rekommenderar

7 bra böcker till män

Av  NINA SANDERHOFF HANSEN , den 25 mars 2017

Kom igång med vår-läsningen med Plusbok.se. Här har vi gjort en lista med sju rekommenderade böcker till män, som är full med bl.a. deckare, dokumentärer och thrillers. Läs mer här.

Letar du efter en spännande bok? Ta då en titt på listan här, där vi har samlat 7 böcker som vi rekommenderar till män nu i vår. Här finns en bra blandning av thrillers, deckare och andra bra böcker som män ska läsa.

7 böcker till män, våren 2017

1 och 2: Utmarker och Inland av Arne Dahl

Arne Dahl är kanske mest känd för sina böcker om A-gruppen, med Paul Hjelm och Kerstin Holm i spetsen. Du har säkert sett serien om dem och märkt att Dahl är expert på att fläta två historier samman till ett, förbluffande, slut. Visste du att han börjat skriva på en ny serie, där en hårresande historia börjar där den andra slutar? Här de två böckerna i serien om Sam Berger, varav den senaste släpps den 27/3-2017.

av Arne Dahl
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 219,00 kr. )
Utmarker , av Arne Dahl
Beskrivning:
Hon heter Ellen Savinger och har varit försvunnen i tre veckor.
Sam Berger fruktar att en seriemördare tagit henne, men få av hans kollegor inom Stockholmspolisen lyssnar på honom: utan kropp, inget brott.
Så kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram: plötsligt är även jägaren jagad, och i utmarkerna väntar en sanning som alltför många vill dölja.
Tempofyllda Utmarker visar upp en helt ny sida av Arne Dahl. Det är en roman full av försåtsmineringar och hemliga rum, den första där vi följer detektiverna Sam Berger och Molly Blom.
Jag säger det med en gång: Arne Dahls nya kriminalroman ”Utmarker” är helt fantastisk och jag har, trots att vi inte har kommit så långt in i 2016, svårt att se att Svenska Deckarakademin kan utse någon annan bok till ”Årets bästa svenska kriminalroman”. SYDSVENSKAN

av Arne Dahl
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 97 kr.
  ( 219,00 kr. )
Inland , av Arne Dahl
Beskrivning:
INLAND av Arne Dahl är den nervpirrande uppföljaren till Utmarker, där Sam och Molly får ett oväntat fall från det förflutna.

Sam Berger öppnar ögonen till en vit värld utan några som helst kännetecken. Han har ingen aning om var han befinner sig, men när han upptäcker Molly Blom vid sin sida, inser han att de båda flyr undan från en rättvisa som inte längre är rättvis.

INLAND är den nervpirrande uppföljaren till Utmarker, där Sam och Molly får ett oväntat fall från det förflutna. Man dömde och fängslade mördaren för längesen, men är det verkligen han som är den skyldige?

3: Törst av Jo Nesbø

Jo Nesbø är känd för att skriva skrämmande deckare med Harry Hole och hans kollegor i spetsen. Hans deckare har ett driv och en energi som gör att den är spännande från pärm till pärm. Nesbø har en förkärlek för psykopater och brotten är därför otäckt genomtänka och särskilt obehagliga. Vetskapen om att dessa typer av personligheter faktiskt existerar i verkligheten gör att nackhåren reser sig lite extra. Även om du inte läst de tidigare böckerna i serien, så kan du utan problem följa med i historien.

av Jo Nesbø
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
Törst , av Jo Nesbø
Beskrivning:
I TÖRST av Jo Nesbø kopplas Harry Hole till ett fall där en person hittas mördad i sitt hem, tömd på blod och med bitmärken på halsen.

