Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

skräck

7 Blodisande rysare

Av  Robin Oldberg , den 3 november 2017

Edgar Allen Poe, H.P. Lovecraft, Stephen King, Jo Nesbø, Bram Stoker, Clive Barker – många är skräckförfattarna som har skrämt livet ur oss med sina rysliga berättelser om mörker och ond bråd död.

Det finns personer som älskar allt som har med skräck att göra, personer som helt enkelt inte kan få nog av det rysliga, läskiga och att skrämmas halvt till döds. För mig var Bröderna Lejonhjärta tillräckligt läskig, inte minst filmen. Det var först i tidiga tonåren som jag åter vågade ta mig igenom hela filmatisering. Ändå har skräckböcker alltid haft en viss dragningskraft, det är inte ofta jag läser dem, men jag återvänder ändå alltid vid en eller annan tidpunkt, gärna när det är ljust utomhus.

Med tanke på att Halloween nu har passerat så känns det säkert att lista ett gäng riktigt bra skräckisar. Böcker som har fängslat men också skrämt livet ur tusentals läsare, givit upphov till en och annan fobi och efterlämnat mardrömmar i mängder. Många är alla de som har drabbats av sömnlösa nätter efter att ha läst dessa böcker. Klarar du av att läsa dem?

Skräckbokstips:

Samlade noveller 2., av Edgar Allen Poe

av Edgar Allan Poe
Häftad, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 249,00 kr. )
Samlade noveller. 2 , av Edgar Allan Poe
Beskrivning:
Edgar Allan Poe - skräckromantikens urgestalt, en av artonhundratalets mest genomträngande och förbluffande författare. Detta är den andra av tre volymer med Poes samlade noveller, i kompletta nyöversättningar av Erik Carlquist. Första volymen innehåller de mest kända och omtalade novellerna, medan volym två och tre innehåller de sällan eller aldrig översatta och obskyrt experimentella novellerna. Volym två innehåller: Hans Pfaalls underbara äventyr, Metzengerstein, Levande begravd, Mellonta tauta, Scheherazades ettusenförsta berättelse, Lornjetten, Perversitetens djävul, Rekordballongen, Avgrunden och pendeln, Tre söndagar i veckan, Mystifikationen, En berättelse om Ragged Mountains, Ligeia, Manuskript funnet i en flaska. Detta är ett limhäftat nytryck.

Skräcknoveller, av H.P. Lovecraft

av H. P. Lovecraft
, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 343 kr.
  ( 479,00 kr. )
Skräcknoveller , av H. P. Lovecraft
Beskrivning:
Skräcklitteraturens mästare H P Lovecraft med den största samlingen av hans främsta och hemskaste noveller som någonsin presenterats i Sverige. Dessutom i en lyxig utgåva med linneband, lässnöre, trådbindning, fylliga kommentarer och en svensk Lovecraftbibliografi. Ett måste för Lovecraftälskare!

Ett hjärta åt helvetet, av Clive Barker

av Clive Barker
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 259,00 kr. )
Ett hjärta åt helvetet , av Clive Barker
Beskrivning:
Han hade begått ett misstag när han öppnade Lemarchands ask. Ett mycket förskräckligt misstag.
Girighet och kärlek, kärlekslöshet och förtvivlan, åtrå och död, liv och fångenskap, krokar, kedjor och blod: Clive Barkers blodisande mästerverk om förbjuden åtrå och fruktansvärd återuppståndelse som låg till grund för filmen Hellraiser .
Frank Cottons omättliga aptit på smärtans mörka njutningar ledde honom till mysteriet med Lemarchands kub, och därifrån till en död som bara en störd själ kunde tänka ut. Men hans brors kärlekstörstande fru, Julia, har upptäckt ett sätt att återuppväcka Frank men priset blir blodigt och fruktansvärt och det kommer definitivt kosta så in i helvete.

Dracula, av Bram Stoker

av Bram Stoker
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 133 kr.
  ( 219,00 kr. )
Dracula , av Bram Stoker
Beskrivning:
Jonathan Harker skickas av sin advokatfirma till Transsylvanien för att bistå en ny klient, greve Dracula, som önskar bosätta sig i England. När Harker närmar sig destinationen varnas han av främlingar för att resa till grevens borg. Snart kommer han att förstå varför.
Bram Stokers Dracula är en av skräcklitteraturens största klassiker, boken bakom den moderna myten om vampyren. Här i svensk översättning av Sam J. Lundwall.
ABRAHAM »BRAM« STOKER [1847-1912] var en irländsk författare, i dag helt och hållet förknippad med den gotiska skräckromanen Dracula [1897]. Stoker använde sig av den flertusenåriga myten om vampyren, men gav gestalten den mörkt romantiska aura som den haft sedan dess - för att inte tala om det odödliga namnet, greve Dracula. Romanens inflytande är omätligt, i stort sett alla vampyrhistorier, i romaner, filmer, dramer, bär drag av Stokers Dracula .

Låt den rätte komma in, av John Ajvide Lindqvist

av John Ajvide Lindqv...
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Låt den rätte komma in , av John Ajvide Lindqvist
Beskrivning:
Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller...? Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförråden sniffar tonåringar lim och på kinakrogen hänger det gamla vanliga alkisgänget. Allt medan medierna fylls av sensationella rapporter om en rysk u-båt som gått på grund i Karlskrona. I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar. En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända. Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne. John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in är något så ovanligt som en svensk skräckroman. Omtumlande, överraskande och riktigt skrämmande. Men det är också en lysande skildring av en svårt mobbad pojkes väg ut ur barndomen och de vägval han ställs inför.

När lammen tystnat, av Thomas Harris

av Thomas Harris
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 112 kr.
  ( 189,00 kr. )
När lammen tystnar , av Thomas Harris
Beskrivning:
»Rena handboken i spänningslitteratur, ett mästerverk av ren framåtdrivande kraft. som störtar sig raketlikt mot sin upplösning. Harris är helt enkelt vår tids bästa thrillerförfattare.« | THE WASHINGTON POST
Som en del i sökandet efter en seriemördare med smeknamnet »Buffalo Bill« får FBI-aspiranten Clarice Sterling ett uppdrag. Hon måste besöka en man som sitterinspärrad på en högsäkerhetsfacilitet för psykiskt sjuka våldsbrottslingar, och intervjua honom.
Mannen, Hannibal Lecter, är en före detta psykiater med ovanliga preferenser och en internsiv nyfikenhet på psykets mörkare delar. Hans nära förståelse för mördaren och för Clarice själv bildar kärnan i Thomas Harris roman.
När lammen tystnar - en oförglömlig klassiker och boken bakom en av filmhistoriens mest kända thrillers.
I översättning av Sture Lundquist.
THOMAS HARRIS påbörjade sin karriär genom att recensera kriminalromaner i amerikanska och mexikanska tidningar, och var samtidigt reporter på AssociatedPress i New York. Han debuterade 1975 och har sedan dess blivit en bästsäljande författare världen över, främst genom böckerna om den raffinerade psykopaten HannibalLecter. När lammen tystnar [ The Silence of the Lambs ] är den andra och mest kända boken i serien, inte minst tack vare den hyllade filmen från 1991, med JodieFoster som Clarice Starling och Anthony Hopkins som Hannibal Lecter.
»En psykologisk thriller som är så skickligt sammanvävd och så gripande att man knappt kan ta sig igenom meningarna snabbt nog för att få veta vad som ska hända.« | ASSOCIATED PRESS

Coraline, Neil Gaiman

av Neil Gaiman
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 20 kr.
  ( 49,00 kr. )
Coraline , av Neil Gaiman
Beskrivning:
Coraline är en modern klassiker inom fantasy. Den har ibland jämförts med Alice i underlandet. Den lilla flickan Coraline och hennes föräldrar flyttar in i ett konstigt hus. Där bor fröken Spink och fröken Kraft, en gammal man som tränar en mus-cirkus ingen får se. Och så finns en dörr som kanske inte leder någonstans. Men när Coraline tittar efter hamnar hon i en spegelvärld. Där träffar hon en kvinna som presenterar sig som hennes "andra mamma". Hon vill att Coraline ska stanna för evigt. Neil Gaimans ungdomsbok förtrollar och skrämmer läsare i alla åldrar. Den har belönats med flera priser och dessutom rönt stora framgångar som animerad film.
Neil Gaiman, född 1960 i Storbritannien men nu bosatt i USA, är en av världens främsta fantasyförfattare. Av Neil Gaiman finns även "Odd och frostjättarna" och "Kyrkogårdsboken" i En bok för allas utgivning.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!