Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Kärleksromaner

5 romantiska böcker till Alla hjärtans dag

Av  Robin Oldberg , den 8 februari 2018

Alla hjärtans dag är snart här! Vill du komma i en hjärtlig stämning – eller helt enkelt bara hitta en romantisk bok att läsa? Då har du kommit rätt, här tipsar vi nämligen om fem läsvärda romantiska böcker.

Om du letar efter romantiska böcker så kan du kanske inspireras av oss! Här hittar du nämligen fem fantastiska kärleksböcker – både klassiker och nyare böcker! Vi har samlat böcker ifrån författare såsom Jane Austen, John Green, Jojo Moyes, Simona Ahrnstedt, Nora Roberts och Charlotte Brontë

Tips på romantiska böcker

Stolthet och fördom, av Jane Austen

En lista med romance och kärleksböcker måste innehålla Stolthet och fördom. Boken behöver förmodligen inte någon närmare introduktion eller beskrivning, de allra flesta har i alla fall en aning om vad boken handlar om – även om man aldrig har läst den. Jane Austens mästerliga kärleksroman utspelar sig i på i grevskapet Hertfordshire i England där kärleksintrigerna haglar – vem ska få gifta sig med den stilige men högfärdiga Mr. Darcy?

av Jane Austen
Storpocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Stolthet och fördom , av Jane Austen
Beskrivning:
Stolthet och fördom är en av de där riktigt mäktiga kärleksromanerna som man kan läsa gång på gång. Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter. Med sitt rika och engagerande persongalleri, sina vackra miljöer och med sin subtila humor har romanen inspirerat och fängslat otaliga läsare världen över och fortsätter att göra så.

Jane Austens klassiska roman gavs ut i England 1813 och den första svenska översättningen utkom 1920. Nu återutges den i nyöversättning av Gun-Britt Sundström och med efterskrift av författaren Malte Persson.

 

Livet efter dig, av Jojo Moyes

Jojo Moyes nu moderna klassiker Livet efter dig har hyllats unisont över hela världen. Boken har sålts i över 6 miljoner exemplar över hela världen, vilket ger en tydlig bild av bokens framgång. Moyes karriär har dock inte alltid varit säker. I början avfärdades många av hennes utkast. Med ett barn, en baby på väg, och en journalistkarriär att ta hand om hade Moyes egentligen bestämt sig för att sluta med skrivandet om även hennes fjärde bok skulle bli avfärdad – men det blev hon inte! Med boken Sheltering Rain debuterade hon i 2002, 10 år senare fick hennes karriär en ordentlig skjuts i och med släppet av Livet efter dig.

av Jojo Moyes
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 9 kr.
  ( 9,00 kr. )
Livet efter dig , av Jojo Moyes
Beskrivning:
En kärlekshistoria som får dig att gråta, skratta och bli arg allt på en gångLou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.Livet efter dig har blivit enormt älskad och populär i England, och valdes till årets bästa bok av läsarna i Richard & Judy Book Club. "En kärlekshistoria som får dig att gråta, skratta och bli arg allt på en gång"En bokcirkel för alla"Det är en rörande, smärtsam berättelse om en annorlunda kärlek. Språket är enkelt i kompositionen med en subtil humor, det dystra ämnet till trots. För att ta till en möjligen sliten kliché, så kan detta mycket väl vara århundradets kärlekshistoria."BibliotekstjänstJag har haft väldigt svårt att lägga ifrån mig boken och känner mig ovanligt engagerad i personerna, så till den milda grad att jag faktiskt tror att jag drömde om Lou och Will i natt. Lite som med One Day när det begav sig. Helena Dahlgren, Dark places bloggChrist alive, what an amazing book. I cant think of enough superlatives. Im sick from crying. Its INCREDIBLY moving and so brave dealing with such a delicate subject without any silly sidestepping. SUCH a great heroine, so belieavable, real, lovable, likeable. And what a powerful love story. And told with such warmth. My book of the year so far. PLEASE read it!Marian KeyesJOJO MOYES (f 1969) har jobbat som journalist, bl a på The Independent, men är sedan 2002 författare på heltid. Hon har skrivit nio romaner, varav tre finns på svenska: Det skyddande regnet, Moln över Arcadia och Brudskeppet.

 

Allt eller inget, av Simona Ahrnstedt

Simona Ahrnstedt är Sveriges okrönta romancedrottning! Allt eller inget är hennes senaste verk, denna bok utspelar sig i en modern miljö, Något som hennes första böcker inte gjorde, hennes karriär startade nämligen med en historisk kärlekstrilogi – där de tre böckerna utspelar sig på samma plats under tre olika tidsperioder. Dessa böcker är Överenskommelser, Betvingade, och De skandalösa.

av Simona Ahrnstedt
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 149 kr.
  ( 219,00 kr. )
Allt eller inget , av Simona Ahrnstedt
Beskrivning:
Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.För att trösta sig sitter Lexia i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon känner sig misslyckad. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig.Adam Nylund är en hård man. Han är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hänsynslösa stil. Han har kommit till Stockholm för att rensa upp på bolagets nyinköpta reklambyra. Egentligen fokuserar han enbart på arbete, men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse. I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor.

På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam.
Allt eller inget är en underhållande roman om moderna kvinnor, het passion och omöjliga kroppsideal.

 

Förr eller senare exploderar jag, av John Green

John Greens Förr eller senare exploderar jag tog öven den världen med storm. Youtubern Green levererade en bok som låg nummer ett på The New York Times Best Seller lista för barn- och ungdomsböcker i hela sju veckor. Boken utsågs även till 2012 års bästa roman av just New York Times. Lite kuriosa till den engelska boktitlen, John Green uppger att det engelska namnet, The fault in our stars, är inspirerad av en replik ifrån Shakespears pjäs Julius Ceasar där adelsmannen Cassius säger till Brutus:

The fault, dear Brutus, is not in our stars,

But in ourselves, that we are undelings”.

av John Green
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Förr eller senare exploderar jag , av John Green
Beskrivning:
Förkrossande vackert, berörande och underhållande

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.
Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.
Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst.

 

Jane Eyre, av Charlotte Brontë

Jane Eyre gavs ut 1847 och är skriven av Charlotte Brontë under pseudonymen Currer Bell. Boken blev snabbt en stor succé, bland annat av författaren och kritikern William Thackeray. Den första svenska översättningen utkom redan i 1850. Jane Eyre anses vara en av den brittiska litteraturens stora klassiker, boken skildrar en prästdotters uppväxt och liv som kvinna. En central del i berättelsen är huvudpersonens försöka att skapa en självständighet och det motstånd som hon möter i samhället, i religionen, och även ifrån henne själv.

av Charlotte Brontë
Häftad, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 142 kr.
  ( 219,00 kr. )
Jane Eyre , av Charlotte Brontë
Beskrivning:

Det finns tyvärr ingen beskrivning på denna bok.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!