Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

nyheter. boklista

12 boktips till semestern

Av  Maria Svensson , den 28 juni 2019

Vad är en perfekt semester? En med massor av tid att läsa förstås! Här har vi samlat några rykande färska titlar för dig som behöver inspiration till sommarläsningen. Mycket nöje!

Sommaren 2019 bjuder på massor av spännande thrillers och deckare, romaner och feelgood. Oavsett vad du föredrar, så är vi säkra på att du kan du hitta något som frestar bland dessa böcker. Om du gillar historiska romaner blandat med en aning mystik, så rekommenderar vi varmt Kate Mortons nya bok Klockmakarens dotter. Är du thrillerälskare, så har du väl inte missat Jo Nesbøs nya Harry Hole-deckare Kniv? Hitta din favorit bland böckerna nedan och beställ billigt på Plusbok.se. Glad sommar!

Dotterns berättelse - Armando Lucas Correa

av Armando Lucas Corr...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 142 kr.
  ( 219,00 kr. )
Dotterns berättelse , av Armando Lucas Correa
Beskrivning:
Av författaren till succéboken Den tyska flickan!
New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig.
Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger.
Dotterns berättelse är en hjärtskärande historia om kärlek, överlevnad och hopp, baserad på verkliga händelser, och beskriver ett av de mest brutala av Nazisternas dåd massakern i den pittoreska franska byn Oradour-Sur-Glane.
Armando Lucas Correa är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo, Kuba, men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning. Den tyska flickan blev en stor internationell succé och har sålt i över 60.000 ex bara i Sverige.
Sagt om Den tyska flickan :
»En drabbande historia om krig och terrorism skildrad helt genom de undrande barnens ögon.« Pia Lindestrand, BTJ
»En av de vackraste, mest häpnadsväckande och berörande böcker jag någonsin läst.« Daniela Granvik, Bokduetten

Klockmakarens dotter - Kate Morton

av Kate Morton
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Klockmakarens dotter , av Kate Morton
Beskrivning:
Ny storslagen roman om kärlek, hemligheter och gåtor i det förflutna av hyllade och älskade Kate Morton. Till godset Birchwood Manor på engelska landsbygden anlände på 1860-talet en grupp konstnärer ledda av den karismatiske Edward Radcliffe. En vistelse i inspirationens och kreativitetens tecken slutade med katastrof då en kvinna mördades och en annan försvann. I nutid hittar den unga arkivarien Elodie Winslow en gammal väska som innehåller ett foto av en vacker kvinna och en teckning föreställande ett pampigt hus. Hon blir närmast besatt av kvinnan och känner omedelbart igen huset, fast hon vet att det är en omöjlighet. Vad har hon för koppling till det som hände för länge sedan på Birchwood Manor?

Kniv - Jo Nesbø

av Jo Nesbø
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
Kniv , av Jo Nesbø
Beskrivning:
KNIV av Jo Nesbø är den tolfte boken om Harry Hole, där Harry hamnar i en uppgörelse med en gammal motståndare.

Harry möter sin hittills största personliga utmaning i denna dramatiska kriminalroman, som är en fortsättning på den nervpirrande boken Törst. När han en dag vaknar upp, mycket bakfull, är lakanen och hans händer täckta av blod.

Jo Nesbø är troligen Norges mest framgångsrika författare och har sålt över 40 miljoner böcker. Han har uppnått stora internationella framgångar och räknas som en av de främsta kriminalförfattarna i världen. Har du ännu inte läst en bok av Jo Nesbø, så har du något att se fram emot! KNIV är en hårresande berättelse om du inte kommer att kunna lägga ifrån dig.

Har du läst alla böckerna i thrillerserien om Harry Hole? Om inte, hittar du de tidigare 11 böckerna i vårt blogginlägg här.

Under fallande stjärnor - Nora Roberts

av Nora Roberts
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Under fallande stjärnor , av Nora Roberts
Beskrivning:
UNDER FALLANDE STJÄRNOR av Nora Roberts är andra delen i romanserien Familjen i Chesapeake Bay.

I seriens planerade fyra delar berättar var och en av bröderna Quinn sin historia, och i den här boken har turen kommit till Ethan. När brödernas adoptivfar Ray dog bad han bröderna Cameron, Ethan och Philip att adoptera den tioårige Seth. Ethan är beredd att göra sin andel i pojkens uppfostran, med den utmaning det innebär. Efter Rays död tillbringar Ethan det mesta av sin tid på familjens båtbyggarfirma.

Och så är det Grace. Ethan har aldrig vågat erkänna att han älskar henne. För att bli lycklig måste han försona sig med sitt förflutna.

UNDER FALLANDE STJÄRNOR kommer att efterföljas av böckerna En trygg hamn och Vid horisonten, där Philip och Seth berättar sina historier. Bok nummer ett i serien är På öppet hav, där Cameron, den äldste brodern, är huvudkaraktären. Missa inte den fängslande romanserien av roman-drottningen Nora Roberts.

