Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage155
blogImage155

10 böcker du inte får missa i höst

Sommarlovet och semestern är slut och det betyder massor av nya spännande böcker till regniga höstdagar. Vet du inte vad du ska välja? Få inspiration här bland våra höstfavoriter.

av

den 17. august 2018

Sommar, sol och semester har fyllt oss med ny energi och glada minnen. Med kvällar som långsamt blir mörkare och med kyligare dagar i antågande är det dags att krypa upp i soffan under en filt och avnjuta en ny favoritbok. Här är Plusboks 10 bästa boktips för i höst!

 

Outsidern - Stephen King

Utgivningsdatum 11/9

Innan ni tog oss

Lisa Wingate

Hardcover

Vårt normalpris
213,00 kr
Medlemspris
163,00 kr

Innan ni tog oss - Lisa Wingate

Utgivningsdatum 12/9

Denna gripande men samtidigt upplyftande roman baseras på den sanna historien om hur barn från fattiga hem kidnappades och såldes till rika familjer.
Tolvåriga Rill Foss och hennes yngre syskon lever ett härligt liv med sina föräldrar ombord på familjens båt på Mississippifloden på 1930-talet. En stormig kväll måste deras mor till sjukhus och medan föräldrarna är borta blir barnen fångade och tas till ett barnhem.
I nutiden upptäcker Avery Stafford en hemlighet i familjens glömda historia...

 

Boken om Kim Wall : när orden tar slut

Joachim Wall, Ingrid Wall

Hardcover

Vårt normalpris
220,00 kr
Medlemspris
170,00 kr

Boken om Kim Wall : När orden tar slut - Ingrid Wall

Utgivningsdatum 9/11

Ingen kan ha missat historien om journalisten Kim Wall, som för cirka ett år sedan blev brutalt mördad när hon skulle skriva ett reportage om en ubåt. 

Min historia

Michelle Obama

Hardcover

Vårt normalpris
242,00 kr
Medlemspris
192,00 kr

Min historia - Michelle Obama

Utgivningsdatum 13/11

Kanske vi kan fresta med en personlig, rolig och inspirerande biografi om USA:s tidigare First Lady? Läs om de erfarenheter som har format Michelle Obama och om hennes resa från South Side i Chicago till livet som ledare för ett företag samtidigt som hon uppfostrade två döttrar, vidare till tiden som den första afroamerikanska presidentfrun. Boken kännetecknas av samma öppenhet som paret Obama utvisade i sin period i Vita Huset och är en berättelse om en kvinna som trotsat många av samhällets förväntningar.

 

Skuggan av en dotter

Elena Ferrante

Hardcover

Vårt normalpris
228,00 kr
Medlemspris
178,00 kr

Skuggan av en dotter : 3. Tre berättelser om kärlek - Elena Ferrante

Utgivningsdatum 20/8

De som dödar drömmar sover aldrig

Jan Guillou

Hardcover

Vårt normalpris
234,00 kr
Medlemspris
184,00 kr

De som dödar drömmar sover aldrig - Jan Guillou

Utgivningsdatum 5/9

Jan Guillous nya  bok är den åttonde delen i serien Det stora århundradet. Nu har vi kommit fram till 70-talet där krigshotet mellan Europas säkerhets-tjänster märks alltmer samtidigt som vänster-rörelsen splittras mer och mer.

Mot denna bakgrund möter vi juristen Eric Letang, som använder sin fritid i vänsterns hemliga säkerhetstjänst, som gör stora ansträngningar för att organisera försvaret. Erics stora kärlek, advokaten Gertrude, får se sina vänner sättas i fängelse eller dödas en efter en...

 

Pärlfarmen

Liza Marklund

Hardcover

Vårt normalpris
234,00 kr
Medlemspris
184,00 kr

Pärlfarmen - Liza Marklund

Utgivningsdatum 19/9

Sveriges okrönta deckardrottning är tillbaka, denna gång med en berättelse om människans sökande efter mening och om hur långt vi är redo att gå för dem vi älskar.

Historien tar sin början i starten av 90-talet på en ö i Stilla havet, där Kiona bor med sin familj. En morgon fastnar en segelbåt på revet vid ön, och på däck hittas en skadad man vid namn Erik. En spännande början på en rafflande berättelse med temat "vad är vi  beredda att göra för våra nära och kära?"

 

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket

Jonas Jonasson

Hardcover

Vårt normalpris
234,00 kr
Medlemspris
184,00 kr

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket - Jonas Jonasson

Utgivningsdatum 22/8

I Jonassons nya humoristiska bok om Allan Karlsson sitter han på Bali, uttråkad, och räknar dagarna till han fyller 101 år. Hans vän Julius vill muntra upp honom och hyr en luftballong komplett med champagne.

Väl uppe i luften sliter sig ballongen och de två männen hamnar i Indiska oceanen i en ballongkorg som läcker. Det ser ut som om allt hopp är ute. Men långt borta syns ett fartyg; ett nordkoreanskt skepp på hemligt uppdrag…

 

Katharinakoden

Jørn Lier Horst

Hardcover

Vårt normalpris
228,00 kr
Medlemspris
178,00 kr

Katharinakoden - Jørn Lier Horst

Utgivningsdatum 4/9

Gillar du särskilt att läsa om utredning av så kallade "cold cases", är den här boken något för dig. För 24 år sedan försvann Katharina och fallet blev aldrig löst. Under utredningen blev kommissarie William Wisting god vän med Katharinas make, Martin Haugen, och varje år på årsdagen för Katharinas försvinnande besöker kommissarien Martin.

När Wisting kommer fram till Martins stuga det här året är den emellertid tom. Har maken själv nu också försvunnit?

 

Lazarus

Lars Kepler

Hardcover

Vårt normalpris
235,00 kr
Medlemspris
185,00 kr

Lazarus - Lars Kepler

Utgivningsdatum 19/10

Det här är den sjunde boken om kriminalkommissarien Joona Linna. Historien tar sin början när en man hittas död i en lägenhet och när polisen undersöker brottsplatsen hittar de ännu ett lik i frysen! Kort därefter blir Joona kontaktad av en tysk kollega som behöver hjälp med ett mordfall på en camping. Ett mönster börjar träda fram, som verkar absurt, men som Joona inte kan bortse ifrån. Vanligen betraktas det som ett mirakel om en person återuppstår  - men i det här fallet är det snarare en mardröm...


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar