Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

nyheter. boklista

12 böcker du inte får missa i vår

Av  Maria Svensson , den 8 februari 2019

Här har vi valt ut våra favoriter bland alla de spännande boknyheterna som kommer i vår! Läs om aktuella och kommande romaner och thrillers här - och kom ihåg att kommande böcker kan förhandsbeställas på plusbok.se.

Vet du inte vad du ska läsa i vår? Här kan du få hjälp. Bland alla de spännande boknyheterna som är aktuella just nu har vi valt ut några böcker du bara inte får missa. Gillar du deckare kan vi t.ex. rekommendera Emelie Schepps nya thriller Broder Jakob. Föredrar du romaner, kommer snart en ny del i Jenny Colgans feelgoodserie om den lilla ön i havet. Se våra rekommenderade titlar för våren 2019 här!

 

av Emelie Schepp
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )

Broder Jakob - Emelie Schepp

Utgivningsdatum 19/3

BRODER JAKOB av Emelie Schepp är femte delen i thrillerserien om åklagaren Jana Berzelius. Ännu en gång tvingas Jana möta sitt våldsamma förflutna när ett nytt fall kräver att hon kontaktar den farlige brottslingen Danilo Peña.

Fallet tar sin början när två kvinnor kort tid efter varandra hittas mördade på brutalt vis. Båda kropparna hittas i Strömmen i Norrköping och deras ben har sytts ihop så att de liknar sjöjungfrur.

Jana Berzelius kopplas på fallet när en tredje kvinna anmäls saknad och snart leder undersökningen henne till den unge mannen Simon Norell...

 

av Jenny Colgan
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )

Tillbaka till den lilla ön i havet - Jenny Colgan

Utgivningsdatum 4/4

Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.
Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

 

av Eva Dolan
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 73 kr.
  ( 129,00 kr. )

Till det bittra slutet - Eva Dolan

TILL DET BITTRA SLUTET av Eva Dolan är en fristående thriller som blivit vald till månadens kriminalroman i The Times. Boken handlar om samhällsaktivisten Ella Riordan som hamnar i oväntade svårigheter.

Ella är med i en protestaktion där hon ockuperar en byggnad vars hyresgäster sägs upp för att bostadshuset ska byggas om till lyxbostäder. Trots dödshot är Ella fast besluten att stanna kvar i byggnaden.

Efter en festlig kväll tillsammans med sina medockupanter på husets tak återvänder Ella till sin lägenhet och gör en gruvlig upptäckt. Hon ber sin granne Molly om hjälp och tillsammans gör de upp en plan.av Camilla Läckberg
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )

En bur av guld - Camilla Läckberg

Utgivningsdatum 11/4

Efter tio Fjällbackadeckare bryter Camilla Läckberg ny mark med en dramatisk berättelse om svek, upprättelse och hämnd. ”En bur av guld” är en drabbande roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad, men tar kontroll över sitt eget öde. På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen...

 

av Celeste Ng
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )

Små eldar överallt - Celeste Ng

Utgivningsdatum 5/3

SMÅ ELDAR ÖVERALLT av Celeste Ng är en bästsäljande roman där lögner och hemligheter lurar bakom en idyllisk fasad bland invånarna i förorten Shaker Heights.

I berättelsens centrum står matriarken Elena Richardson vars huvudregel är att följa reglerna. Inte oväntat blir hon inte förtjust i den ensamstående mamman och konstnären Mia Warren som flyttar till Shaker Heights med sin tonårsdotter.

Elenas fyra barn blir alla betagna av de nyinflyttade – men Mia bär på ett mystiskt förflutet och är inte intresserad av att följa reglerna i det propra samhället.

 

av Stephen King, Owen...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 259,00 kr. )

Törnrosor - Stephen King och Owen King

TÖRNROSOR av Stephen King och Owen King är en mystisk thriller som handlar om en pandemi som får alla världens kvinnor att falla i sömn. Det visar sig snart att om man försöker väcka kvinnorna blir de livsfarliga.

Världens män söker febrilt efter ett botemedel samtidigt som deras dåliga sidor blir alltmer tydliga och de inte kan sluta bråka med varandra. Medan männen kämpar en kamp på liv och död gör sheriffen Lila Norcross allt för att hålla sig vaken. Och i ett fängelse i West Virginia sitter kvinnan Evie, som verkar vara immun mot viruset. Är hon bara ett undantag - eller en demon som behöver avlivas? Alla kvinnor som faller i sömn förflyttas till en annan plats, men varför – och vem kan stoppa sjukdomen?