Det straff hon förtjänar - Elizabeth George
Utgivningsdatum 5/7

av Elizabeth George
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det straff hon förtjänar , av Elizabeth George
Beskrivning:
DET STRAFF HON FÖRTJÄNAR av Elizabeth George är bok nummer 20 i serien om Thomas Lynley och Barbara Havers.

I den idylliska lilla staden Ludlow förbyts lugnet mot chock när stadens diakon Ian Druitt, en högaktad medborgare, står anklagad för pedofili.

Druitt häktas och avlider kort tid efteråt på Ludlows polisstation. Men är det självmord eller mord?

För att hjälpa den lokala polisen sätts Havers och Lynley på fallet, och de upptäcker snart att många av Ludlows invånare har hemligheter de inte vill avslöja. Det blir ett svårlöst fall, där de två poliserna måste separera lögn från sanning i en lång rad vittnesmål.

I sin bok DET STRAFF HON FÖRTJÄNAR är Elizabeth Georg i högform och håller taget om läsaren ända till sista sidan.

Hitta många fler av Elizabeth Georges spännande thrillers här.

Diamanthandlarens änka - Dinah Jefferies

av Dinah Jefferies
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 219,00 kr. )
Diamanthandlarens änka , av Dinah Jefferies
Beskrivning:
DIAMANTHANDLARENS ÄNKA av Dinah Jefferies är en roman om kärlek och svek på 30-talets Ceylon.

Den vackra Louisa kommer från en framgångsrik familj. Hon är gift med den omsorgsfulle men djärve affärsmannen Elliot. Tillsammans är det ett perfekt par - men en skugga ligger över deras lycka eftersom de ännu inte har lyckats få några barn. Louisa går igenom flera missfall och som tiden går verkar Elliot lägga ett avstånd mellan sig och sin hustru.

Helt oväntat dör Elliot och lämnar efter sig flera hemligheter com får Louisa att undra om hon någonsin kände honom på riktigt. Bit för bit börjar Louisa bygga ett nytt liv åt sig själv, samtidigt som hon oundvikligen dras till Leo, ägaren av kanelodlingen Cinnamon Hills.

DIAMANTHANDLARENS ÄNKA är en bok med levande skildringar av livet i den sydöstasiatiska övärlden, med den tidigare kolonin Ceylon som bakgrund för en storslagen kärleksroman.

Dinah Jefferies har även skrivit boken Teodlarens hustru.

Nu stormar det i dalens famn - Ewa Klingberg

av Ewa Klingberg
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 133 kr.
  ( 219,00 kr. )
Nu stormar det i dalens famn , av Ewa Klingberg
Beskrivning:
NU STORMAR DET I DALENS FAMN av Ewa Klingberg är tredje boken i serien om begravningsbyrån Tranan.

För tillfället har Sandra övergett tanken på att gå tillbaka till det liv hon hade förut. På andra sidan Tranås har en nyöppnad begravningsbyrå börjat konkurrera med hennes och dagarna går sin gilla gång med bouppteckningar, dödsfall, kistor, anhöriga med underliga önskemål och renovering. Men på det hela taget vågar Sandra ändå hoppas försiktigt på en ljus framtid samtidigt som våren är på väg. Och med den kommer också kärleken...

Ewa Klingberg beskriver vardagslivet på en begravningsbyrå med en värme och humor som garanterat får läsaren att dra på smilbanden. Har du inte läst de tidigare böckerna i serien, så hittar du dem här: del 1: Där rosor faktiskt dör och del 2: Blott en begravning.

NU STORMAR DET I DALENS FAMN är en härlig och roande bok av en av Sveriges mest populära feelgood-författare. Hon är inte bara känd för serien Begravningsbyrån Tranan utan har även skrivit flera fristående romaner. Hitta fler av hennes böcker här.

En cirkel av sten - Elly Griffiths

av Elly Griffiths
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 143 kr.
  ( 229,00 kr. )
En cirkel av sten , av Elly Griffiths
Beskrivning:
EN CIRKEL AV STEN av Elly Griffiths är den elfte boken om rättsarkeologen Ruth Galloway.

Kommissarie Harry Nelson har fått flera anonyma hotbrev som leder tankarna till liknande brev han fick för många år sedan. Den gången ledde breven honom till ett fall med en försvunnen flicka som han inte lyckades rädda. Det var även fallet som sammanförde honom med Ruth. Nu ser deras gemensamma framtid dock osäker ut eftersom Nelsons fru väntar barn och ska föda när som helst.

Ruth är igång med en utgrävning i Norfolk när hon hittar en stencirkel med benrester i mitten. De visar sig vara benen av en tolvåring som försvunnit. Ju mer Ruth och Harry undersöker fallet, desto mer liknar det deras tidigare fall. Men mannen som skrev breven till Nelson förra gången är död. Eller är han det?