Man hittar en person mördad i sitt hem. Tömd på blod och med bitmärken på halsen. Polisen börjar misstänka att det handlar om det omdiskuterade begreppet vampyrism och övertalar den före detta utredaren Harry Hole att hjälpa till med det underliga fallet. Harry om någon vet vad en del människor är kapabla till och var inte många av kriminalhistoriens värsta seriemördare diagnosticerade som just vampyrister?
Harry har sina egna orsaker till att hjälpa polisen med detta fallet, och det är att fånga mannen som kom undan. Hans jaktinstinkter väcks till liv och Harry tvingas igen att offra en del av sig själv i jakten på den retfulla mördaren.

4: Djävulens dagbok av Robert Wittman och David Kinney

Om du är ute efter en verklighetsbaserad bok som kanske också kan beskrivas som grym och realistisk, så ta en titt på Djävulens dagbok av Robert Wittman och David Kinney. Boken avslöjar berättelser och hemliga register från Alfred Rosenberg, Hitlers chefsideolog och ger en skakande inblick i deras tankegång.

av Robert K. Wittman,...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 259,00 kr. )
Djävulens dagbok : Alfred Rosenberg och tredje rikets försvunna hemligheter , av Robert K. Wittman, David Kinney
Beskrivning:
Alfred Rosenberg tillhörde Hitlers innersta krets och fungerade som Tredje rikets chefsideolog. Efter kriget hittades hans dagbok i ett slott i Bayern.
De personliga anteckningarna ger skrämmande insikter i hur en av männen bakom Förintelsen tänkte, och under rättegångarna i Nürnberg undersöktes dagboken av åklagarna. Efter att Rosenberg dömts och avrättats försvann sedan texten spårlöst.
År 2001 fick FBI-agenten Robert K. Wittman höra talas om dagboken och inledde en jakt som tio år senare skulle leda honom fram till det sensationella fyndet.
Djävulens dagbok berättar den spännande historien om hur materialet försvunnit och hållits gömt.
Parallellt får vi ta del av Rosenbergs innersta tankar såsom han själv skrivit ner dem. Det ger en unik inblick i hans roll i anfallet mot Sovjetunionen, nazisternas konfiskation av värdefull konst, hans konversationer med Hitler och hans många intriger mot Göring, Goebbels och Himmler som han alla betraktade som oseriösa opportunister.
"Levande och välskriven. Hälften detektivhistoria, hälften historiebok [] fascinerande läsning."
Roger Moorhouse
"Den här boken kan inte rekommenderas tillräckligt starkt"
New York Journal of Books
"En fängslande akademisk detektivhistoria om den ofta förbisedda chefsideologen i Tredje riket."
Kirkus Reviews
ROBERT K. WITTMAN är författare tillbästsäljaren Priceless: How I WentUndercover to Rescue the Worlds StolenTreasures och var under sin tid på FBI enav deras främsta experter på stulnakulturföremål. Han var också den somgrundade myndighetens specialistteam för att bekämpa konststölder.
DAVID KINNEY är journalist och mottagareav Pulitzerpriset. Han har skrivit för fleraav USA:s största tidningar och hartidigare utkommit med två böcker.

5: Du lever så länge du lär av Christer Olsson

Vem har inte användning av lite handgripliga livstils-tips? Om du letar efter dem av det mer hårdnackade slaget så är den här boken perfekt. Gör det!, Veckla ut dig!, Agera!, Lev! säger författaren, eftersom ”Action speaks louder than words”. Är du redo för förändring?

