Bli Medlem Returböcker Kundservice

JULKLAPPAR

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

nyheter. boklista

10 böcker du inte får missa i höst

Av  Maria Svensson , den 17 augusti 2018

Sommarlovet och semestern är slut och det betyder massor av nya spännande böcker till regniga höstdagar. Vet du inte vad du ska välja? Få inspiration här bland våra höstfavoriter.

Sommar, sol och semester har fyllt oss med ny energi och glada minnen. Med kvällar som långsamt blir mörkare och med kyligare dagar i antågande är det dags att krypa upp i soffan under en filt och avnjuta en ny favoritbok. Här är Plusboks 10 bästa boktips för i höst!

 

av Stephen King
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )

Outsidern - Stephen King

Utgivningsdatum 11/9

Bästsäljande författaren Stephen King är tillbaka med ännu en skrämmande bok om det mörker som ligger på lur mitt ibland oss.
Terry Maitland är ett av de välkända ansiktena i Flint City och tränar stadens ungdomar i baseball. För invånarna blir det en stor chock när Terry anklagas för sexuellt övergrepp och mord på en ung pojke. Polisen har massor av vittnen som har sett Terry tillsammans med pojken i närheten av brottsplatsen, men Terry har ett vattentätt alibi. Kan en person befinna sig på två olika ställen samtidigt?


av Lisa Wingate
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 219,00 kr. )

Innan ni tog oss - Lisa Wingate

Utgivningsdatum 12/9

Denna gripande men samtidigt upplyftande roman baseras på den sanna historien om hur barn från fattiga hem kidnappades och såldes till rika familjer.
Tolvåriga Rill Foss och hennes yngre syskon lever ett härligt liv med sina föräldrar ombord på familjens båt på Mississippifloden på 1930-talet. En stormig kväll måste deras mor till sjukhus och medan föräldrarna är borta blir barnen fångade och tas till ett barnhem.
I nutiden upptäcker Avery Stafford en hemlighet i familjens glömda historia...

 

av Ingrid Wall, Joach...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )

Boken om Kim Wall : När orden tar slut - Ingrid Wall

Utgivningsdatum 9/11

Ingen kan ha missat historien om journalisten Kim Wall, som för cirka ett år sedan blev brutalt mördad när hon skulle skriva ett reportage om en ubåt. 

Boken om Kim Wall är skriven av hennes föräldrar som en del av deras arbete med att minnas och synliggöra den viljestarka och hängivna unga kvinnan och den duktiga journalisten istället för offret som skapade rubriker. Det här är delvis en historia om familjens sorg, men framför allt är det den sanna historien om personen Kim Wall.


av Michelle Obama
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 259,00 kr. )

Min historia - Michelle Obama

Utgivningsdatum 13/11

Kanske vi kan fresta med en personlig, rolig och inspirerande biografi om USA:s tidigare First Lady? Läs om de erfarenheter som har format Michelle Obama och om hennes resa från South Side i Chicago till livet som ledare för ett företag samtidigt som hon uppfostrade två döttrar, vidare till tiden som den första afroamerikanska presidentfrun. Boken kännetecknas av samma öppenhet som paret Obama utvisade i sin period i Vita Huset och är en berättelse om en kvinna som trotsat många av samhällets förväntningar.

 

av Elena Ferrante
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )

Skuggan av en dotter : 3. Tre berättelser om kärlek - Elena Ferrante

Utgivningsdatum 20/8

För dig som gillar reflekterande romaner kan vi rekommendera Elena Ferrantes nya roman. Här möter du den nyskilda Leda och hennes reflexioner omkring rollen som mor och hustru.
Leda lägger all sin tid på sitt jobb som engelsklärare och sina två döttrar. När de två är vuxna och bestämmer sig för att flytta till sin pappa i Kanada blir Leda skräckslagen inför tanken att bo ensam. Men hon ska snart upptäcka att ensamlivet är en befrielse.


av Jan Guillou
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 159 kr.
  ( 249,00 kr. )

De som dödar drömmar sover aldrig - Jan Guillou

Utgivningsdatum 5/9

Jan Guillous nya  bok är den åttonde delen i serien Det stora århundradet. Nu har vi kommit fram till 70-talet där krigshotet mellan Europas säkerhets-tjänster märks alltmer samtidigt som vänster-rörelsen splittras mer och mer.

Mot denna bakgrund möter vi juristen Eric Letang, som använder sin fritid i vänsterns hemliga säkerhetstjänst, som gör stora ansträngningar för att organisera försvaret. Erics stora kärlek, advokaten Gertrude, får se sina vänner sättas i fängelse eller dödas en efter en...

 

av Liza Marklund
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )

Pärlfarmen - Liza Marklund

Utgivningsdatum 19/9

Sveriges okrönta deckardrottning är tillbaka, denna gång med en berättelse om människans sökande efter mening och om hur långt vi är redo att gå för dem vi älskar.

Historien tar sin början i starten av 90-talet på en ö i Stilla havet, där Kiona bor med sin familj. En morgon fastnar en segelbåt på revet vid ön, och på däck hittas en skadad man vid namn Erik. En spännande början på en rafflande berättelse med temat "vad är vi  beredda att göra för våra nära och kära?"

 

av Jonas Jonasson
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket - Jonas Jonasson

Utgivningsdatum 22/8

I Jonassons nya humoristiska bok om Allan Karlsson sitter han på Bali, uttråkad, och räknar dagarna till han fyller 101 år. Hans vän Julius vill muntra upp honom och hyr en luftballong komplett med champagne.

Väl uppe i luften sliter sig ballongen och de två männen hamnar i Indiska oceanen i en ballongkorg som läcker. Det ser ut som om allt hopp är ute. Men långt borta syns ett fartyg; ett nordkoreanskt skepp på hemligt uppdrag…

 

av Jørn Lier Horst
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 164 kr.
  ( 239,00 kr. )

Katharinakoden - Jørn Lier Horst

Utgivningsdatum 4/9

Gillar du särskilt att läsa om utredning av så kallade "cold cases", är den här boken något för dig. För 24 år sedan försvann Katharina och fallet blev aldrig löst. Under utredningen blev kommissarie William Wisting god vän med Katharinas make, Martin Haugen, och varje år på årsdagen för Katharinas försvinnande besöker kommissarien Martin.

När Wisting kommer fram till Martins stuga det här året är den emellertid tom. Har maken själv nu också försvunnit?

 

av Lars Kepler
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 160 kr.
  ( 249,00 kr. )

Lazarus - Lars Kepler

Utgivningsdatum 19/10

Det här är den sjunde boken om kriminalkommissarien Joona Linna. Historien tar sin början när en man hittas död i en lägenhet och när polisen undersöker brottsplatsen hittar de ännu ett lik i frysen! Kort därefter blir Joona kontaktad av en tysk kollega som behöver hjälp med ett mordfall på en camping. Ett mönster börjar träda fram, som verkar absurt, men som Joona inte kan bortse ifrån. Vanligen betraktas det som ett mirakel om en person återuppstår  - men i det här fallet är det snarare en mardröm...

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!