EN CIRKEL AV STEN är en fängslande bok där gamla spöken får nytt liv för Ruth och Harry. Hitta fler spännande kriminalromaner av Elly Griffiths här.

Drömhuset - Veronica Henry

av Veronica Henry
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 143 kr.
  ( 219,00 kr. )
Drömhuset , av Veronica Henry
Beskrivning:
DRÖMHUSET av Veronica Henry är en charmig, nostalgisk roman om mäklaren Belinda Baxter. Hon har sin egen mäklarfirma och har fått uppdraget att sälja det underbara huset Hunters Moon, som ligger vid en flod i det natursköna Cotswolds, England. Huset har tillhört familjen Willoughby i flera decennier, men ägarna tvingas nu sälja det på grund av ekonomiska och hälsomässiga orsaker.

Men försäljningen går inte så enkelt som man hade kunnat tro. Belindas till synes enkla uppdrag öppnar upp en hel livstid av hemligheter - och även Belinda själv måste möta sitt förflutna.

Veronica Henry är en av de mest populära feelgoodförfattarna i England. Hennes bok A Night on the Orient Express belönades med Romantic Novel of the Year 2014. DRÖMHUSET är hennes andra bok som ges ut på svenska. Du hittar fler av hennes böcker här.

Henrys hemlighet - Kristina Ohlsson

av Kristina Ohlsson
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Henrys hemlighet , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
HENRYS HEMLIGHET av Kristina Ohlsson är en deckare om advokaten Martin Benner och hans döde vän Henry Schiller.

Martin älskar antikviteter, och blir överlycklig när han erbjuds överta Henrys andel i en antikaffär i New York. Men det dröjer inte länge förrän Martin kontaktas av en man som berättar för honom att Henry inte dog av en sjukdom, utan att någon mördade honom.

Martin börjar nysta i trådarna för att hitta sanningen om Henry, samtidigt som han upptäcker att någon övervakar honom. Han hittar spår i snön utanför sitt hus på morgonen. Martins undersökningar visar snart att antikaffären drivs med dunkla affärsmetoder. Vem var egentligen hans vän Henry? Vad hände när han dog?

Martin får allt svårare att se vem som egentligen är hans vän eller fiende, vad som är sanning och vad som är lögn. HENRYS HEMLIGHET är en riktigt spännande bok av en av Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare, där det förflutna sätter spår som inte kan döljas.

Kristina Ohlsson har sålt över 3,5 miljoner böcker över hela världen. Hitta fler av hennes fängslande spänningsromaner här.

Papa - Jesper Stein

av Jesper Stein
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Papa , av Jesper Stein
Beskrivning:
PAPA av Jesper Stein är den femte boken i thrillerserien om Axel Steen. Kriminalinspektör Vicki Thomsen utreder en stor stöld, där 143 bankfack tömts i en källare vid Nørreport i Köpenhamn. Ingen vet vad som fanns i bankfacken, men ryska kriminella misstänks för brottet.

Samtidigt sker ett möte mellan maffians hantlangare Bashkir och en dansk gangster. Den ryske maffiabossen Papa vill sälja en stor vapenlast till den colombianska gruppen FARC.

I sin nya bok PAPA bjuder Jesper Stein på rå kriminalitet blandat med omöjlig kärlek och svek som får ödesdigra konsekvenser. Boken har omnämnts som Steins hittills bästa kriminalroman.

Hitta fler av Jesper Steins spänningsromaner här.

Socker, salt och nya chanser - Claire Sandy
Utgivningsdatum 2/7

av Claire Sandy
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Socker, salt och nya chanser , av Claire Sandy
Beskrivning:
SOCKER, SALT OCH NYA CHANSER av Claire Sandy är en feelgoodroman av författaren till den populära boken Snöfall, mirakel och frusna hjärtan.

Huvudpersonen Marie Dunwoody har ett bra liv med en familj hon älskar och ett jobb hon är glad för. Men hon är hemskt dålig på att baka och känner sig irriterad över de andra mammornas perfekta bakverk på skolbasaren. Särskilt illa tycker hon om den perfekta Lucy Gray på motsatta sidan av gatan. Med hjälp från den engelska bakdrottningen Mary Berry tänker Marie göra det här till bakningens år.

Maries man Robert känner sig undanträngd på sitt jobb och är rädd att han är föråldrad. Han tar också till bakmetoden, med hjälp av stjärnbagaren Paul Hollywood.

Snart ska det visa sig att bakexperterna kan hjälpa Marie och Robert med mer än bara baka kakor.

Claire Sandys SOCKER, SALT OCH NYA CHANSER är en härlig, varm bok om hemligheter, bakverk och familjeliv.

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!