av Christer Olsson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 184 kr.
  ( 269,00 kr. )
Du lever så länge du lär : från veta till göra , av Christer Olsson
Beskrivning:
Det finns inga rätt sätt. Konsten med livet är att hitta ditt sätt! Christer Olsson är fiskarpojken från Öckerö som gjort sunt förnuft till en livs- och affärsstrategi. Vad han än tar sig an har han det mänskliga perspektivet i fokus. Han har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke och inte minst till handling. Och hans goda råd är lika användbara för chefer och ledare som för människor på alla platser och situationer i livet.
I 49 texter som spänner över allt ifrån självrespekt, rädsla och förändringsvilja till avundsjuka, mod och arbetsglädje målar Christer i sin nya bok upp tankeväckande bilder och sår tankefrön.
Vikten av att vilja och att ständigt utvecklas löper som en röd tråd genom Christer Olssons liv och böcker från uppväxten med pappa trålaren på Västkusten, genom åren som föräldralös och sedan under karriären inom affärslivet och inte minst i jobbet som StarForLife-ambassadör, som tagit honom till barnen och skolorna i det fattiga Afrika.
En människa definieras genom sina handlingar och det är också Christer Olssons budskap. Gör det!, Veckla ut dig!, Agera!, Lev!, säger Christer. Action speaks louder than words.
Du lever så länge du lär är en varm och personlig inspirationsbok men också en kickstart i självutveckling och personligt ledarskap. Därför finns det längst bak i boken sidor för egna reflektioner och handlingsplaner.

6: Tvinga mig av Lee Child

Gillar du pulshöjande äventyr? Då är den nya Jack Reacher-boken av Lee Child något för dig! Några av Lee Childs böcker om Jack Reacher har blivit filmatiserade till actionfilmer med Tom Cruise i huvudrollen. Den senaste bogen i den spännande serien kommer ut i maj.

av Lee Child
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 168 kr.
  ( 249,00 kr. )
Tvinga mig , av Lee Child
Beskrivning:
Ett nytt pulshöjande äventyr med Jack Reacher
"Allting med den, från Reachers näsa för dåliga nyheter och hela vägen fram till slutet, håller samma styrka som alltid." - The New York Times
Reacher kliver av tåget i Mothers Rest, en hemlighetsfull stad befolkad av vaksamma människor. Han möter en kvinna på perrongen som letar efter sin försvunna detektivpartner, och Reacher bestämmer sig för att hjälpa henne. Snart är de mitt uppe i en desperat färd genom landet och genom de dolda delarna av internet. Sökandet efter sanningen leder dem tillbaka till Mothers Rest, där Reacher måste möta en mardröm värre än han någonsin hade kunnat föreställa sig.

7: Jakten på Thunder av Eskil Engdal och Kjetil Sæter

Om du är ute efter spännande dokumentärer så är den här boken ett hett tips. Läsaren hamnar ute på öppet hav och får kryssa mellan höga vågor och pirater, i nutid! Boken kommer med bilder på den farliga resan och en hel del sanningar avslöjas.

av Eskil Engdal, Kjet...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 182 kr.
  ( 249,00 kr. )
Jakten på Thunder : en dokumentär thriller om världshavens piratfiskare och en kompromisslös svensk kapten , av Eskil Engdal, Kjetil Sæter
Beskrivning:
Långt bortom lagstiftning och kontroll drar en internationell maffia upp fisk för miljarder ur världshaven. De finaste filéerna landar på gourmetkrogar i New York, Paris och Tokyo, medan pengarna stannar hos båtägare och affärsmän som håller sig dolda bakom falska papper och ständiga byten av båtnamn, bekvämlighetsflagg och besättning.
När miljöorganisationen Sea Shepherd och den svenske kaptenen Peter Hammarstedt hittar den ökända trålaren Thunder vid randen av Antarktis ismassor blir det starten på världshistoriens längsta fartygsjakt, ett mentalt utmattningsspel i ett stormplågat ingenmansland. Jakten pågår månad efter månad, samtidigt som en hemlig Interpoloperation i land försöker få lagstiftningen att komma åt den hänsynslösa rovdriften på fisk och människor.
Jakten på Thunder är en dokumentär thriller som utspelar sig här och nu. Boken inkluderar ett rikt bildmaterial från den stormiga kampen mellan piratfiskare och miljöaktivister.
" Jakten på Thunder är en nervkittlande skildring från några av världens farligaste vatten. Boken sätter dessutom strålkastarna en av våra viktigaste samhällsfrågor."
Fredrik Laurin, journalist och medproducent till ett tiotal TV-dokumentärer om tjuvfiske. Trefaldigt belönad med Stora journalistpriset.

 

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!