 

av Mhairi McFarlane
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 139 kr.
  ( 229,00 kr. )

Det kommer aldrig vara över för mig - Mhairi McFarlane

Utgivningsdatum 6/3

Man glömmer aldrig sin första kärlek. Eller?
Georgina Horspool har en riktigt usel vecka. På en och samma dag får hon sparken från Sheffields sämsta restaurang och hittar sin pojkvän i säng med någon annan. Hon har inget annat val än att göra slut med honom och skaffa ett nytt jobb.
Men Robin accepterar inte att bli dumpad och vägrar släppa Georgina. Snart visar det sig också att han tänker använda detaljer om henne i sitt senaste ståuppnummer. När Georgina väl fått ett jobb upptäcker hon att chefen är hennes ungdomskärlek Lucas McCarthy. Det skulle kunna vara starten på något nytt, men det finns ett litet problem han verkar inte komma ihåg henne över huvud taget.

 

av Anders Hansen
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 239,00 kr. )

Skärmhjärnan - Anders Hansen

Utgivningsdatum 5/3

Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid! Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar – med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud!

 

av Lee Child
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )

Berättelser om Jack Reacher - Lee Child

Utgivningsdatum 7/3

Tolv spännande historier i en adrenalinfylld samling.
Vi börjar i en håla i Maine, där Reacher blir vittne till en väskstöld men ser mycket mer än ett enkelt brott. I en annan av berättelserna tas läsaren tillbaka till 1989, när Reacher har fått uppdraget att lösa mordet på på en ung polis som hittats vid en isolerad skogsväg i Georgia, och vars mördare kanske gömmer sig helt öppet. 1977 är Reacher tonåring i New York, när ett plötsligt strömavbrott får den mörka delen av staden som aldrig sover att vakna. Dessa och nio andra nervkittlande Jack Reacher-historier kommer här för första gången på svenska.

 

av Nele Neuhaus
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )

Annars skjuter jägaren mig - Nele Neuhaus

Utgivningsdatum 14/2

Bröllopsresan är planerad över jul och nyår. Äntligen ska kriminalinspektör Pia Kirchhoff, hemligt nygift, få sin välförtjänta semester. Men ett par dagar före resan nås hon av ett telefonsamtal som får planerna att gå om intet. I det lilla samhället Eschborn utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort därpå inträffar ytterligare ett liknande mord: en kvinna skjuts genom sitt köksfönster. Inget av offren hade några fiender. Varför måste just de dö? Trycket på utredningen ökar snabbt. Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein söker efter en mördare som tycks välja sina offer godtyckligt – och de kommer en mänsklig tragedi på spåren.

 

av Kristan Higgins
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 219,00 kr. )

Hem till Scupper Island - Kristan Higgins

Utgivningsdatum 20/3

Man kan helt klart säga att Nora Stuarts liv förändras den dagen hon blir påkörd av en saneringsbil. Ena stunden är hon en framgångsrik läkare på ett av Bostons bästa sjukhus och i nästa sekund vaknar hon själv upp på en brits bara för att höra hur hennes pojkvän stöter på den snygga sjuksköterskan.
Skadad på fler än ett sätt beger sig Nora tillbaka till Scupper Island den lilla ön vid Maines kust där hon växte upp men dit hon inte återvänt på femton år. Dags att möta allt det där hon försökt förtränga: en ytterst speciell mamma (som precis har börjat tjäna pengar på kramterapi ), en syster som sitter i fängelse och dessutom alla minnen från det där sista året på high school. Det finns flera människor som inte vill ha tillbaka Nora till Scupper Island, men även sådana som kommer förändra hennes liv till det bättre.

 

av Haruki Murakami
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 173 kr.
  ( 259,00 kr. )

Mordet på kommendören : andra boken - Haruki Murakami

MORDET PÅ KOMMENDÖREN : ANDRA BOKEN av Haruki Murakami är en roman om en porträttmålare som upptäcker en målning på vinden i ett hus. Han har tagit sin tillflykt till det ensliga huset efter att hans fru bett om skilsmässa, och har slagit sig ned för att börja måla landskap istället för porträtt.

Men målningen han hittar på vinden, som bär titeln Mordet på kommendören, förändrar allt. Motivet verkar föreställa ett brutalt mord i antiken men har också anknytning till den berömda operan Don Giovanni som Mozart komponerade på 1700-talet.

Det här är andra boken i Haruki Murakamis roman i två delar om tiden och konsten.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!